Hackertámadás érte a Blizzard játékait

  • Írta: zoenn
  • 2016. augusztus 3.
  • Hír
Link másolása
Ha tegnap nem tudtál játszani a World of Warcrafttal, az Overwatch-csal vagy a Blizzard többi játékával, az nem véletlen. DDoS-támadás érte a Battle.netet, ami miatt több órán át akadozott a multi.

Már a Blizzard is megerősítette, hogy tegnap DDoS-támadás (túlterheléses támadás) érte a Battle.netet, ami miatt több játékban akadozott a multi, vagy egyszerűen lehetetlen volt elérni a szervereket. Az érintett játékok között volt a World of Warcraft és az Overwatch is.

A támadást a PoodleCorp nevű hackercsoport vállalta magára, noha biztosra nem tudjuk, hogy tényleg ők állnak az eset mögött. A fejlesztők mindenesetre a Twitteren nyugtatgatták a játékosokat, és ma hajnalban végre helyreállt a rend, újra be lehetett lépni a Battle.netbe.

A hackerek nem indokolták meg a tetteiket, de elképzelhető, hogy így álltak bosszút a Blizzardon, miután a stúdió a hét elején rengeteg csalót bannolt az Overwatchból.

7.
7.
_Tappancs_
#6: Akkor a csaló vállalkozókat hagyni kell?
6.
6.
Extol
Ha valakinek van annyi esze is IQ-ja hogy hackerkedni tud az miért nem fogja fel hogy nem a nagy cégeknek tesznek keresztbe, hanem a (volt) játékostársaikkal. Ugyan ez a helyzet a magyar cégeknél, hiába akar valaki bosszút állni a be nem jelentésért, és megannyi más sérelemért, hiába jelenti be a cégeket a munkatársak szívnak. Hmm.
5.
5.
gildesh
Pont tegnap vettem meg és tetttem a Diablo 3 + Reaper of Souls-t, aztán összevissza gliccselt, meg folyton kidobott. Akkor ezek szerint ezért, mert azóta nincs gond.

Egyébként tényleg, ennek mi értelme van? Akiket megszívattak, azok a játékosok, akik már kiperkálták a lóvéjukat. A Blizzard meg úgyse fogja eltitkolni, hogy nem az ő hibájuk.
4.
4.
user101
Az origin se ment tegnap...

Hacker csapat nem csinál ddos-t ( maximum gyártanak software-t ami csinál zombie hálózatot, amit aztán eladnak jó pénzért ). Akik ddos-al szórakoznak, a legutolsó, legalja, szánalom kategória, még Adam Sandler is lenézi őket ! :D Másfelől nem értem az egész ddos-os szórakozást, szánalmas, hogy az egyetlen dolog amit elér, hogy sok-sok embernek tönkreteszi a hobbiját és a szórakozását. Ez szerintem szánalom kategória. Az valaki aki feltör egy komoly tech cég valamilyen eszközét, megoldását, de aki ilyesmivel szórakozik, azt egy nulla, egy senki ... :(((
3.
3.
GODL1KE
egy: már majdnem megijedtem
kettő: akkor az ubi szervereket is ezért szarok :D?
2.
2.
LiMiT
#1: Igazából, ha tényleg egy hacker csapat volt akkor hacker támadás volt.
1.
1.
nevnelkul
"Hackertámadás....DDoS-támadás"
Még ha a Blikkben jelenne meg hasonló röptű cikk, de basszus, mégis csak egy számítástechnikai oldalon vagyunk, ahol a cikk íróktól az elvárható minimum, hogy tudják már az ilyen alap dolgokat.
Olyan ez, mintha a Bloomberg elemzője nem tudná elmondani mi a különbség a GDP és a GNP között.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...