260 millió eladott példánynál jár a FIFA-sorozat

  • Írta: Shifty
  • 2018. szeptember 10.
  • Biznisz
Link másolása
Közeledik a FIFA idei felvonásának a megjelenése, ezért az Electronic Arts összegyűjtötte, hogy az elmúlt 25 évben milyen eredményeket ért el a sorozat. Döbbenetes számok.

Kezdjük talán a legfontosabbal: a FIFA-sorozat 1993-ban mutatkozott be, az azóta eltelt évek során a főbb felvonások, illetve a különböző leágazások összesen 260 millió példányban találtak gazdára, minden platformot beleértve. Ebből a tavalyi esztendőben megjelent FIFA 18 24 millió kópiával vette ki a részét, míg a FIFA mobilos kiadását 193 millióan töltötték le világszerte.

A FIFA 18 kapcsán érdekesség még, hogy a játékosok több mint 7 milliárd mérkőzést játszottak eddig le és a premier óta több mint 17 milliárd gólt lőttek. A FIFA Ultimate Team is óriási sikernek örvend, csak a legutóbbi kiadásban több mint 13 millió klubot készítettek a rajongók. A közösség amúgy is kellően erős és összetartó, így például a Global Seriesben több mint 20 millió játékos mérte össze tudását.

A FIFA Mobile, illetve a FIFA Online 3 és a FIFA Online 4 az ázsiai régióban fut nagyon jól. Előbbivel több mint 900 millió meccset játszottak le, míg két utóbbi több mint 115 millió regisztrált felhasználóval rendelkezik Ázsiában, a rajongók pedig több mint 15 milliárd mérkőzésen vannak túl.

A sorozat következő része, a FIFA 19 szeptember 28-án jelenik meg, Nintendo Switchre, PC-re, PlayStation 3-ra, PlayStation 4-re, Xbox 360-ra és Xbox One-ra.

3.
3.
csoki0619
#2: Ezt hála Istennek oda is írod minden egyes fifa vagy pes hírhez, ha netán valamelyikünk még nem tudná, vagy elfelejtette volna. Köszönjük!
2.
2.
Norbiii
Nekem az elsődleges focis játék mindig a Fifa volt. Ez nálam mostanában megváltozott. A Fifa 18-tól megváltam, és a Pes lett az elsődleges foci.
1.
1.
Yanez
Csak ugye PS3 és X360 konzolokon nem ugyanaz lesz a Fifa, mint az újakon. Talán Switchen sem.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...