Nagyon megy az Activision-Blizzard szekere

  • Írta: zoenn
  • 2016. november 5.
  • Biznisz
Link másolása
A kiadó legutóbbi negyedévre vonatkozó pénzügyi jelentése szerint a cég két év alatt megduplázta a havi aktív felhasználóinak számát. Továbbá a bevételei is több mint 50 százalékkal növekedtek.

Kezdjük a számokkal! A szeptember 30-án véget ért három hónapos időszak alatt az Activision-Blizzard 1,57 milliárd dolláros bevételre tett szert, ami 58 százalékkal több a tavalyi év hasonló időszakában produkált 990 milliónál. A digitális bevételek 1,34 milliárd dollárra rúgtak, ami rekordnak számít: ez 18 százalékkal több, mint az előző negyedévben, és az előző évhez képest 114 százalékos növekedést jelent.

A vállalat üzemi eredménye végül 444 millió dollár lett, ami az előző évhez képest 78 százalékos növekedést takar.

Az ingame vásárlásokból közel 1 milliárd dollár folyt be, köszönhetően a World of Warcraft: Legionnak, az Overwatchnak és a Hearthstone-nak. A Call of Duty mikrotranzakcióiból szerzett pénzt egy év alatt megduplázták, nőtt a szezonbérlet és a DLC-k iránti kereslet is.

A kiadó játékai összesen 42 millió aktív felhasználót vonzanak havonta, ami 50 százalékkal több, mint tavaly.

A World of Warcraft: Legionból 3,3 millió példány kelt el az első napon. A World of Warcraft: Legion Companion Appba naponta négy-öt alkalommal jelentkeznek be a felhasználók. Az Overwatch immáron 20 millió aktív játékossal bír globálisan.

A Call of Duty és a Destiny felhasználóinak száma is bővült a harmadik negyedévben, utóbbi mondjuk érthető, hiszen megjelent a Rise of Iron kiegészítő.

A cég fejese, Eric Hirshberg szerint a Destiny 2 javában készül, és tetszeni fog a régi és új játékosoknak is.

2.
2.
Ooorky
Addig menni is fog a szekér amíg olyan retardált videókkal van tele Youtube, amikben az Infinity Warfare-t szidják, hogy mekkora sz*r.
A következő videóban meg kijelenti, hogy a MW Remaster miatt megérte a 80$-t és szerinte ez így fair, vegye meg mindenki aki nosztalgiázni szeretne...
1.
1.
Machiavelli
A WoW-on nem kell csodálkozni. Mivel végre 2 kukába való kiegészítő után képesek voltak kiadni 1 rendeset, nem csoda, hogy növekedésnek indult a játékos szám. Azért még arra kíváncsi lennék, hogy mennyi konkrétan az aktív elő fizetők száma a WoWban most.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...