Nagyot mentek a Capcom játékai

  • Írta: Shifty
  • 2019. május 7.
  • Biznisz
Link másolása
A Capcom is megtartotta a március utolsó napjával zárult előző éves pénzügyi beszámolóját, és bizony nincs oka panaszkodni a japán kiadónak. A Resident Evil 2 remake-je és a Devil May Cry 5 is nagyon jól fogyott.

A Capcom éves pénzügyi beszámolója szerint 904 millió dollár bevételre tettek szert, ami 5,8 százalékos növekedés. A nyereség 113 millió dollárnál állt meg, ami az előző pénzügyi évhez képest 14,8 százalékos emelkedés, vagyis a Capcom kiemelkedően jó évet tudhat maga mögött.

A remek eredményekben fontos szerep jutott a digitális tartalmakkal foglalkozó részlegnek, a kiadó bevételeinek jelentős része ugyanis innen származott. A 11,9 százalékos növekedést produkáló divízió 750 millió dollárt hozott össze, míg az üzemi nyereség 211 millió dollárt tett ki.

A sikeres pénzügyi évet olyan játékoknak köszönheti a Capcom, mint a Resident Evil 2 felújított kiadása, amiből hat hét leforgása alatt több mint négymillió példányt szállítottak le, de a sikerhez a két hét alatt kétmillió leszállított példánnyal büszkélkedő Devil May Cry 5-nek is vastagon köze van. A Monster Hunter Worldnek sincs oka a szégyenkezésre, a játékból eddig ugyanis 12 millió darabot szórtak szét a boltok között, ezzel pedig a kiadó legsikeresebb játékává vált.

3.
3.
delphijos
Persze nem vagyok közgazdász, de mi az hogy "működési beveételek" ? Vagy a Capcom akkora király hogy már a működtetés is bevételt termel ?
2.
2.
DarkLord
A Resi 2 meg is érte nagyon nagy lett viszont a DMC5 egynek elment kategória (számomra legalább is semmit nem tudott mutatni, őszinte leszek nem is emlékszem már belőle semmire, pedig végigtoltam, amikor kijött, ja de erre a szexi titkárnős macára emlékszem az bejött nagyon, de magából a játékból tényleg semmi nem maradt meg és nem küzködök emlékezet kieséssel :D)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...