Conan Unconquered - RTS a barbárok világában

  • Írta: sirdani
  • 2018. december 9.
  • Bejelentés
A Star Wars: Empire at War és a Command & Conquer fejlesztőinek veteránjaiból verbuvált Petroglyph stúdió jövőre egy valós idejű stratégiai játék formájában repíti vissza a játékosokat a Conan, a barbár filmek világába.

Bejelentették a Funcom és a Petroglyph közös projektjét, a PC-re érkező Conan Unconquered RTS játékot, mely a klasszikus bázisépítéssel és mikromenedzseléssel összekötött játékmenet ellenére mégsem egy közönséges RTS lesz. A hangsúlyt ezúttal ugyanis a túlélés kapja.

A játék célja, hogy Hyboria ellenséges hordáinak hullámait visszaverve minél tovább tartsunk ki a tetszőlegesen falakkal és tornyokkal felvértezhető bázisunkkal, mely nemes célért mindent bevethetünk, legyen szó akár közönséges törzsi harcosokról, vagy az 50 méter magas élő bronzszobrok megidézésről.

A folyamatosan nehezedő hullámok visszaverését megkísérelhetjük egymagunk is, ám a játék lehetőséget ad kétfős co-op játékmódra is, melyben a ledönthetetlen bázisunkat barátainkkal közösen alakíthatjuk ki.

Ahogyan az egyre keményebb támadásokat is megtanuljuk elhárítani, lehetőségünk lesz a filmek és játékok világából ismert legendás hősöket is megszerezni, így az istenek mellett akár maga Conan is bevethető lesz a győzelem érdekében.

A Conan Unconquered a jelenlegi tervek szerint 2019 márciusa és júniusa közt érkezik PC-re.

16.
kastorhun
A Petroglyph munkásságát kifejezetten szeretem, viszont annak nem örülök hogy ez a játék szinte csak is a horda módból fog állni.
15.
Max3000
#14: Tudom miről volt szó,csak megjegyeztem,hogy nem az rts-ből van kevés,hanem a crpg-ből.Számomra az rts-ből Dunát lehetne rekeszteni.


Ezért is írtam,hogy kinek mi a kevés vagy sok.Ha 2-3 évente 1-2 valamire való crpg jön és ezt valaki bőven elégnek tartja,lelke rajta.
14.
kindzsal
#13: Mivel nem irtad, h 2018, hanem mostag nekem 1-2 ev ebben a mufajban siman belefer. + mitobb erdetileg az RTSekrol volt szo (azt sem tudom te minek hoztad be a crpgt), + ezek csak a legnagyobb nevek, jott meg ki ezen kivul nehany egesz jopofa cim. Nyomhatod itt a"magas lovat" (hogy valakinek ez eszmeletlen mennyiseg es baratai), de teny hogy az utobbi idoben tobb ilyen tipusu jatek szuletik, mint az elmult 5-6, de talan 10 evben. Innen nezve ez az era most mekka a crpg rajongoknak.
13.
Max3000
#11: Jó sokat felsoroltál. A pillars-nál jutott eszembe,hogy de jó is,hogy jött mert szegényes a felhozatal az ilyen játékokból.Bardstale tyranny csak egy gyenge rpg-re sikerült a szememben.Egyébként sikerült 2-3 éves játékokat írni,sajna egyre szegényesebb a felhozatal a crpg-ből.Persze elhiszem,ha valakinek 2 évente az a 3 is eszméletlen mennyiség.
12.
kindzsal
#10: FunCom-nal a jogok, hiaba figyel ra fel mas fejleszto/kiado, amig ok el nem engedik, addig csak az o muhelyukbol krulhet ki Conan jatek (amennyire tudom). Egyebkent pl. az Exiles nem lett rossz a survival jatekok kozott.
11.
kindzsal
#9: Szerintem nincs igazad. Ott a Pillars, a Divinity, Torment, Bardstale 4, Tyranny, hogy a legnagyobbakat emlegessem. Szoval eb ugy gondolom, PCn most pont el vagyunk latva crpgvel es egyik sem rosszabb egy eros kozepesnel.
10.
hedzsooo
Hát, amit a kedves cikkíró itt úgy körült írt, az voltaképpen inkább nevezhető TOWER DEFENSE játéknak RTS helyett (persze attól még lehet RTS is egyben), csak hogy jobban nevén legyen nevezve a dolog. :-)

Lehetne bizony 1ébként pl. egy Witcher 3 szintű RPG is belőle de hát úgy látszik szegény Conanra a számunkra igazán jó és profi fejlesztők még nem figyeltek fel eléggé.
9.
Max3000
#8: Mostanság valóban kevesebb jön,de szerintem akkor is jobban állna a conan-nek egy hack and slash beütés.

Egyébként ami valóban elvétve akad pc-n az a crpg.
8.
kindzsal
#5: Szerintem o nem a mufaj teremtesre, hanem maganak a genre hianyara gondolt. Marpedig RTS mostansag csak elvetve akad.
7.
Max3000
#6: Mondjuk lehet,hogy cáfolnám magamat is.Bizony a név is eladhat játékokat,ha olyan a játék,hogy "közönségnyelő".

A te általad sorolt játékoknál más probléma volt.
6.
Max3000
#4: Nem is a név adná el,hanem azért valljuk be,egy kidolgozott sztori orientált gow stílusú játék jobban ütne a közönségnek is.
5.
Max3000
#4: Pontosan melyik része utal arra,hogy ez műfajteremtő lesz?Mielőtt kiolvasnád a varázsgömbödből,hogy ki olvas cikket és ki nem,nem ártana részletezni dolgokat.
4.
Stranger
#1: Ha elolvastad volna a hírt, tudnád hogy nincs ezer ilyen stratégia.

#3
Jó, de neked kizárólag single player, sztori orientált, TPS játékok tetszenek. Szerintem tök jó, hogy ezt bevállalták, kevés ilyen játék van, a screenshotok is hangulatosak.
A név egyáltalán nem tud eladni, ez már bebizonyosodott Warhammer játékoknál vagy az Overkill's Walking Dead-nél. Így a bevállalós, nem kell ezredik TPS RPG. ;)
3.
crytek
#1: Simán lehetne rá építeni egy Skyrim, Gothic és ezekhez hasonló szerű RPG-t... epic lenne... De hát akkor foglalkozni kéne vele és nem csak várni hogy majd a "név" talán eladhatóvá teszi.
1.
Max3000
Baromira nem tudják a conan-t megfelelő játékstílusba helyezni.Ennek a játéknak egy hack and slah állna jól fasza sztori meséléssel.Ráadásul ezer ilyen stratégia született már más köntösben.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...