Vihar előtti csend a Capcomnál

  • Írta: zoenn
  • 2016. október 28.
  • Biznisz
Link másolása
Megérkezett az aktuális üzleti év első felére vonatkozó pénzügyi jelentés a Capcom háza tájáról. Igazán ütős címmel nem álltak elő a japánok, ami a bevételeken is meglátszott. Sebaj, a Resident Evil 7 majd segít a kiadón.

Az üzleti év első fele szeptember 30-án ért véget, a hat hónapos időszak alatt a Capcom bevételei csökkentek. A cég forgalma 273 millió dollárnak megfelelő japán jen volt, ami 9 százalékkal kevesebb, mint a 2015 hasonló időszakában produkált 302 millió dollár. Üzemi nyeresége a tavalyi 27 millió dollárról 16 millió dollárra csökkent.

Ezen semmi meglepő nincs, elvégre a nyarat gyakorlatilag átaludta a kiadó, igazán ütős címmel nem rukkolt elő, főleg kisebb játékokat és remastereket jelentetett meg.

Ami a digitális eladásokat illeti, a Phoenix Wright: Ace Attorney - Spirit of Justice hozta a várt számokat, a Resident Evil 5 és a Resident Evil 4 új kiadásai is szépen teljesítettek, hála a stabil rajongóbázisnak. A Monster Hunter Generations is szilárd eladásokat villantott.

A Capcom külön felhívta a figyelmet a Resident Evil 7-re, amely a második félév nagyágyújának számíthat majd. 2017 márciusáig 4 millió példányt szeretne elpasszolni a vállalat belőle, míg a Dead Rising 4-ből csupán 2 milliót, tekintve, hogy ebben az időintervallumban csak PC-re és Xbox One-ra lesz elérhető a zombis cím. A 3DS-re érkező Monster Hunter XX-ből csak Japánban 2 millió eladott kópiával számol a Capcom.

A Resident Evil 7 iránt már most nagy az érdeklődés: az ingyenes demót eddig 4 millió játékos töltötte le.

2.
2.
devilcsaj
A Devil May Cry HD Collection is kiadhatnák PC-re.
1.
1.
crytek
Bárcsak az Ubisoft észbe kapna és Capcom Resi HD sikerein felbuzdulva kiadna egy Cold Fear HD Remasteredet vagy egy folytatást.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...