HWSW: A Logitech-hez vándorol a Saitek

  • Írta: zoenn
  • 2016. szeptember 19.
  • Biznisz
Link másolása
Megvásárolja a Saiteket a Logitech, a vállalat a főként űr- és repülőszimulátorokhoz szánt kontrollereket gyártó céget a Mad Catztől veszi át - írja nagytestvérünk, a HWSW.

Egyedi, játékspecifikus kontrollerekkel turbózza fel termékportfólióját a Logitech: a vállalat bejelentette, megvásárolja a Saitek márkát, illetve az annak zászlaja alatt kiadott játékvezérlő-családot. Az AnandTech szerint mintegy 13 millió dollár készpénzért megvásárolt cég neve elsősorban különböző űr- és repülőszimulátorokhoz szánt kiegészítőkről lehet ismerős, noha a vállalat az elmúlt években olyan "hagyományos" perifériákat is fejlesztett, mint az egerek vagy billentyűzetek.

A Saiteket ugyanakkor elsősorban specializált vezérlőrendszerei különböztetik meg a konkurenciától, amelyeket kifejezetten egy-egy játékhoz készített. A cég portfóliójában a repülőszimulátorok mellett többek között a Farm Simulatorhoz gyártott speciális kontroller is megtalálható, sőt, a cég a Star Citizent fejlesztő Cloud Imperium Games csapatával is megállapodott egy, a játékhoz szánt, speciális vezérlő kifejlesztésében. Az 1979-ben alapított, eredetileg sakkgépeket gyártó Saitek 2007-ben a Mad Catz birtokába került, egy 30 millió dolláros akvizíció keretei között. A gamereket célzó vállalat zászlaja alatt a Saitek palettája egyebek mellett az unortodox formatervű R.A.T. egerekkel és S.T.R.I.K.E billentyűzetekkel bővült, ezeket azonban a Mad Catz nem adja tovább a frissen bejelentett felvásárlás során.

Vajon miért jó az akvizíció a Logitech-nek? Olvasd el a teljes cikket a HWSW-n!

1.
1.
hedzsooo
Kb. összes fő vezérlő eszközöm az asztali PC-hez Saitek, tényleg jók, egyikre sem lehetett panszom eddig. Jó vásárt csinált a Logitech szerintem
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...