A tinik szerint az Xbox menőbb, mint a PlayStation

  • Írta: Shifty
  • 2017. április 5.
  • Érdekesség
A Google megbízásából készült egy felmérés, ami azt igyekezett megvizsgálni, hogy a mai tinik körében mi számít igazán menőnek. Túl nagy meglepetések azért nem születtek.

A Google megbízásából készült felmérés a Z generációra koncentrál, azon belül is a 13-17 éves korosztályra. A felmérés tulajdonképpen azokat a témákat fedi le, ami a korosztályt is érdeklil, így szó esik a közösségi médiáról, divatról, sztárokról, zenéről és persze videojátékokról.

Ez utóbbi kapcsán érdekes, hogy a 13-17 éves korosztály szerint az Xbox, mint márka, sokkal menőbb, mint a PlayStation, míg a 18-25 év közöttiek között ez megfordul. A felmérés szerint a megkérdezett tinik válaszainak összesítése szerint az Xbox a negyedik legmenőbb brand, míg a PlayStation a hetedik. Ezt a listát egyébként a YouTube vezeti, mögötte a Netflix-szel. Összességében sem a Nintendo, sem az EA Sports nem hozza lázba a fiatalokat, míg a VR, az AR, az okostelefonok, azon belül is az iOS természetesen nagyon trendi számukra.

Ami a játékokat illeti, az 1999 és 2003 között született gyerekek szerint a legjobb sorozat a The Legend of Zelda, amit a Call of Duty: Black Ops, a Grand Theft Auto, a Pokémon, a Minecraft és a Counter-Strike: Global Offensive követ.

A teljes felmérést itt találjátok meg.

Ezek is érdekelhetnek

84.
NemecsekErno
#1: Igaz. Mondjuk ha ugyanezt a felmérést Japánban készítették volna, akkor a PS jött volna ki fölényes győztesként, ahol az XB már a bevezetése óta nem képes kimászni a küszöb alól.
Dehát nálunk játékban ugye a nyugat, a politikában meg a kelet az etalon.
83.
NemecsekErno
#75: Ezt hívják evolúciónak.
Mi már eljutottunk a csúcsra.
82.
Heldengeist
#53: Dobozban te élsz. Azt hiszed, mindenkinek pontosan ugyanazok az igényei és lehetőségei, mint neked.
81.
Heldengeist
#45: Te miről beszélsz? Otthoni felhasználásra, ha nincs benne játék és egyéb erőforrásigényes felhasználás, egy Sandy Bridge i3 elég 4GB RAM-mal és IGP-vel (és még tulajdonképpen ez is jóval fölélő az erőforrásigénynek). Mi megy el ezen manapság akár lowon is? Ha ezen a netezés nem megy, az sima user error. 20-30 ezerért dobálnak irodai brand gépeket, és az bőven elég ilyen célra.

És mi van, ha valaki nem ért hozzá, vagy nem akar PC-vel mókolni? Vesz valami előre összerakott szart 200 ezerért 2 évente? Na abból hogy jön ki anyagilag? Persze, kérjen meg egy hozzáértő ismerőst, aki még adjon is rá örökélet garanciát.
80.
KRAT0S
Akkor adják el csak a 13-17 éves korosztálynak,akinek mindegy mivel játszanak,megelégednek a cod-al+a gta-val.
De akkor ne sírjanak hogy mekkora fölénye van a PS-nek.!
79.
delphijos
78.
frankdelgado
#77: Vègül is....ha nem baj, ha elqrwvàzom ès eliszom....
77.
delphijos
#76: Pedig most címkéztem meg egy befőttes üveget a neveddel, és beledobtam egy huszast. Most mi legyen?
76.
frankdelgado
#75: Megnyugtatok mindenkit, tisztessèges körülmènyek között èlek ès nevelem a gyermekeimet! Van elèg èletterük. Nehogy gyűjtèst rendezzetek itt nekem..... ;)
75.
delphijos
#53: Atya ég. Gondolom nem arról van szó hogy 20 centi híján nem fér be a PC, a box meg igen. Például én is úgy vagyok vele , hogy ott a céges laptop, az "muszáj" , de egy asztali gépet már nem akarok mellé. A jelenlegi igényemet már kielégíti egy konzol. Ez van.
73.
Neo1989
Szerintem ez totál szubjektív. Én mind 3 nagy platformot tartom és szerintem mindegyik jó v miben.
Egyébként meg mindenki döntse el magának. Nem kell a flame.
68.
frankdelgado
#67: Azé nem olyan rossz az a "doboz", csak nem illik bele egy asztal pc vel, tartozékokkal.
67.
XuChi
#53: Egy lakás ára 10millió+ Huf, egy scorpio 200-250k. Ha boxra van pénz, az ne jelentse már azt, hogy lakásra is kell hogy legyen.

Fucklogic!!!!
66.
frankdelgado
#62: Itt rohadok az iskolapadban. Felnőttoktatàs. Gondolhatod milyen lehet, ha arra fanyalodok, h a gémkapocsot olvasgassam. :) Szerencsére du már megyek haza A scorpio bejelentést követő offenzíva màr kimarad. Lesz jobb dolgom.
65.
frankdelgado
#56: Ezért is szeretem a gyerekeket. Az egyszerű lelkük miatt. Kisfiam: apa vegyünk nyalókàt! Hú nincs pénzem! Pici ismét: szegények vagyunk?
64.
Luis
"Z" mint zombi generáció
63.
sloth
Az ilyenek miatt tart ott ez az ország ahol tart :/
62.
Machiavelli
Istenem... Agyérgörcsöt kapok már a sok agymosottól aki ezt túl komolyan veszi. Ez csak egy konzol. Ezen kívűl még sok más fontos dolog van ami legalább ennyi energiát és figyelmet megérdemel. Az meg hogy mi a menő, hát személy szerint én sem tudok mit kezdeni. Most egy divatcikkről beszélűnk vagy egy konzolról? Aki meg leáltalánosítja a "mai tiniket" és azt mondja, hogy nagy részük 40kilós páva gyerek az ennyi erővel azt is mondhatná, hogy minden nő kurva... Gratulálok a sok szűklátókörű, beszűkült pöcsnek. Magatokba lehet nézni, hogy x éve amikor ti voltatok tinik akkor mi volt ami felháborította az idősebb generációt....
58.
Thor Vath
#51: Én is így vagyok ezzel. Van egy PC-m, ami már 6 éve is alsó-középkategóriás volt, amikor vettem, azon dolgozom, netezek, meg ilyenek. A játékra ott a box, teljesen jól elvagyok így. Próbáltam PC-n is játszani, 8-10 éves játékok alaphangon eldöcörésznek rajta, de baromi kényelmetlennek találom a billentyűzet/egér irányítást, meg az íróasztalra görnyedést az elég kicsi monitorom, meg a két öklömnyi hangszóró előtt. Inkább beterpeszkedek a nappali közepére a tv elé az 5.1-es hangfalak közé egy kontrollerrel és játszom a boxon. Nulla igényem van egy gamer PC építésére, meg baromira nem is érdekel.
57.
imchristailor
#53: Vicces, hogy van is egy film, a Doboztrollok, azt hiszem. Eleg jol leirja a helyzetet.
56.
#53: Ilyen amikor valaki belebukik a saját hülyeségeibe.
55.
cyberstaker
A fiatalok hülyék. Nem várhatták komolyan a szándékosan elbutított életképtelen fiatalságtól, hogy szubjektíven mérlegeljenek és esetleg értékes információkat nyerjenek ki egy ilyen alaptézis alapján hogy mi a "menőbb". Onnantól kezdve hogy valami "menő" nincs miről beszélni. Nem azt kérdezték meg tőlük hogy melyik konzol tetszik jobban, és miért, nem a játékokról kérdezték őket, ami esetleg ténylegesen konstruktív jellegű lett volna, hanem arról, hogy melyik konzol miatt nem fogják őket megverni az iskolában :D A google nagyon rátapintott a Z generáció teljes mértékben tökéletlen érdekeltségi körére, és reméljük ezen információk tudatában a végtelenségig segíti hülyíteni az emberiséget.
54.
cavefish
Az csak nekem fura, hogy hogy lehet a The Legend of Zelda a legjobb sorozat, ha a Nintendo nem hozza lázba a fiatalokat?
53.
TheFlash
#49: szóval lenne 200 ezres gépre pénzed,van xboneod, laptopod, megveszed majd a több százezres skorpiót, de egy dobozban laksz a családoddal... what?!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...