HWSW: Elköltözhetnek Kínából a tech cégek

  • Írta: Shifty
  • 2019. július 9.
  • Hardver
Link másolása
A háttérben nem csak az amerikai kormány elmúlt időszakban vívott kereskedelmi háborúja áll. Állítólag már nem annyira vonzó a tech cégeknek Kína, így más nagy amerikai vállalatok is követhetik a költözni készülő Apple példáját.

A Nikkei szerint a Microsoft, a Dell, a HP, illetve az Amazon is komolyan fontolgatja, hogy a távol-keleti nagyhatalom határain kívülre viszi hardvereinek gyártását, vagy legalább annak egy részét. A hír egyelőre csak pletykának tekinthető, a redmondi cég ugyanis máris cáfolta, hogy napirenden lenne hasonló lépés. A HP egyelőre nem volt hajlandó érdemi választ adni a kapcsolódó kérdésre, azt ugyanakkor a vállalat szóvivője elmondta, hogy osztják az ipar azon aggodalmát, mely szerint egy esetleges magasabb vám miatt jelentősen megnőhet a termékeik ára az amerikai piacon.

A Microsoftot Thaifölddel és Indonéziával hozták kapcsolatba. A korábbi pletykák szerint a cég a Xbox-játékkonzolok és a Surface PC-k gyártását is elköltöztetné, azonban az említett friss cáfolat alapján ez valószínűleg nem a közeljövőben fog megtörténni. A Dell és a HP első körben a gyártás csak nagyjából 30 százalékát vinné el Kínából. Az előbbi gyártó állítólag Thaiföldben és Tajvanban gondolkozik, a részleges költözés pedig már akár az ősszel megtörténhet. A konkurens Dell a hírek szerint már a próbagyártás fázisában jár, amit Tajvanon, a Fülöp-szigeteken, illetve Vietnamban is elvégez. A Nikkei szerint a Dell elsősorban nem a kereskedelmi háborúban, hanem sokkal inkább a növekvő gyártási költségekben látja Kína problémáját.

Érdekelnek a további részletek? Irány a HWSW!

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...