GDC 2018: Videón a CryEngine 5 képességei

  • Írta: zoenn
  • 2018. március 20.
  • Videó
A Crytek is megmutatta, mire képest most a CryEngine 5 - az alany a cég közelgő belső nézetes PvP-játéka, a Hunt: Showdown. Van itt minden: a karakterektől elhajló növényzet, globális bevilágítás és így tovább.

Az idei GDC apropóján új techdemóval jelentkezett a Crytek. Mivel a saját fejlesztésű Hunt: Showdown alatt is a legfrissebb CryEngine fut, így pont kapóra jött számukra, hogy ez a játék szolgáltassa az alapot. A motort Vulkan-rendereléssel, globális bevilágítással, fejlett fény- és árnyékeffektekkel is megspékelték.

Baromi látványos, ahogy a játékos mozgásától elhajlik a növényzet, de sok más érdekességet is bemutat az alábbi videó:

12.
GAMEROD
#8: Legtöbb engine tudja ezt, attól függetlenül hogy az animációja máshogy van megoldva. Az engine-ről meg annyit hogy már nem olyan korszakalkotó mint a Far Cry 1 idején. Ma már nehezebb kirívóan újat mutatni, egykét részlettől eltekintve amire talán oda se figyel az ember játék közben. Mert ezt a látványvilágot nagyjából az UE4, az Unity meg a többi is tudják, így csak az marad hátra hogy melyik zabál több erőforrást.
11.
hedzsooo
#2: Hú, pont 1 ilyen névvel megereszteni 1 ilyen kommentet. Jár a taps XD :D
8.
Stranger
#7: CryEngine 2 óta tudja a motor, így a Crysis-ban is benne volt. De még mindig nem alap fícsör, ezért is emelhették ki.
7.
GAMEROD
Mert eddig nem volt karaktertől elhajló növényzet? Azért láttam már egykét helyen. Mondok jobbat, a 2002-es Hitman2-ben már karaktertől elhajló függöny is volt.
5.
FrankBlack
#2: "megnéznék vele egy open world rpg-t"

Kingdom Come: Deliverance
4.
MadafakaHc
#2: Elég sokan használják.Nem tudom te melyik bolygón élsz.
3.
psy123
#2: vagy es Rust-ot ezzel a környezettel , omg
2.
crytek
Szegények. Kár hogy szinte senki se használja ezt az engine-t pedig megnéznék vele egy open world rpg-t
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...