Apex Legends - túl a 25 millión is

  • Írta: Shifty
  • 2019. február 12.
  • Hír
Link másolása
Elképesztő héten van túl a múlt hétfőn megjelent Apex Legends. A Titanfall battle royale-mellékága a hét nap alatt több mint 25 millió játékost mozgatott meg, így a hétvégén az is előfordult, hogy egyszerre kétmillióan játszották a játékot.

A múlt héten megjelent Apex Legends kapcsán több ízben is megemlékeztünk a játék elképesztő tempóban elért sikereiről. A premier után alig 8 óra leforgása alatt már több mint egymillióan próbálták ki a játékot, majd ez a szám előbb 2,5 millióra ugrott, hogy aztán 72 óra leforgása alatt elérje a 10 milliót.

A játék iránti érdeklődés azonban a hétvégén nemhogy lelankadt volna, de még tovább fokozódott. A Respawn Entertainment társalapítója, Vince Zampella ugyanis egy friss blogbejegyzésben megerősítette, hogy a hétvégén során még tovább erősödött a játék iránti érdeklődés, így elérték a 25 millió játékost. Volt olyan időszak, amikor egyszerre 2 millióan játszották a játékot.

Zampella eközben arra is felhívta a figyelmet, hogy a Valentin-nap közeledtével speciális lootok érkeznek a játékba, hogy aztán majd ráfordulva a márciusra megérkezzen az Apex Legends első szezonja, amiben a Battle Pass mellett új játszható karakterek, fegyverek, lootok és sok más is helyet kapjon.

Egy tegnap kiderült szivárgás szerint egyébként a későbbiekben akár az is előfordulhat, hogy megkapjuk a szóló- és duómeccseket is, illetve rangsorolt összecsapásoknak is lehet még szerepe.

Erőre kapott a Titanfall 2 is

Az Apex Legends sikere gyakorlatilag revitalizálta a Titanfall 2 multiplayer módját. A ResetEra egyik fórumozója szúrta ki, hogy a mellékszál sikerét követően hirtelen megugrott a Titanfall 2-játékosok száma is. Igaz, nem valami drasztikus ugrásról van szó, hiszen a PC-n átlagos 800-1500 játékos helyett nagyjából 3500-an játszottak most a játékkal, míg PlayStation 4-en az átlagosnak számító 2000 játékos helyett ezúttal majdnem 5000-en voltak jelen. A legnagyobb ugrást viszont Xbox One-on lehetett tapasztalni, ott az átlagos 2-3 ezer játékos helyett kicsit több mint 10 ezren ültek le újra a folytatás elé.

27.
27.
Batman
#26: Nekem is ez a problémám. Össze vissza ugrálnak, nem beszélnek a mikrofonba, nincs semmi stratégia. Jó ha idáig egyszer újraélesztettek, szarnak arra is.
26.
26.
Dresa
#24: Igen sajnos, ha valakinek nincs hajlandósága csapatban játszani akkor b*szhatod a kört. Rambóként nagyon nehéz magányosan tolni:D
25.
25.
Duken
#23: Elküldtem privátba a psn nevem! :)
24.
24.
ssemtexx
Kezd kicsit idegesítőbe átrendülni amikor spawnolás után szétrohannak a csapattársak és mindenki a saját útján megy.. pláne ha jómagam vagyok level 20 és bedob 3-4 leveles csapattársakat.
23.
23.
Back2U
#20: Ha van kedved akkor játsszunk, gépen egy ember hiányzik a csapatba. PS-em is van ha azon tolod.
22.
22.
hedzsooo
#1: PC-n rendben van, legalábbis ahonnan én próbáltam ki (UK), gond nélkül tett össze másokkal. Mondjuk ez sem 1 nagy szám nekem de hát ízlések és pofonok ugye. Ingyen volt, így semmit nem veszítettem vele, + párszor azért biztosan én is fogom picit tolni.
21.
21.
Duken
#1: Mindegyik platformon ultrastabil. Kiemlik a kritikákban is. Hihetelen jól optimalizálták minden platformra. Egyébként van otthon neted? :)
20.
20.
Duken
#17: +1 Megkockáztatom hogy az Apex a generáció legjobb fps-e. Pedig utálom a zsánert de ezzel minden este játszok mióta kijött. Hihetelen élvezetes lövölde.
19.
19.
Batman
18.
18.
Back2U
#17: Mindenki döntse el hogy ezek a jelzők közül melyik pozitív és melyik negatív.
17.
17.
Back2U
#11: A fortnite gunplaye borzalmas, annál köszönheti a sikerét hogy a gyerekek játszhatnak vele, ingyenes, és jól el van látva tartalommal.
16.
16.
delphijos
#9: Ez egyébként a kezdőknek se túl jó. Én is ránéztem a minap, és persze tök kezdőként berakott százcsillió level-esekhez harmadiknak. Még jó hogy fingom nem volt mit kell csinálni, biztos keményen anyázhattak a társaim. :)
15.
15.
Magie
Ha csapattársakat keresel nézz be hozzánk: https://discord.gg/3Ee4spM
400 tag / 100+ online
PC/Origin, Playstation, XBOX
14.
14.
Drazhar
#8: Mivan ha már nem lehet bundlizni, meg eleve f2p akkor már nem jó?
Vagy gondolom "szutykos only-multi", abban meg ugye tudni is kell játszani, aztán könnyebb szidni. ¯\_(ツ)_/¯
13.
13.
Blazkowicz
#4: Szerintem internet problémáid lehetnek. Megjelenéstől kezdve játszunk a csapattal és 1-2 szétkapcsolást leszámítva tök simán megy minden este órákon keresztül.
12.
12.
Tbone1942
#11: Apex nak is jön, egyet sem félj :D :D
11.
11.
Batman
Majd jön a fortnite új szezonja aztán csoki apex.
9.
9.
ssemtexx
Remélem picit megoldják a ranking rendszert. Elég sz*r szitu ha pld. 20 lvl körül vagyok és bekapok 2-3 lvl-es ellenfeleket a csapatomba akik össze vissza rohangálnak, szó szerint a játék lényegét nem értik nem még azt hogy hogyan tudnának pingelni stb, elég lehúzó tud lenni. Lehetne vlmi más rendszer, pld. hogy 1 szerverre dobjon be max. 20-30 lvles usereket stb, és így, minnél fejjebb.
7.
7.
Metrox
Most már ezt kell utálni fortnite helyett?
6.
6.
logic5
PC-n eddig van gond rendesen, de majd javítják, szerintem ők sem számítottak ekkora érdeklődésre. Megjegyezném, hogy még így is mérföldekkel jobb a fosdzsínél...
5.
5.
shatterhand
Ps4
Minden este jatszunk haverokkal. Meccs keresés fel/1perc (inkabb fél). 4ora alatt jetto meccsen dobta ki egyikunket. Es egy hete jatszuk. Alig van ilyen
4.
4.
zoli12i
#2: PS4
Itt még egyenlőre borzalom.
3.
3.
pjoco
Vagy csatlakozni se bír. Folyamatosan connecting. Vagy elindul úgy a squad hogy csak ketten vagyunk bent pedig mindhárman ready-re nyomtuk. Tegnap meg csak úgy kivágott játék közben. Szóval picit leterheltek lettek a szerverek. Nem csoda. PC-n játszunk.
2.
2.
Dresa
#1: Milyen platformról beszélsz? Mert egy csomó embertől hallom ezt folyamatosan, de xbox on minden nagyon simán megy és max 2-3 perc mire összejön egy meccs.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...