GC 2015: Metal Gear Solid 5 - a felbontásokról

  • Írta: zoenn
  • 2015. augusztus 8.
  • Hír
Link másolása
A Konami elárulta, hogy milyen felbontásban futnak a Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain különböző verziói. Mint ismert, a játék az előző generációs konzolokra is megjelenik, és azokon is brutálisan fest.

Egy rakás összehasonlító kép mellett a Konami felfedte, hogy különböző platformokon milyen felbontásban fut a Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain. A PS4-es verzió 1080p-ben fut 60 fps mellett, míg az Xbox One-os változat csak 900p-ben, de ugyanolyan framerate-tel.

Látszik, hogy a fejlesztők értenek az optimalizáláshoz, lévén az előző generációs változatok is piszok jól néznek ki. A PS3-as és Xbox 360-as portot 720p-ben renderelik, és csak 30 fps-sel futnak.

Mind közül a legszebb a PC-s változat lesz, amit akár 4K felbontásban is élvezhetünk, és persze a 60 fps-ről sem kell lemondanunk.

PS4 vs. PS3


Xbox One vs. Xbox 360


PC vs. PS4

 
 


Az új Metal Gear Solid szeptember 1-jén érkezik.

27.
27.
Big Boss
Azért azt sokan elfelejtik hogy ez egy keresztgenerációs game... Kojima már régóta elkezdte fejleszteni nem pedig NEXTGENFULLHD4K3DDOLBYDIGITAL DX128 meg istentudja még mire. De amúgymeg nem értem azt aki panaszkodik, ez a játék csodaszép. Pc-n is jól mutat hisz teljesen ki lehet használni Pc-n hogy az engine mit tud igazán, de azt ne felejtsük el hogy lesznek játékok az újgenes konzolokra amik teljesen kiaknázzák a konzolok lehetőségeit és lesznek rájuk olyan gémek amiktől eláll a szavunk na azokra talán már lehet mondani hogy Nextgen. Bár egy MGS-nél (nálam meg a graf egyáltalán nem) sohasem a graf számított de kinek a pap...
26.
26.
logic5
#4: Ennyi.... De már várom a sok pc fikázó okoskodót... Ez az új konzolgen nem NEXTGEN! Minden, csak nem az...
24.
24.
dzsiádzsó
Siralmas az új generáció... Ennyi az előrelépés? (nem csak erről a játékról van szó)
23.
23.
shatterhand
Csak nehogy elfelejtsük,hogy itt kap az ember egy jól optimalizált játékot, jó sztorival és egyedi multival. Magyarul nem lesz átba..a ,ha kifizeti a játék árát vmi hulladék csalódással,
22.
22.
kamgecam
#20: Not sure if serious or...
21.
21.
kamgecam
20.
20.
Tokodboy
Én azért nem nevezném nextgennek.
Ps3-ra tényéeg tudnak optimalizálni ez látszik is, de nextgenen ez a látvány maximum csak közepes, allig tér el az előző generációs látványtól.
19.
19.
captain planet
#18: igen, eleg gaz, talan ideje lenne beruhaznod egy szemuvegre...
18.
18.
Thor Vath
Az gáz, hogy én nem nagyon látok különbséget a verziók közt a képek alapján? :)
Az MGS:GZ-t is 360-ra vettem meg, totál szép volt. Aztán most, hogy ingyenes a Golddal, nyomom XO-nal is, vártam, hogy majd fölbe döngöl a jobb grafika, meg a 60 fps, de nagyon észre sem veszem. Pont ugyanolyan szép, mint amire 360-ról emlékeztem.
17.
17.
shatterhand
Igy kell jo motort készíteni. (lasd dice)
16.
16.
simon 555
Na így kell programozni. Nem elég, hogy szebb és nagyobb lett a Ground Zeroes óta, de ugyan olyan felbontáson és sebességgel fog futni. Ráadásul Xboxon még a felbontás is javult, a GZ 720p volt.
15.
15.
G3R1B0Y
Kövezzetek meg, de szerintem szégyen hogy ilyen kicsi a különbség a jelenlegi és előző generáció között.
14.
14.
Skygameboy
Szerintem a 60 fps-t se kell még készpénzként kezelni. Meséltek már mások is hasonlót
13.
13.
lacinho01
Az assassins creed syndifos helyett inkább ennek kellene magyar felirattal érkeznie
11.
11.
Starkiller89
5.
5.
atesz89
Box szerintem behozza a lemaradást azzal h kijön arra is a win10. Sztem azután már lesz 1080p.
4.
4.
ADMlN
Én úgy látom nem csak a felbontás az amiben a konzolok le vannak maradva... A fény effektek fele hiányzik, az árnyékok gagyik és az egészen rajta van valami ronda blur effekt, gondolom, hogy elfedje a további grafikai butításokat.
3.
3.
arcadia
Ez is bizonyítja, hogy csak a fejlesztők türelmétől függ az a bizonyos 60 fps. Ők tudták hozni, sok más csapat egyszerűen leszarja. Ahogy én is mert a 30 is játszható de azért na.. Viszont az x1, hogy képtelen hozni az 1080 at az kicsit szégyen... Baszki már ps3 ra is volt egy két valódi 1080p cucc...

A játék eléggé várós:))
2.
2.
Yanez
Vajon most mennyien fognak panaszkodni, hogy nincs meg az 1080/60? Ilyen az, ha valaki tud optimalizálni, ahelyett, hogy a platformot hibáztatná!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...