GC 2019: Hivatalos RTX-támogatást kap a Minecraft

  • Írta: sirdani
  • 2019. augusztus 19.
  • Letöltés
Link másolása
Már rendkívül sok rajongói készítésű mod látott napvilágot a Minecrafthoz, ám ezúttal végre megláthatjuk, milyen az, ha olyan profik nyúlnak a valós idejű sugárkövetéshez, mint a játék fejlesztői és az Nvidia szakemberei.

Legutóbb pont júniusban mutattuk be, hogy mire képesek a Minecraft modderei a feljavított textúrákkal és a vadonatúj megvilágítási rendszerrel, a mai napon pedig a Gamescom alkalmából egy friss trailer érkezett a játék hivatalos feltupírozott verziójáról.

Az új bejelentés egyébként azért is érdekes, mert a készítők pont a múlt hét során jelentették be, hogy technikai problémák miatt leállítják a Super Duper Graphics Pack fejlesztését, de most úgy fest, hogy a rajongók bőven kárpótolva lesznek.

Persze azt sajnos hozzá kell tenni, hogy az optikai tuning eléréséhez feltétlenül szükségünk lesz egy legújabb generációs RTX-es Nvidia-videokártyára. Ezek közül az RTX 2060 számít a legolcsóbbnak a 110 ezer forintos indulóárával, ám a személyes tapasztalataim során még ezzel sem sikerült tartani a stabil 60 fps-t 1080p-ben a Quake II RTX során, szóval a Minecraft esetén sem érdemes alacsonyabb gépigényben reménykedni.

A grafikai tuning a játék Windows 10-re szánt verziójához érkezik majd ingyenes frissítésként. Megjelenési dátumot ugyan nem kaptunk, de a rajtra a „következő egy éven belül” számíthatunk.

9.
9.
#8: Szerintem most a gen váltás arról fog szólni, hogy rtx lesz meg minden lesz, vegyen mindenki gépet gyorsan, meg fizessen elő villámgyorsan, azt a 60 FPS meg majd jól elmarad.
8.
8.
user101
Az a baj ezzel, hogy olyan dolgokat csinálnak meg sugárkövetéssel, amit egy 20 éves GPU izzadságmentesen megcsinál kamu environment és shadow mappokkal erőforrás igény nélkül.

Lehetne ezt a technikát jól is használni, de kamu f@szságokra pazarolják jó szokás szerint... :(
7.
7.
Hofi3
#3: Főleg! Ezen azóta is röhögök. :-D Ez akkor se lesz szebb. Gondolom kell hozzá a 2080Ti, hogy fusson valahogy ez a pixelfos. Talán azért nyomatják, mert millióan megvették.
6.
6.
markoci555
#4: pontosan, nevetek az egészen
4.
4.
Emberek: Nem lehetne beletenni egy szuper grafikájú textúrát a játékba?
Feljesztők: Fú nem, mert túl sokat emelkedne tőle a gépigény.
később
Emberek:
Fejlesztők: Jön a Ray Tracing, srácok!
2.
2.
Cuppak
#1 Igen, elég sokat dob egy játék grafikáján
1.
1.
xICEMANx
Hát... elég szánalmas... a Quake is egy nagy nulla RTX-el, mert most attól függetlenül semmi extra nem lesz hogy tükröződni fog a hangya tökéről is a lövés fénye... de még most ez is :))... biztos ilyen szarságokra kell pocsékolni az időt meg energiát?
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...