Vége a pereskedésnek: a Gearboxé a Duke Nukem

  • Írta: fojesz
  • 2015. augusztus 19.
  • Hír
Link másolása
Véget ért a Duke Nukemért zajló háború, kiegyezett a Gearbox és a 3D Realms. Randy Pitchfordék azért perelték az eredeti készítőket, mert azok úgy akartak új Duke Nukemet készíteni, hogy a jogok már nem is náluk voltak.

A 3D Realms ugye annak idején eladta a Gearboxnak a Duke Nukem jogait, és velük együtt a Duke Nukem Forevert, így az utóbbi fejlesztőcsapat fejezhette be a régóta készülő játékot.

Habár a két cég kapcsolata valószínűleg korábban sem volt felhőtlen (2013-ban majdnem pereskedtek is), igazán csak akkor mérgesedett el a helyzet köztük, mikor a 3D Realms, immár a dán Interceptor Entertainment tulajdonában Duke Nukem-játékot akart fejleszteni úgy, hogy nem is kért engedélyt a név használatára a Gearboxtól.

A játékot még be sem jelentették, mikor a Gearbox beperelte a készítőket, mire azok (kissé zavarosan) úgy reagáltak, hogy szerintük a Gearbox nem is vette meg tőlük a Duke Nukem-jogokat, csak a Duke Nukem Forevert vették át, és különben is, a szerződésük szerint legalább egy Duke Nukemet még amúgy is fejleszthettek volna. Persze valószínűleg ők sem gondolták mindezt komolyan, a készülő Duke Nukem-játékot ugyanis alaposan átalakították, és már Bombshell néven mutatták be.

Lényeg a lényeg, hogy ennek a pereskedésnek lett most vége, a két cég kiegyezett egymással, és közös közleményben tudatták a jó hírt, hogy a Gearbox a sorozat egyedüli tulajdonosa. A 3D Realms szerint ők tényleg nem akartak bajt, nem véletlen, hogy azonnal abbahagyták a Duke Nukem: Mass Destruction fejlesztését, mikor a botrány kibukott.

Ezek után kíváncsiak vagyunk, mihez kezd a Gearbox a címmel.

5.
5.
Cicaharc egy pohár vízben... Sok hűhó semmiért... Veszett fejsze nyele...

Volt egyszer egy korszakalkotó, kiemelkedő alkotás. Akkoriban annyira újszerű volt maga az élmény a hangulat, amit ma már nem tudna senki reprodukálni. Meg is változott a célközönség, szóval teljesen felesleges hormonpazarlás az egész történet. Arról nem is beszélve, hogy egy legendát szégyenítenek meg és tesznek tönkre. Pont!
2.
2.
Matt8888
Én azért végig toltam volna a 2001-es verzsönt is. Annyira hangulatosnak adta magát már a trailerből.

https://www.youtube.com/watch?v=TDlB2P1leRM

1.
1.
guitarlord
Remek! Most, hogy vége a marakodásnak a 'Király' miatt, ideje lesz visszaültetni a helyére! ;)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...