18 év után távozott az Arkane Studios társalapítója

  • Írta: zoenn
  • 2017. június 28.
  • Homo Nobilis
Link másolása
A francia Arkane Studios egyik kulcsfigurája, Raphael Colantonio közel húsz év után otthagyja a lyoni csapatot. Az úriember a Dishonored és a Prey sikeréhez is nagyban hozzájárult kreatív direktorként.

Raphael Colantonio a csapat kiadójának honlapján, a Bethesda.neten jelentette be távozását. Mint írja, "az elmúlt 18 év csodálatos kaland volt" számára, ami nem csoda, lévén már a csapat 1999-es alapításánál is ott volt, kreatív direktorként vett rész az Arx Fatalis, a Dishonored-sorozat és a Prey fejlesztésében.


"Itt az ideje, hogy eltöltsek egy kis időt a fiammal, valamint a számomra fontos dolgokkal, gondolva a jövőre is" - fogalmazott Colantonio.

Az Arkane austini irodáját továbbra is Harvey Smith felügyeli designerként, ám Colantonio addig nem szakad el a cégtől, míg meg nem találják az utódját a lyoni fő stúdiónál. Az úriember azt nem árulta el, hogy vajon teljesen szakít-e a játékiparral, vagy csak az Arkane-ből száll ki. Reméljük, az utóbbi eset áll fenn, és hallunk még felőle!

Az Arkane előtti időkben Colantonio az Electronic Artsnál és az Infogramesnél húzta az igát, majd egy baráti társasággal megalapították saját fejlesztőcsapatukat Franciaországban. A Dishonored 2012-es sikere előtt besegítettek a Call of Duty: World at War és a BioShock 2 munkálataiba is.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...