HWSW: Elköltözhetnek Kínából a tech cégek

  • Írta: Shifty
  • 2019. július 9.
  • Hardver
A háttérben nem csak az amerikai kormány elmúlt időszakban vívott kereskedelmi háborúja áll. Állítólag már nem annyira vonzó a tech cégeknek Kína, így más nagy amerikai vállalatok is követhetik a költözni készülő Apple példáját.

A Nikkei szerint a Microsoft, a Dell, a HP, illetve az Amazon is komolyan fontolgatja, hogy a távol-keleti nagyhatalom határain kívülre viszi hardvereinek gyártását, vagy legalább annak egy részét. A hír egyelőre csak pletykának tekinthető, a redmondi cég ugyanis máris cáfolta, hogy napirenden lenne hasonló lépés. A HP egyelőre nem volt hajlandó érdemi választ adni a kapcsolódó kérdésre, azt ugyanakkor a vállalat szóvivője elmondta, hogy osztják az ipar azon aggodalmát, mely szerint egy esetleges magasabb vám miatt jelentősen megnőhet a termékeik ára az amerikai piacon.

A Microsoftot Thaifölddel és Indonéziával hozták kapcsolatba. A korábbi pletykák szerint a cég a Xbox-játékkonzolok és a Surface PC-k gyártását is elköltöztetné, azonban az említett friss cáfolat alapján ez valószínűleg nem a közeljövőben fog megtörténni. A Dell és a HP első körben a gyártás csak nagyjából 30 százalékát vinné el Kínából. Az előbbi gyártó állítólag Thaiföldben és Tajvanban gondolkozik, a részleges költözés pedig már akár az ősszel megtörténhet. A konkurens Dell a hírek szerint már a próbagyártás fázisában jár, amit Tajvanon, a Fülöp-szigeteken, illetve Vietnamban is elvégez. A Nikkei szerint a Dell elsősorban nem a kereskedelmi háborúban, hanem sokkal inkább a növekvő gyártási költségekben látja Kína problémáját.

Érdekelnek a további részletek? Irány a HWSW!

Ezek is érdekelhetnek

6.
Őrnagy
#4: A gazdag keleti cégek sem különbek.
És ez okozza a pár éven belül bekövetkező összeomlást.
5.
Nyarlako
#4: Feministák, ja. Mondvacsinalt problémák, közben leszarjak hogy az iszlám világban, Afrikában meg Indiában pl a nőknek annyi joguk van mint egy háziállatnak.
4.
Aang
#1: Azért furcsa egy világ. Mindannyian (köztük én is) milyen lazán beszélünk, a szomorú igazságról, miszerint a gazdag nyugati cégek, effektíve rabszolga sorba taszít embereket csak azért, hogy több profitjuk legyen. Persze Amerikában a fekete rabszolgaság miatt, mindenki szégyenkezik. Viszont most, a jelenben, a harmadik világban történő, visszaélések meg senkit sem érdekelnek.
Minthogy a feministák sem szólalnak fel a közelkeleten mai napig tartó, nők kárára végrehajtott elnyomás miatt. Hiszen az olaj ipar, igen jót tesz a nyugati kormányoknak, és cégeknek. Vagyis a támogatóiknak.
Szóval ja. Undorító.
3.
PS4jacksony
#1: Nyilván van ott más is a háttérben..
A természeti csapásokat nézve sem szerencsésebb kínában gyárat tartani hiába olcsó...
2.
Ooorky
#1: Miért nem veszik bundle-ban?
1.
Nyarlako
Már a kínai rabszolga munka se elég olcsó nekik.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...