E3 2017: A Sony nem közösködik - de miért?

  • Írta: fojesz
  • 2017. június 14.
  • Hír
Az E3-on két komoly bejelentés is érintette a keresztplatformos játéklehetőséget, hiszen kiderült, hogy a Minecraft és a Rocket League játékostábora is össznépi mókába kezdhet majd. Egyedül a PlayStationön játszók maradnak ki a buliból.

Egyre több cég áll ki a keresztplatformos játéklehetőség mellett. A Microsoft az E3-as konferenciáján bejelentette, hogy a Minecraftban platformtól függetlenül játszhatnak egymás ellen a játékosok, tegnap este pedig azt is megtudtuk, hogy a Rocket League Nintendo Switch-változata is megkapta a cross-platform-támogatást.

Egyedül a Sony maradt ki a buliból, és azt már sejthetitek, hogy nem arról van szó, hogy kihagyták volna. A Microsoft már tavaly azt kommunikálta, hogy részükről semmi akadálya a keresztplatformos játéknak, és a technika is adott hozzá, a minap pedig a Minecraft szóvivője konkrétan utalt rá, hogy keresték az együttműködési lehetőséget a Sonyval.

A japánok azonban hajthatatlannak tűnnek, ezt az Eurogamer új interjúja is megerősíti. A magazin újságírója a Sony globális marketingjéért felelős úriembernél, Jim Ryannél kérdezett rá a témára, aki először igyekezett azzal letudni a dolgot, hogy ez egy üzleti döntés, majd arra hivatkozott (a Minecraft esetében), hogy a fiatal játékosok megvédése az ő felelősségük, erre pedig csak a PlayStation-ökoszisztémán belül van módjuk. Mikor az Eurogamer munkatársa lecsapta a labdát, és elkezdte a témában nyilvánvalóan céltudatosabb Nintendót emlegetni, azt válaszolta, hogy "mindenki másképp csinálja".

A jó hír talán az, hogy Ryan többször is leszögezte, a keresztplatformos játék egyáltalán nem ütközik az elveikkel, és szívesen beszélgetnek róla más cégekkel. Nem tartja kizártnak, hogy később változik az álláspontjuk, de jelenleg semmilyen tárgyalást nem folytatnak a témában.

85.
delphijos
#58: "Ráadásul a Nintendo lazán rábólintott a Cross platformra."

Nem akarom ennek a "jóságát" elvenni, de egész biztos hogy ők se "jófejségből" döntöttek így. Jön a Rocket League Switch-re, 2 ÉVVEL a megjelenése után, vagyis a többi platformon millók játszanak vele. Enélkül szerintem a Switch változat pangana az ürességtől, és emiatt a kutyának sem kellene. ( Még azt is el tudom képzelni hogy ez feltétele volt a portnak. )

Félreértés ne essék, én nem tapsikolok a Sony-nak, de minden cég ilyen. Ha megy a bolt, "keménykednek", ha nem , akkor meg "jófejkednek".

Intel: Asztali processzoroknál magas ár , mert megtehetik. A mobil szegmensben meg ingyen osztogatták a processzorokat, csak gyártson valaki köré valamit....

MS: Windows, mennek a fejük után, mert mindegy mit csinálnak, ha az ember Windows-t akar ( és azt akar ) akkor megveszi. Konzol fronton meg odateszik magukat.


Nintendo: A 3DS nagy siker, cserébe még mindíg piszok drága. ( egy 3DS XL árából majdnem kijön egy 500G-s ONE, vagy PS4 ) Pedig 100 éves hardver....

Szóval szerintem ha egy cég "jófej", annak mindíg oka van.
84.
Mirror
Bakter már megint ez az ostoba marakodás!
Néha elgondolkodom azon, hogy egyes "embereknek" mennyire okozhat kikapcsolódást, vagy örömet a játék, hogy utána feljönnek ide az oldalra, suttyóskodni.
83.
NemecsekErno
Értem én, hogy MS szerint nem probléma a keresztplatformos játék a Minecraft esetében, de minden másnál ez miért probléma még mindig?
7 éve már kijelentették, hogy nem működik a dolog, most akkor mégis?
77.
ADMlN
#72: Ha tudnád mit jelent, hogy kontextus talán még el is hinném.
72.
kamgecam
#70: Már ne is haragudjál de semmiféle személyeskedés nem volt a válaszomban.Tényleg kontextus nélküli a 49es kommentemre írt reakciód.Csak erre a tényre hívtam fel a kedves figyelmedet.A személyeskedés az az amit most te csinálsz a 70 kommentedben. Nice try. Azt meg hogy mit hiszel, a te dolgod, nem értem miért tartozik ez rám de azért köszönöm hogy megosztottad. :O)
71.
ADMlN
#68: Jó látni, hogy még mindig bérelt helyem van a fejedben. :)
Te aztán nem bírod elengedni a dolgokat, kicsit lazítanod kellene.
70.
ADMlN
#67: És pontosan ennyi vagy te: céltalan személyeskedés és bugyuta sértések. Őszintén szégyellem magam, hogy volt olyan idő mikor azt hittem legalább az értelem szikrája megvan benned.
69.
Duken
#63: Szívi ;) de legalább kibszott jóképû vagyok :D
68.
Duken
#65: Nyugi cod40 tudja hogy csak ökörködök.Pont õ az az arc itt aki az egyik legnormálisabb itt. Te,adminka,Kamgec, ideg gyógyászhoz kéne járnotok...
67.
kamgecam
#66: Azér jó sokáig tartott kigondolni hogy mit írjál vissza de még így is izzadságszagú és kontextus nélküli a válaszod. :)
66.
ADMlN
#49: Tudom, hogy neked mint hű Sonypony-nak nehéz lehet ezt megérteni, de tudod nem minden ember áll olyan érzelmi töltésekkel a használati tárgyait gyártó cégekhez mint te. Én nem utálom a Sony-t. Nem is szeretem. Mindössze csak használom az egyik termékük és néhány szolgáltatásuk. Ha ezekkel kapcsolatban olyat jelentenek be ami nekem tetszik, akkor dicsérem őket. Ha olyat ami nem, akkor szidom őket. Tudod ezt hívják racionális véleményformálásnak. De gondolom ennek a koncepciója is túl magas számodra. Az hogy neked csaholnod kell minden döntésükhöz, meg verned a nyálad ha valakinek az nem tetszik szintén visszavezethető a fent említett érzelmi töltésekre, és amúgy tökéletesen leírja az általad megnevezett "ostoba és irreleváns" véleményt.
65.
Skinner
#60: Neked is visszakéne "haver".
64.
Skinner
#59: Lentebb megvolt a kifejtés. Online, extrák,ajándékok,support. Minden.
63.
Skinner
#62: Igazi értelmi képességet bemutató érdemi hozzászólás volt, köszönjük.
62.
Duken
#58: kimoderált üzenet
59.
Zoli0507
#56: Ezzel annyi a baj hogy a multi platformos jàtèkok azèrt vezetnek mert pc, xbox, ps. Ellenben az exkluzìvokkal ami nur ps.
(Persze, masik rèszről igazad van, a sony jelenleg kicsivel 60milliò fölötti konzol eladàsnàl jàr. Ehez kèpest kb 7-8milliòan vettèk meg pèldàul az UC. De ott a màsik magyaràzat is. Okè hogy egy egy exkluzìvot közel sem adnak el olyan darabszàmon. VISZONT!! A vàsàrlò akkor is az exkluzìvok utàn mèrlegel. Lehet 10-ből csak 3 fog megvenni, DE a különbbsèg xbox=relatìve nincs exkluzìv, ps=sok exkluzìv durva minősègben. Minden platformra megjelnő jàtèkok;sony vs xbox, aprò eltèrèsek lehetnek grafikàban de vègeredmènyben szinte ugyanaz.)
Minden màsban moslèkot nyùjtanak? Ezt kifejtenèd, engem èrdekelne.
58.
Skinner
#57: A nintendo fullra exkluzívokból él. A Sony nem. Ráadásul a Nintendo lazán rábólintott a Cross platformra. A Sony szarik rá mintha bármi hátrányuk lenne belöle. Szimplán csak leszarják a vásárlókat és érdekeiket.
57.
Anonymus11234
Ez a nagy bezárkózás valami tipikus japán vonás. Mind a Sony mind a Nintendo elég keményen tolja.
56.
Skinner
#49: El kell keserítselek de nem az exkluzívok a fő szempont amiért az emberek megveszik a Sony vasat hanem az ms beégése és One bejelentése, megjelenése.
Mielött elkezdenél vergődni rajta hogy ez hülyeség, nos hány eladott ps4 is van? És az exkluzívok milyen mennyiségben is fogytak? Bármilyen hihetetlen nem az exkluzívok vezetnek az összeladási toplistákban rendszerint hanem COD,Fifa,Gta,Battlefield.
De persze vagyunk sokan akiknek ez a döntő. Nekem is. Csak rohadtul nem vagyunk többségben.
És bizony a Sony egyetlen bástyája az exkluzívok. Ezt leszámítva minden másban moslékot nyújtanak a konkurenciához képest.
54.
mestermagyar
#51: Te a játékokat szereted, a PS4 pedig egy általad bevállalt kompromisszum. Sokunk torkán nem megy le ekkora kompromisszum avagy nem lennénk hajlandóak promotálni egy céget amelyik ennyire bezárja a felhasználóbázisát. Te hajlandó vagy, pont. Én speciel emiatt vitatkoznék a PS4 bajairól, lehet mások amiatt mert jó egy szekértáborhoz tartozni.
53.
Skinner
#51: Látom nem sikerült a kis fanatikus felfogásoddal megérteni ezért segítek és kiemelem: SZOLGÁLTATÁSOKBAN.
És nem játékkínálatban van a hiba. ÚÚÚÚgye.
Néha nemártana levenni a szemellenzőt.
51.
kamgecam
#48: Baszki most kezdtem el játszani a Nioh-val, kurva nagy game alig tudom letenni de most világosodtam meg a kommentedet olvasva hogy a sony torkon szart úgyhogy holnap viszem vissza a ps4 promat hogy becseréljem. Lenne ötleted hogy mire? Xbox, pc, 3DS? Szívessen venném a jótanácsot, csak úgye azokon is tudok majd játszani a Nioh-val? Úgye?
49.
kamgecam
#26: Már megint nem látod a fától az erdõt. Te sem vagy jobb a másik végleteddel. Ugyanolyan irreleváns és ostoba a te nézeted is, csak a másik véglet. Lehet hogy te hisztizel és még a Horizon játszása közben is a sonyt szidod de ha azt hiszed hogy ez a faszirágó magatartás normális nagyot tévedsz. Ahogyan azok is akik beszopják a jóság sony this is for the idiots marketing dumáját. Én a játékok miatt vagyok sony FAN, ott jelennek meg azok az exkluzívok melyek érdekelnek, lásd HZD , P5, Bloodborne.Ez van, ilyen szempontból még mindíg a sanyesz teljesít a legjobban, nem kell ezt túlmisztifikálni,persze hogy pénzéhesek és a bevétel növelésre törekszenek és jól is csinálják, mert fossák a sony first party studiói a faszingeres játékokat amiért megveszük azt a nyomorult ps4et, még az olyan éleselméjû személyek is mint te. A szemetek...
48.
Skinner
#45: Azokat maximálisan, abszolút nem venne el semmit a multi értékéből,sőt hozzáadnak mert jóval szélesebb közösségek lehetnének. De szarik rá a Sony.
Majd ebben a témakörben is törölgetik a fórumokat és hozzászólásokat mint teszik ezt az EA ACCESS, a PLUS FREE GAMES és egyéb témakörökben ami nekik kínos, mert az a megoldás.
Kint van 60 milla ps4, telis tele olyanokkal akik birkamód örömködnek mindennek miközben torkonfossa szolgáltatáson a Sony őket a konkurenciához képest. Persze hogy pöffeszkedik a Sony és azt csinál amit akar. Az sem érdekli őket hogy kínosan alacsony a plus előfizetők száma ps4-en a 60 millió eladott vashoz képest.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...