260 millió eladott példánynál jár a FIFA-sorozat

  • Írta: Shifty
  • 2018. szeptember 10.
  • Biznisz
Közeledik a FIFA idei felvonásának a megjelenése, ezért az Electronic Arts összegyűjtötte, hogy az elmúlt 25 évben milyen eredményeket ért el a sorozat. Döbbenetes számok.

Kezdjük talán a legfontosabbal: a FIFA-sorozat 1993-ban mutatkozott be, az azóta eltelt évek során a főbb felvonások, illetve a különböző leágazások összesen 260 millió példányban találtak gazdára, minden platformot beleértve. Ebből a tavalyi esztendőben megjelent FIFA 18 24 millió kópiával vette ki a részét, míg a FIFA mobilos kiadását 193 millióan töltötték le világszerte.

A FIFA 18 kapcsán érdekesség még, hogy a játékosok több mint 7 milliárd mérkőzést játszottak eddig le és a premier óta több mint 17 milliárd gólt lőttek. A FIFA Ultimate Team is óriási sikernek örvend, csak a legutóbbi kiadásban több mint 13 millió klubot készítettek a rajongók. A közösség amúgy is kellően erős és összetartó, így például a Global Seriesben több mint 20 millió játékos mérte össze tudását.

A FIFA Mobile, illetve a FIFA Online 3 és a FIFA Online 4 az ázsiai régióban fut nagyon jól. Előbbivel több mint 900 millió meccset játszottak le, míg két utóbbi több mint 115 millió regisztrált felhasználóval rendelkezik Ázsiában, a rajongók pedig több mint 15 milliárd mérkőzésen vannak túl.

A sorozat következő része, a FIFA 19 szeptember 28-án jelenik meg, Nintendo Switchre, PC-re, PlayStation 3-ra, PlayStation 4-re, Xbox 360-ra és Xbox One-ra.

3.
csoki0619
#2: Ezt hála Istennek oda is írod minden egyes fifa vagy pes hírhez, ha netán valamelyikünk még nem tudná, vagy elfelejtette volna. Köszönjük!
2.
Norbiii
Nekem az elsődleges focis játék mindig a Fifa volt. Ez nálam mostanában megváltozott. A Fifa 18-tól megváltam, és a Pes lett az elsődleges foci.
1.
Yanez
Csak ugye PS3 és X360 konzolokon nem ugyanaz lesz a Fifa, mint az újakon. Talán Switchen sem.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...