GDC 2018: A Vakondok 4-et is vetítik a konferencián

  • Írta: fojesz
  • 2018. február 12.
  • Cooltúra
Link másolása
Idén először egy filmfesztivált is rendeznek a Game Developers Conference falain belül, ahol nem meglepő módon videojátékokkal foglalkozó alkotásokat vetítenek majd le. A magyar játékfejlesztés hőskorát bemutató Vakondok 4 is ott lesz.

Idén március 19-23. között rendezik meg a Game Developers Conference-t San Franciscóban, ahol egy filmfesztivál is várja a szakmai közönséget. Az eseményt első alkalommal tartják meg, három blokkban vetítenek majd le kilenc videojátékokkal foglalkozó alkotást a résztvevőknek: az első blokkban websorozatok kaptak helyet, a második az árkádjátékos témakörben készült alkotásokat vonultatja fel, míg a harmadik a nemzetközi kategória.

Ez utóbbi az igazán fontos számunkra, hiszen a japán és a kínai film mellett a magyar Vakondok 4 - Végigjátszás című dokumentumfilmnek is helyet szorítottak benne! Habár a magyar játékfejlesztés hőskorát bemutató film ingyenesen megtekinthető a hivatalos weboldalon, kétségtelen, hogy óriási lehetőség ez a készítőknek, elvégre a GDC több mint 26 ezer szakmabelit vonz évről évre a világ számos pontjáról.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...