Kiábrándító hónapon van túl az amerikai játékpiac

  • Írta: fojesz
  • 2016. október 23.
  • Toplista
Link másolása
A megújult PlayStation 4 sem pörgette fel a konzoleladásokat, miközben a tavalyi évhez képest gyenge játék- és toys-to-life-felhozatal is visszafogta az amerikai játékpiac szeptemberi teljesítményét.

1,09 milliárd dollárról 838,2 millió dollárra esett vissza az amerikai játékpiac szeptemberi forgalma éves szinten, ami 23 százalékos csökkenést jelent. Az NPD Group számai szerint minden fontosabb szegmensben masszív zsugorodást tapasztaltak, a hardverek, a játékok és a kiegészítők sem szerepeltek a legjobban.

A konzoleladások okozták a legnagyobb csalódást, itt 25 százalékos volt a visszaesés és 234,3 millió dolláros a forgalom. Eddig arra vártunk, hogy megérkezzenek az új Xbox One- és PlayStation 4-modellek, és a játékosok elkezdjenek vásárolni, ehhez képest sem az Xbox One S, sem a megújult PS4 nem hozott megváltást. Talán majd a PS4 Pro? Akárhogy is, a hónap legkeresettebb konzolja az Xbox One volt, és viszonylag jól ment a Nintendo 3DS-nek is, amely ismételten erősíteni tudott - a kézikonzolnak nagyon jót tett a Pokémon GO-mánia.

A kiegészítőknél 27 százalékos csökkenést mértek, ami 130,8 millió dolláros forgalmat jelentett. A visszaesés 82 százaléka a toys-to-life kategória számlájára írható fel: most nem kaptunk új Amiibókat, a Disney Infinitynek annyi, nem volt új LEGO Dimensions és a Skylanders-sorozat következő része is csak októberben jelent meg. 

A játékoknál 22 százalékos volt a mínusz, és 453,4 millió dollár a forgalom. A csökkenés itt azzal magyarázható, hogy tavaly valamivel erősebb volt a játékfelhozatal, míg most a sportjátékoknak és a Forza Horizon 3-nak örülhettünk, tavaly ilyenkor debütált a Mad Max, az új Metal Gear Solid, a Disney Infinity 3.0 és a Super Mario Maker is. Így alakult ezúttal a toplista:

  1. NBA 2K17
  2. Madden NFL 17
  3. FIFA 17
  4. NHL 17
  5. BioShock: The Collection
  6. Destiny: The Collection
  7. Grand Theft Auto V
  8. Overwatch
  9. Forza Horizon 3
  10. Call of Duty: Black Ops III


(Az Overwatch esetében nem számolták a battle.netes eladásokat, és a Forzánál is kimaradtak a digitálisan értékesített példányok.)

13.
13.
kopic
Fasorban sincs a Recore. Nyomorek MS.
12.
12.
coderman
Na hal' istennek, vegyek mar eszre hogy mennyire szar a jatek felhozatal az elmult nehany evben. Konzolokat kb nem is erdemes venni mert nincs rajuk semmi izgalmas, ellenben az elozo generacioval....
11.
11.
DarkLord
#10: Miért nyomkodnád össze-vissza? Nekem is xbox kontrollerem volt évekig, majd vettem a ps4-et és 1 mp-ig se volt furcsa. Elég kényelmes és inkább , ha megfogod a ps kontrollert utána lesz csak igazán furcsa az xbox kontroller :D Én ezt tapasztaltam. Pedig sokkal többet játszottam az xbox kontrollerrel.
10.
10.
Codehook1337
En tervezem a prot ugy, hogy boxos vagyok es kesobb a skorpiot is. Csak felek a ps kontrollertol, hogy kenyelmetlen nagyon meg, hogy egy ideig ossze vissza fogom nyomkodni :D meg elgondolkodtato, hogy vajon megeri e azert a par exclusivert ha az ms egy even belul kidob egy 3x erosebb konzolt. De sima ps meg ugy gondolom annyival nem olcsobb, hogyha veszek akk ne erje meg a prot. Plane ,hogy van 4k tvm.
9.
9.
Norbiii
#6: "Ez a szint megvan ennél mi kell több nem? Maradjon ez a szint és feküdjenek rá most már a játékok gyártására, amik valamit hoznak az ember életébe és ne csak az legyen, hogy jön a PS20 aztán csak a látvány , mert az kell. Igen fontos, de enegem ez a szint már teljesen kielégít látványban"

Végre egy olyan ember, aki úgy gondolkodik erről, mint én! A mostani Ps4 látványa szerintem is király, és erre kell a sok jó játék, erre koncentráljanak leginkább, és tényleg ne csak az legyen, hogy jöjjön Pro, Ps5 meg fene tudja még mi mennyi, és csak a látvány meg mindig a hardver, miközben már most is lélegzetelállítóan szép játékok vannak! Nagyon is egyetértek veled! :) Persze legyen minél szebb és jobb valami, az nem rossz! ) Ha viszont jön a Pro, azt szerintem nem 1-2 évre tervezik, szóval ettől még nem tartok.
8.
8.
DON GONDOCS
Énis veszek egy ps4-et, mert van rá egy tucat játék, ha pro után pofán köp a sony azt se bánom mert nem támogatom őket, így mindenki jól jár.
6.
6.
DarkLord
#4: Mint ahogy én is írtam én sem használnám ki a Pro-t, viszont lehet egy átb.szás lesz az egész, ahogy Yanez írta és , majd szépen együtt megy a levesbe a sima PS4-el együtt a PS5 előtt :D Akkor jó nagy suxx lesz az egész. Én is teljesene megvagyok elégedve a látvánnyal ezen a sima PS4-en is, most a Battlefield is eszméletlen rajta és ugye ott az állandóan emlegetett Uncharted 4 is... Ez a szint megvan ennél mi kell több nem? Maradjon ez a szint és feküdjenek rá most már a játékok gyártására, amik valamit hoznak az ember életébe és ne csak az legyen, hogy jön a PS20 aztán csak a látvány , mert az kell. Igen fontos, de enegem ez a szint már teljesen kielégít látványban, ha itt megállna a fejlődés, akkor se zavarna ezen a téren a dolog.
4.
4.
Norbiii
Sima Ps4 van tervben. Ps4 Pro nem érdekel, nincs 4k tévém, a grafika meg csúcs a sima ps4-en is, klassz játékok, + olcsóbb! Azonban amiért érdemes lehet Pro-t venni, hogy lehet előbb-utóbb a sima ps4et már nem fogják úgy támogatni, és csak a Pro-ra fognak koncentrálni...sajnos ez benne van! Nos számomra ezért érdekes a Ps4 Pro, valamivel erősebb és hosszabb távon jó lehet!
3.
3.
DarkLord
Egyértelmű, hogy akinek nincs konzolja (ps4) az a Pro-t várja és karácsonyra minden kis szaros odateheti a fa alá, amit előlegbe megkap már, amikor megjelenik, mert jó kis gyerek volt meg , mert szépen tanul a Pistike meg etc. Ha nem lenne nekem is ps4-en tuti nem vennék slim-et, hanem megvárnám a Pro-t , na nem azért, mert én aztán 4K meg VR-ba nyomulnák, hanem mert pár ezerrel lenne egy újabb gépem és kész.

NBA 2K17 meg alap egy amerikai piacon, hogy hódít :D Bár lehet kevesebbet adtak el belőle mondjuk, mint a tavalyiból a startnál, mert pár hónapja odaadták a 2K16-ot és ezáltal, mint én inkább kihagyok egy évet és, majd csak a 2K18-at veszem meg. Mert, addig eléggé pörög még a 2K16 online része is.
2.
2.
Machiavelli
#1: Ez az egyik. A másik meg, hogy nem kell csodálkozni, hogy nem veszik az emberek a játékokat. Igaz hogy a GTA V az GTA V , de tegnap néztem Steamen. Hát megjelenés után ennyi idővel ne kerüljön már 18-20 ezer forintba.
1.
1.
DON GONDOCS
Majd jönnek az ünnepek és kisöprik a készletet.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...