Quantum Break - kisebb lett az ajánlott gépigény

  • Írta: zoenn
  • 2016. február 13.
  • Gépigény
Link másolása
A Microsoft a héten jelentette be, hogy lesz PC-s verzió a Remedy új játékából, ráadásul az egyszerre jelenik meg az Xbox One-os változattal. Friss hír, hogy a korábban közzétett ajánlott gépigény nem volt teljesen pontos.

Nem titok, a Quantum Break korábban megerősített ajánlott gépigénye kirívóan magasnak tűnt, elvégre nem sok játékosnak akad otthon egy i7-es procival, 16 GB RAM-mal és egy GeForce GTX 980 Ti-vel vagy egy AMD R9 Fury X-szel szerelt konfigurációja.

A készítők azóta felülvizsgálták a rendszerkövetelményeket, és rájöttek, hogy a játék beéri szerényebb vassal is az Ultra-beállítások eléréséhez. Most már elég hozzá egy i5-ös proci, illetve egy GeForce GTX 970 is.

Ajánlott rendszerkövetelmények:

  • OS: Windows 10 (64-bit)
  • CPU: Intel Core i5-4690
  • Memória: 16 GB RAM
  • GPU: NVIDIA GeForce GTX 970 (4 GB VRAM-mal), vagy AMD Radeon R9 390
  • HDD: 55 GB szabad hely


A minimum gépigény nem változott. A Quantum Break április 5-én jelenik meg, PC-re és Xbox One-ra.

147.
147.
zozo76hun
sokan akik azt hiszik most hogy szentek csak azert jottek ide mert lattak hogy balhe van, balhezni. pedig a legtobb semmiben sem kulombozik a masiktol, sot... :)
146.
146.
respectpele10
Na, most visszaolvastam pár kommentet, szánalmasok vagytok, hogy felnőtt (?) létetekre ilyeneket leműveltek. Gratulálok.
143.
143.
barackostej
Kivételesen nem moderálok senkit azok közül, akik türelmüket elvesztve a trollokra reagálva ugyanolyan trollá váltak.
Yanezzel értek egyet, amit írt: Te magad is tudsz az ellen tenni, hogy ne nézzen ki így egy hír komment szekciója, azzal hogy nem reagálsz az idegesítő emberekre.
142.
142.
kopic
#137: Nem nehéz kitalálni: Konzol vs pc. Ahogyan az menni szokott az ilyen híreknél.

szejko: Egyetértek.
Barmok. -.-
141.
141.
crytek
#139: Aki szereti a max grafikát annak ez nudli.
2016-van a gépigény a VGA kivételével alapnak kéne lenni mindenkinek aki kicsit is a pc gaming-re. Nekem 980Ti-m van de be kell látni már felette is eljár az idő és év végén le is cserélem pascalra!
140.
140.
frankdelgado
#137: Arrol, hogy milyen kâr, hogy hétvégén nincsenek foglalkozàsok a kisegítő iskolâban.
139.
139.
Neo1989
Még jó h ma egy 6 GB-s GPU egy sincs 200 alatt. Azér az átlag gamernek ez elég nagy kiadás. És mielőtt v ki benyögné h vegyen konzolt mondanám h az mindenkinek magánügye h ki mit vesz. Nekem is van konzolom még is szeretem mellette a PC-m és fejlesztem is ahogy a zsebem engedi.
138.
138.
respectpele10
#137: Szokásos konzol vs pc ha jól tudom. :D
137.
137.
roli33
Röviden valaki írja már le nekem: Min ment a vita? :D
133.
133.
lesik20
#128: Az oldalnak egy "Regisztráció időpontja után 48 órával" tudsz kommentálni.

Egyböl kiszürné a Seggeszki klonokat.
116.
116.
lesik20
Na de én abba is hagytam, látom admin itt van és moderál.
108.
108.
lesik20
#107: kimoderált üzenet
96.
96.
lesik20
72.
72.
crytek
Ha only MS store lesz akkor nem érdekel! Korlátozott fost nem veszek
69.
69.
Macifasz
#65: Egy korábbi kérdésedre válaszolva...anyagilag tényleg jobban megéri egy konzol. Nekem a jelenlegi PC-m, amibe van 16GB ram, i5 4570-es proci, GTX970-es kártya, táp stb. stb. bőven közelíti a 180 ezret összegben. A házat is beleszámítva.
Ugyan van PS4-em is, amiket az exkluzív címek miatt vettem, de ettől még nem bántam meg azt se, hogy nemrég beújítottam a PC-re is pár dolgot (ház, táp, kártya +ramok). De az tény, hogy PC-n sokkal több probléma van, a konzolok ilyen téren stabilabbak. Bár a "nagyítóval kell keresni a különbséget" dolgot néha túlzásnak érzem, mert vannak azért olyan játékok (pl. AC Syndicate, Batman AK) amiknél érezhetően a PC-s kiadás a szebb.
66.
66.
DON GONDOCS
#64: +1 Senki nem kíváncsi hogy hogy ő Xon játsza mert ez pc-s megjelenésről szól. Mellesleg cross buy. trololo
49.
49.
Macifasz
Na, ez már sokkal barátságosabban fest. :-) Bár ezt a 16GB Ramot még akkor is sokallom, de majd meglássuk. Remélem azért nem egy Arkham Knight portot kapunk...
45.
45.
zozo76hun
na jo hagyjuk a veszekedest!

inkabb rakja ossze valaki (aki ugyis benne van a pc-s arakban jobban) hogy az ajanlott gepigeny mennyibe kerulne. hazzal tappal mindennel egyutt. persze monitor/bill/eger nelkul.
32.
32.
Stranger
#28: Most akkor ha van 2 rossz port PC-n, akkor az összes szar? :D Érdekesen gondolkoznak néhányan. Mert konzolon nincs 2 iszonyat szarul futó játék. De ha nem informálódtál eléggé, nincs eszed és nincs SAJÁT tapasztalatod egy bizonyos témáról, akkor minek beszélsz róla? Ezt sohasem fogom megérteni!
Legalább tovább növeled a saját szememben egyre kultuszhívőbb, objektív tényeket nélkülöző Mac felhasználókat is.
29.
29.
delphijos
#24: "Vannak emberek, akiknek a szar is elég, tudom."

Ez meg a másik szélsőséges marhaság. Csak most a másik "irányba".
17.
17.
Stranger
#13: Bírom, hogy azok beszélnek a szar PC-s portokról, akinek nincs is PC-je. :D És mit tudsz a driverekről ha nincs is PC-d?
Ilyen jól még sohasem futottak a PC-s játékok. Ha csúcs grafikát akarsz kell az erőmű, de a nextgen portoknak köszönhetően végre elkezdték kihasználni a játékok a többmagos procikat, a DX11 már 7 éve köszöni, de jól van. Ezek miatt simán tudok játszani teljesen új játékokkal 6-7 éves hardverek mellett, pedig akkor sem volt csúcs kategória. HD6870+Phenom II. Na ennyire szar a helyzet PC-n.

Tudok mikor volt szar PC-zni? Az Xbox Classic-os időben, amikor megvetted a vadi új Geforce MX-es csodát és kiderült, hogy szart sem tud elindítani még megjelenéskor sem, mert csak DX7-t támogat.
13.
13.
zozo76hun
en mar az xbox classicnal abbahagytam a pc-n valo kinlodast. pedig akkor meg nem is voltak ennyire szar portok mint mostanaban. de peldaul akkor volt szivas mar nehany jateknalna driverekkel, hogy ha a legujabbal nem ment jol.valamiert akkor rakjam vissza az elozot, meg a beta driver meg a tokom. sokat nyomtam pc-n,1992 ota volt pc-m, most 6 eve mar csak macbookpro, imadom, es jol elvagyok a konzolokkal is. ha visszamenek pc-re akkor biztos hogy csak atomeromure valltanek, mert az hogy alitgassam hogy meg eppen jol megy de itt-ott megroccen, vegyem lejjebb, az mar nem az en mufajom. csinaltam eleget. de ha az oculus rift bejon es tenyleg jo lesz akkor visszamegyek pc-re de kizarolag laptopra, asztali gep nem kell mar soha tobbet. de valahogy annyira nem hiszek az oc-ban sem. meglassuk.
10.
10.
DON GONDOCS
A nyitott világú gtaV beéri szerényebb vassal vagy a Crysis. De ha csak a Max payne 3 veszzük példának, nem értem ezt a gépigényt.
9.
9.
rappit
Azt a 16GB ram-ot így is kétlem. Eddig nem nagyon volt játék PC-re ami profitalt volna 8 feletti ramból.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...