Saját Power Glove-on dolgozik a Sony?

  • Írta: fojesz
  • 2016. február 29.
  • Pletyka
Link másolása
A Sony legújabb szabadalmai arról árulkodnak, hogy a gyártó egy, a Power Glove-hoz hasonló kiegészítővel képzeli el a VR-játékok irányítását. A vicces az, hogy a NES kiegészítője annak idején hatalmasat bukott.

A Sonynak viszonylag könnyű dolga volt, amikor kontrollert kellett villantani a PlayStation VR-hoz, elvégre a PlayStation Move-val már megoldotta a mozgásérzékelős irányítás kérdését. Előfordulhat ugyanakkor, hogy a gyártó nem áll meg itt, és a jövőben megpróbálkozik egy újabb kiegészítővel.

Erről a cég legújabb szabadalmai tanúskodnak, amiket a NeoGAF egyik fórumozója szúrt ki: eszerint a Sony egy, a Power Glove-hoz hasonló kesztyűkontrolleren töri a fejét, amely képes lenne az ujjaink pozíciójának az érzékelésére, és azt is észrevenné, ha megfogunk vagy megnyomunk vele valamit. A rendszer természetesen több kesztyű egyidejű használatát is tudná kezelni, így a különböző multiplayer módokhoz is bevethető lenne. (Persze csak akkor, ha mindez meg is valósul, merthogy a szabadalmak önmagukban még nem garantálják ezt.)

Az eredeti Power Glove egyébként 1989-ben került boltokba, és egy NES-kiegészítő volt, amit a Mattel gyártott. Százezer példány kelt el belőle összesen, tehát óriási bukta volt, vicces (ugyanakkor teljesen érthető), hogy a Sony pont egy ilyen ötlethez nyúlna vissza.

9.
9.
Yanez
Jo lesz ez telen a nagy fagyba!
8.
8.
zsoze
a VR fronton nyivákolók és elégedetlenkedőknek ajánlanáma figyelmukbe a Ready Player One c. könyvet. Már aki még tud olvasni....öhömöhöm. Máris máshogyan fogják látni ezt a technológiát. Személyes véleményem szerint már 10éve is késő lett volna a VR piacra dobása. És mi lesz akkor 10év mulva. A TV 3D ideje már lejárt idejétmúlt buta. Aki probalta tudja aki nem az meg csak maradjon a 20.sz.ban
7.
7.
NECROSMOKE
Én nem tartom jó ötletnek.
6.
6.
strike19
Egyébként nem értem a japánok.
Ez akkoriba is halott eszköz volt.Most hiába lesz VR így is halott ügy szerintem fejleszteni.Főleg egy konzolra.
Akkor tudna a Sony szerintem sok pénzt csinálni belőle ha ez egy multiplatformos kiegészítő lenne.Akkor lehetne jövője.Jönne PC-re ,xbox-ra stb.
De PS VR is szerintem kevesen fognak venni és csak azoknak a tulajoknak csak jobb esetbe 30 % ruház be ilyenbe.
5.
5.
medson
Nah ha ezt AVGN megtudja :D

Szerintem is tök felesleges, a bukta borítékolható
4.
4.
Prax
Régi Power Glove egy rakás kaka volt, nem véletlen. Az eredeti darab a 90'-es években 5000 USD körül volt elállítási költségben, az NES verzió ha jól emlékszem valami 20 dollárból kijött. Youtube-on van sok videó a témáról, akit kicsit is érdekel, annak érdemes rákeresnie.
3.
3.
MrLentoFan
#2: Igazad van! Bár ha úgy tekintenénk erre (természetesen elméleti síkon), mint egy PsVr kiegészítő? egyedül ehhez a masinához látom értelmét az egésznek.....
2.
2.
strike19
Szerintem játékot kellene készíteni.Nem ilyen vacak kiegészítőket.
1.
1.
strike19
Nekem nem kell az biztos.Egy időbe én is vonzódtam az ilyen dolgokhoz(move).
Kipróbáltam és nem azt kaptam mint amit a marketingesek elhitettek velem.
Szerintem egy konzolon annyira feleslegesek az ilyen eszközök.
Egy konzolnak az a lényege ,hogy átjön vagy én átmegyek haverhoz és osztott képernyőn játszunk.
A legtöbb ilyen kiegészítő drága és egy vagyon beruházni ,hogy ketten játszhassunk.Arról nem is beszélve lehet a életciklus végére lesz. Most sokat mondok lesz 35 játék.Abból 43% Inde cím.18 % multiplatform.A maradék pedig Exclsuiv AAA cím.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...