Kétféle változatban jelenik meg a PlayStation 5?

  • Írta: Shifty
  • 2019. szeptember 20.
  • Pletyka
Egy frissen felröppent szóbeszéd szerint a PlayStation 5 kétféle kiadásban lesz majd kapható, így az alapváltozat mellett lehetőség lesz választani egy Pro-kiadást is, pont úgy, mint a PlayStation 4 esetében.

Azt már tudjuk, hogy borzasztóan gyors töltési időt ígér az új PlayStation, aminek a devkitjei elég futurisztikusan néznek ki, de azért az igazi, hivatalos konkrétumokra még mindig várnunk kell.

Most is csak egy szóbeszédről tudunk beszámolni, nemrég ugyanis felröppent a hír, hogy az alap PlayStation 5 mellett kapunk majd egy Pro-kiadást is, pont úgy, mint a PlayStation 4 esetében. Ráadásul a két modell egyszerre jelenik meg. Ezt Zenji Nishikawa újságíró osztotta meg nemrég egy livestream során (29. percig kell tekerni a fenti videóban), aki nemrég részt vett Yokohamában a Computer Entertainment Developers Conference-en, ahol a fülest is kapta.

Nishikawa szerint a döntés hátterében az áll, hogy a Sony úgy látta, a vásárlók nagyon jól reagáltak a PlayStation 4 Pro bevezetésére, és így két irányba ágazott piacot is le tudják fedni a japánok, hiszen biztosan lesznek olyanok, akik a lehető legerősebb PlayStation 5-re teszik majd le a voksukat.

A kérdés inkább az, hogy az amúgy is komoly erőforrást ígérő alapgép után mit tud kínálni a Pro-címkével felruházott gép esetében a Sony.

Ezek is érdekelhetnek

66.
Oldman
Juha!
Tesz is: pl nagyobb kamatok az àllamkötvènyek esetèben, ellensùlyozva a nagyobb inflàciòt. Plusz a nyugdìjasoknak visszamenőleg kapnak kb 12.000 ft-ot.
Tudod mikor pörög fel egy adott orszàgban az inflàciò?
Ha a lakossàg többet fogyaszt. Làsd ingatlanok esetèben. Amire van kereslet, annak àra hamarosan emelkedik. Ez amolyan gazdasàgi spekulàciò, ìgy működik a szabad piacgazdasàg. 2010 előtt nem vèletlenül lehetett 8 milliòèrt panellakàst venni. Senkinek nem kellett, igaz a vilàgvàlsàg/hitelvàlsàg megtette a hatàsàt. Itt Győrben 20m alatt jelenleg alig van eladò panel kecò...elkapkodjàk mèg ìgy is. Vicc!
65.
SLi
#64: végre egy értelmes poszt!
Hadd szóljon:
https://www.youtube.com/watch?v=lDQ7hXMLxGc
64.
Oldman
Nyarlako!
Ahogy Ooorky is írja, alig kapnak szó szerinti minimàlbèrt a mai vilàgban. Papìron igen, majd zsebbe azt szèpen kipòtoljàk.
A problèma az, hogy annyira bonyolult a vilàggazdasàg, hogy ha kicsi mèrtèkben is belenyùl a mindenkori kormàny, akkor dominòelvszerűen borul minden, akàr hatalmas kàrt okozva a lakossàgnak. Apropò benzin: akàr 50-ft-os àrkülönbsèg is tapasztalhatò a kutaknàl. Ez is bizonyìtja, hogy ha valami magànkèzben van, akkor az àrak bàrmikor elszabadulhatnak akàrmilyen körülmèny hatàsàra. Tudom furcsa amit most ìrok, de az lenne az ideàlis a nèpnek, ha a legtöbb szolgàltatàs àllami kèzben lenne. Igaz, ez esetben diktatùràt emlegetne a nyugat. Mondjuk ìgy is...
63.
Ooorky
#62: Minimálbért már szinte csak a keleti végeken adnak (ott is 20-30%-os műszakpótlékkal), még a vasútnál is 40-50%-os pótlékokat dobálnak rá 200+%-os túlórabérrel problémásabb helyeken.
62.
Nyarlako
#59: Így meg aki minimálbéren van dögöljön éhen.
61.
Juha
#60: Ok, nem kizárólag Huf/Eur miatt emelkedik a benzinár, de van, amiért tehetnének országos szinten (MNB, infláció, kuszaszemű kamatemeléssel), meg vannak külső gazdasági tényezők, amikre csak gyorsan reagálniuk illene.
Pl. a "szuperállamkötvénybe" befektetsz 10MFt-ot, 2-5 év múlva visszakapsz 12MFt-ot, de az IGAZI reálértéken annyit ér, mint ma 9,5MFt. Jó biznisz, nem?
60.
Oldman
Juha!
A benzin àràval kapcsolatban jobban tarts attòl, hogy ne törjön ki konfliktus az USA ès Iràn között, mert könnyen 600 ft/l lehet a vègösszeg. A gyengèbb ft max 10-15 ft-al emeli az àrakat. Làtod, pàr nyamvadt dròn mit tett pàr nap alatt a kőolaj vilàgpiaci àràval, 10%-al emelkedett, melynek következmènyeit a napokban a kutaknàl megtapasztalhatjuk. Egy hèt alatt 14 ft-al lett dràgàbb a nafta.
59.
Oldman
Juha!
Emlèkszel arra, mikor a benzin àra többször elszàllt, emiatt a cègek àrat emeltek? Hàt persze, hiszen írtad is alàbb. Ès arra emlèkszel, hogy a mikor a benzin olcsòbb lett, akkor a cègek csökkentettèk e a termèkeik àrait? Nem emlèkezhetsz, mert ilyen soha nem törtènt. Felfelè valahogy könnyen mennek az àrak, visszafelè màr kevèsbè. Lakàsàrak: èrdekes mòdon azòta dràgulnak, miòta a CSOK segìtsègèvel könnyebben vàsàrolnak az emberek ingatlanokat! Tanulsàg: mi magunk magyarok akik egymàst lehùzzuk sok esetben, ès dràgulàsokat tapasztalhatunk emiatt az èletben. Emlèkszel, mikor a minimàlbèreket a kormàny 5%-al megemelte? Volt àm sivìtàs főleg a pèkeknèl. Egy hètre rà àrat is emeltek. Kèpzeld mi törtènne idehaza, ha a sokak àltal követelt minimàlbèrt nyugat bèreket sùrolò nagysàgra emelnènk. Lenne olyan infàciò, hogy csak passognànk. A külföldi cègek meg ùgy elhùznànak innen, hogy a munkanèlkülisèg ùjra 10%-ra emelkedne. Huhh, lenne àm orbànozàs rendesen.
58.
Juha
#56: Csak pl. a Mol sem forintért veszi a benyát, ezért drágább lesz az üzemanyag, amiért drágul kb. MINDEN, amit 2 méternél arrébb kell mozdítani. Tényleg nagyon jó ez nekünk, "átlagembereknek".
A KSH infói helyett menjetek már két kört a városban, és kérdezzétek meg az olyan embereket, akik tényleg vásárolnak is pl. kenyeret. (Persze, van indok, rossz időjárás stb., de rendkívüli minőségi romlás mellett drasztikus áremelkedést vehetünk észre az elmúlt 5-10 évben).
Sajnos ugyanez a hatása a minimálbéremelésnek is.
57.
Nyarlako
#56: Csak nem mindenki ott dolgozik és csak látja az árak kusznak fel a fizetés meg nem.
56.
Ooorky
#55: Ide jön a külföldi, mert több helyi valutát kap a pénzéért, amiből fizeti a dolgozókat és utána kiviszi és eladja kinti valutáért a legyártott cuccot.
Ha Eurónk lenne nem települt/ne ide a fél világ autógyártása, csehek és lengyelek se véletlenül ragaszkodnak a saját valutához, hiába állnak jobban, mint mi.
55.
Nyarlako
#52: Előnye mi van nekünk kisembereknek?
54.
crytek
#52: Felölem lehet 500 is de minél előbb. 2021 ig egyfolytában.Euro alapu megtakarításom miatt nekem az 1000 lenne a legjobb :)
53.
delphijos
#52: Hát ez szép szónoklat volt. Mit is mondhatnék ? :)
52.
Oldman
Nyarlako!
Az Euro nem lesz idehaza bevezetve, vagy max nagyon hosszù idő utàn. Rosszul jàrnànk ugyanis. A ft nem a rossz gazdasàgi helyzetünk miatt gyengèlkedik mostansàg , hanem az Usa-Kìnai import vàmok emelèseinek bizonytalansàgai miatt, dùl a kereskedelmi hàborù ugyanis, csak nem tùl làtvànyos az àtlegember szàmàra. Megtèvesztve az embereket az ellenzèk persze rögtön orbànozik egyet. Amìg van igèny rà ezt is fogja tenni. A ft àrfolyam meg marad ott ahol most van, vagy ùjabb gyengülès következik be. A jegybank nem fog beavatkozni 345-ös szintig. A gyenge ft-nak van előnye, ès hàtrànya is.
51.
Nyarlako
#50: https://9gag.com/gag/a2RdPYp

ez is rátesz majd...
50.
delphijos
#49: "Marad a mostani áruk, az újakat be belövik vastagon 200k felé."

"Low budget konzolnak ott lesz a PS4, XO. Nem kell mindig a legújabbat venni. Semmi értelme 2 változattal indítani, én nem látom reálisnak. "

Persze én sem látok a jövőbe, de kizárt hogy CSAK valami baszó - de drága - géppel jöjjenek ki. Hiába BC, azt marketing szempontból nem lehet "eladni", hogy itt a PS5 ( meg az X2 ) , 200-ért, akinek nem fussa vegyen ELŐZŐ GENERÁCIÓS Pro-t, meg X-et.... ( főleg hogy azokon az új játékok már valószínűleg - biztos - nem fognak menni )
49.
Nyarlako
#48: Vagy nem. Marad a mostani áruk, az újakat be belövik vastagon 200k felé.
48.
Oldman
43#
Igen, valòszínű igazad lesz, a règi konzolok àrai esni fognak!
Talàn akkor mèg nem, ha az ùj gèp megjelenèse előtt pàr hònappal adja el valaki. Igaz, sokan kivàrhatnak emiatt a vètelekkel, nem ostobàk a vevők. Meglàtjuk.
46.
Stranger
#41: 8k az új buzzword, mert a natív 4k-ra már nem kapná fel senki a fejét, de attól még rettentő hülyeség.

Az XO X-es GPU-hoz képest örüljünk ha tudnak annyi előrelépést mutatni, hogy generációváltásnak érezhessük majd a mostanit.
RT-ről ugyan így le kell mondani. Vagy megint valami trükközős megoldásokkal lesz megoldva egy csomó minden, aztán csodálkozunk hogy homályosak a játékok a PS6 PROX2-őn is.

#22 #23
Nem fér bele 5700-től erősebb. Már az is egy brutál nagy kártya, sok fogyasztással. (Persze lehet downclockolni, megvagdosni, de akkor kb. ugyan ott van egy 5800)

Iroda szint nem lesz mégegyszer... A jelen gen prociban lett elrontva, de az AMD ha akart volna sem tud jobb hardvert beletenni. GPU-ból is csak kicsit jobb fért volna bele megjelenéskor.
A mostani generációban a legratyibb Ryzen is brutális ugrást hoz majd, memória duplázás (vagy több?) simán megy majd, lesz SSD, GPU is bőven hoz azért az alap gépekhez képest.

Annak semmi értelme ha csinálnak egy low budget verziót, mert akkor a játékoknak azon is futnia kellene, úgy pedig megint elmarad a gen váltás.

Low budget konzolnak ott lesz a PS4, XO. Nem kell mindig a legújabbat venni. Semmi értelme 2 változattal indítani, én nem látom reálisnak. Max ha az egyik felhős.

#14
+1
45.
Caleon
Ha a PS5 egyetlen exkluzív játékkal jelenne meg és azt Bloodborne 2-nek hívnák, nekem már első napos vétel... a pro...
42.
delphijos
#39: Egyetértek, ugyanakkor ha így is lesz ( két verzió megjelenéskor ) nincs semmi garancia hogy “féltávnál” nem jön ennek ellenére egy upgrade... Hogy ne így legyen, a jobb verziónál tényleg nem kéne finomkodni, és akár egy vaskosabb árcédula mellett egy joval erősebbet kihozni.....
41.
Oldman
Tibi80! 39#
Te is jòl làtod a lènyeget! Azt azèrt majd a hivatalos tesztekből, illetve a vàsàrlòi tapasztalatokbòl le kell szűrni, hogy a kèt (?) konzol között tènylegesen mekkora lesz a tudàsbeli különbsèg. Ugye a mostani pro inkàbb csak a 4K miatt tud többet mint a sima alapgèp, ìgy aki full hd-ban jàtszik, oly sok különbsèget nem tapasztalt. Ha pl a leendő erősebb ps5 csak a 8K (?) tudàsàval lesz jobb ( szò volt ròla ) akkor nem èrdemes a dràgàbbikra benevezni.
40.
crytek
#38: Ahhoz semmiképpen sem mert egy moslék és nem is mindenhol elérhető. :)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...