E3 2017: A Sony nem közösködik - de miért?

  • Írta: fojesz
  • 2017. június 14.
  • Hír
Az E3-on két komoly bejelentés is érintette a keresztplatformos játéklehetőséget, hiszen kiderült, hogy a Minecraft és a Rocket League játékostábora is össznépi mókába kezdhet majd. Egyedül a PlayStationön játszók maradnak ki a buliból.

Egyre több cég áll ki a keresztplatformos játéklehetőség mellett. A Microsoft az E3-as konferenciáján bejelentette, hogy a Minecraftban platformtól függetlenül játszhatnak egymás ellen a játékosok, tegnap este pedig azt is megtudtuk, hogy a Rocket League Nintendo Switch-változata is megkapta a cross-platform-támogatást.

Egyedül a Sony maradt ki a buliból, és azt már sejthetitek, hogy nem arról van szó, hogy kihagyták volna. A Microsoft már tavaly azt kommunikálta, hogy részükről semmi akadálya a keresztplatformos játéknak, és a technika is adott hozzá, a minap pedig a Minecraft szóvivője konkrétan utalt rá, hogy keresték az együttműködési lehetőséget a Sonyval.

A japánok azonban hajthatatlannak tűnnek, ezt az Eurogamer új interjúja is megerősíti. A magazin újságírója a Sony globális marketingjéért felelős úriembernél, Jim Ryannél kérdezett rá a témára, aki először igyekezett azzal letudni a dolgot, hogy ez egy üzleti döntés, majd arra hivatkozott (a Minecraft esetében), hogy a fiatal játékosok megvédése az ő felelősségük, erre pedig csak a PlayStation-ökoszisztémán belül van módjuk. Mikor az Eurogamer munkatársa lecsapta a labdát, és elkezdte a témában nyilvánvalóan céltudatosabb Nintendót emlegetni, azt válaszolta, hogy "mindenki másképp csinálja".

A jó hír talán az, hogy Ryan többször is leszögezte, a keresztplatformos játék egyáltalán nem ütközik az elveikkel, és szívesen beszélgetnek róla más cégekkel. Nem tartja kizártnak, hogy később változik az álláspontjuk, de jelenleg semmilyen tárgyalást nem folytatnak a témában.

85.
delphijos
#58: "Ráadásul a Nintendo lazán rábólintott a Cross platformra."

Nem akarom ennek a "jóságát" elvenni, de egész biztos hogy ők se "jófejségből" döntöttek így. Jön a Rocket League Switch-re, 2 ÉVVEL a megjelenése után, vagyis a többi platformon millók játszanak vele. Enélkül szerintem a Switch változat pangana az ürességtől, és emiatt a kutyának sem kellene. ( Még azt is el tudom képzelni hogy ez feltétele volt a portnak. )

Félreértés ne essék, én nem tapsikolok a Sony-nak, de minden cég ilyen. Ha megy a bolt, "keménykednek", ha nem , akkor meg "jófejkednek".

Intel: Asztali processzoroknál magas ár , mert megtehetik. A mobil szegmensben meg ingyen osztogatták a processzorokat, csak gyártson valaki köré valamit....

MS: Windows, mennek a fejük után, mert mindegy mit csinálnak, ha az ember Windows-t akar ( és azt akar ) akkor megveszi. Konzol fronton meg odateszik magukat.


Nintendo: A 3DS nagy siker, cserébe még mindíg piszok drága. ( egy 3DS XL árából majdnem kijön egy 500G-s ONE, vagy PS4 ) Pedig 100 éves hardver....

Szóval szerintem ha egy cég "jófej", annak mindíg oka van.
84.
Mirror
Bakter már megint ez az ostoba marakodás!
Néha elgondolkodom azon, hogy egyes "embereknek" mennyire okozhat kikapcsolódást, vagy örömet a játék, hogy utána feljönnek ide az oldalra, suttyóskodni.
83.
NemecsekErno
Értem én, hogy MS szerint nem probléma a keresztplatformos játék a Minecraft esetében, de minden másnál ez miért probléma még mindig?
7 éve már kijelentették, hogy nem működik a dolog, most akkor mégis?
82.
cod40
#80: Én már egy értelmes kommentet is kicsikartam belőled.Úgy hogy észre sem vetted.Nekem ez is elég,hogy tudjam itt az oldalon kivel hányadán állok.Sokan maszkot viselnek.Szia,kellemes pihenést.

81.
cod40
#79: Aludni csak az emberek járnak.Szokj le a cigiről amúgy,,nekem már 10-szer sikerült.
80.
Duken
#78: Figyu senki sem tökéletes.Én is alapból jobbnak állítom be magamat mások elõtt, meg néha jól esik trollkodni, hülyülni, de tiszteletre méltó az erkölcsi mércéd. Nekem talán pont szigorúbbnak kéne lennem önmagamhoz, másokhoz. Egyébként lehet sikerülne megnevelned azt a pár emberkét ha ütnéd öket, megérdemelnek egy esélyt. ;D
79.
Duken
#76: semmi már én is fáradt vagyok, elszívok még egy cigit azt bevágom a szunnyát. Jócakát! Ha, ez még rímelt is. :)
78.
cod40
#74: Ja és kontrát megelőzve,Nem csak a hazug embert lehet hamarabb utolérni...

Tehát....Nem akarok itt neveket sorolni.Azokat az embereket megsem akarnám ismerni mert ütném egész nap őket....
77.
ADMlN
#72: Ha tudnád mit jelent, hogy kontextus talán még el is hinném.
76.
cod40
#75: bocs,ha gépelési hibák vannnnnnnnnak.
75.
cod40
#74: Nem rád értettem.Ismeretlen embert meg ugye ne védj,mert azzal egy tudattalatti védekező mechanicmust indítasz el ugyebár.
74.
Duken
#73: Amit írtál az pont jellemzõ lehetne adminra is, nehogy leszpd már. De az hogy valaki kétszínû féreg lenneegy játékokkal fogl. fórumon? Ez erõs túlzás, ezt arra lehetne talán mondani akit ismersz a személyes szférádban és átbaszott ,nem egy fórumon ahol marháskodnak emberek meg kiröhögik saját magukat is, legalábbis én így fogom fel.
73.
cod40
#68: "Pont õ az az arc itt aki az egyik legnormálisabb itt. "

Rohadtul túlzás.Csak jó ember ismerő és őszinte vagyok.(meg beképzelt)

Csak a rohadt büdös kétszínű okoskodó férgeket utálom egyébként,de amúgymeg szerintem admin is túl komolyan vesz téged,bár rohadtul tisztelem őt mellesleg.
72.
kamgecam
#70: Már ne is haragudjál de semmiféle személyeskedés nem volt a válaszomban.Tényleg kontextus nélküli a 49es kommentemre írt reakciód.Csak erre a tényre hívtam fel a kedves figyelmedet.A személyeskedés az az amit most te csinálsz a 70 kommentedben. Nice try. Azt meg hogy mit hiszel, a te dolgod, nem értem miért tartozik ez rám de azért köszönöm hogy megosztottad. :O)
71.
ADMlN
#68: Jó látni, hogy még mindig bérelt helyem van a fejedben. :)
Te aztán nem bírod elengedni a dolgokat, kicsit lazítanod kellene.
70.
ADMlN
#67: És pontosan ennyi vagy te: céltalan személyeskedés és bugyuta sértések. Őszintén szégyellem magam, hogy volt olyan idő mikor azt hittem legalább az értelem szikrája megvan benned.
69.
Duken
#63: Szívi ;) de legalább kibszott jóképû vagyok :D
68.
Duken
#65: Nyugi cod40 tudja hogy csak ökörködök.Pont õ az az arc itt aki az egyik legnormálisabb itt. Te,adminka,Kamgec, ideg gyógyászhoz kéne járnotok...
67.
kamgecam
#66: Azér jó sokáig tartott kigondolni hogy mit írjál vissza de még így is izzadságszagú és kontextus nélküli a válaszod. :)
66.
ADMlN
#49: Tudom, hogy neked mint hű Sonypony-nak nehéz lehet ezt megérteni, de tudod nem minden ember áll olyan érzelmi töltésekkel a használati tárgyait gyártó cégekhez mint te. Én nem utálom a Sony-t. Nem is szeretem. Mindössze csak használom az egyik termékük és néhány szolgáltatásuk. Ha ezekkel kapcsolatban olyat jelentenek be ami nekem tetszik, akkor dicsérem őket. Ha olyat ami nem, akkor szidom őket. Tudod ezt hívják racionális véleményformálásnak. De gondolom ennek a koncepciója is túl magas számodra. Az hogy neked csaholnod kell minden döntésükhöz, meg verned a nyálad ha valakinek az nem tetszik szintén visszavezethető a fent említett érzelmi töltésekre, és amúgy tökéletesen leírja az általad megnevezett "ostoba és irreleváns" véleményt.
65.
Skinner
#60: Neked is visszakéne "haver".
64.
Skinner
#59: Lentebb megvolt a kifejtés. Online, extrák,ajándékok,support. Minden.
63.
Skinner
#62: Igazi értelmi képességet bemutató érdemi hozzászólás volt, köszönjük.
62.
Duken
#58: kimoderált üzenet
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...
Advertisement