Rengeteg új címet jelentett be a Riot Games

  • Írta: szlav
  • 2019. október 16.
  • Bejelentés
Link másolása
Tízéves a League of Legends, a jubileumi ünnepet pedig hatalmas bejelentésekkel koronázta a Riot csapata. Készülőben van egy hero-shooter, egy bunyós játék, egy kártyajáték, egy akció-RPG, egy mobiljáték és egy animációs sorozat is!

Tegnap este egy jókora livestreammel ünnepelte meg a Riot Games a világhírű MOBA, a League of Legends tizedik születésnapját. Az évek során jókorára nőtt stúdió pedig igazán kitett magáért: rengeteg új projektről lerántották a leplet, melyekkel megcélozták a piac szinte összes létező szegletét.

Elsőként azonban maradjunk a League of Legends környékén, hiszen a MOBA kitartó játékosai is számíthatnak egy-két újdonságra. Bemutatkozott a legújabb hős, Senna, akit a rajongók eddig csak Lucian halott hitveseként ismerhettek. A legújabb előzetes azonban bizonyítja, hogy Thresh lámpása nem tarthat kordában minden lelket.

A következő szezon Runeterra világát is alaposan átszabja majd, ezt pedig már a pre-season során megtapasztalhatjuk. Az elemi erők a felszínre törnek, ezek a csomópontok pedig a sárkányok körül összpontosulnak majd. A különféle sárkányok legyőzésével mostantól átszabhatjuk a teljes pályát; ennek hatását leginkább a dzsungelben érzékelhetjük majd, hiszen teljesen új átjárók is megnyílhatnak attól függően, hogy melyik elem dominál a játéktéren. Természetesen több változtatás is éri majd a játékot - ezekről itt olvashattok bővebben.


A Riot bejelentette, hogy a Teamfight Tactics népszerű játékmódja 2020 első negyedévében ellátogat a mobilkészülékekre is. A Google Play webáruházában már most megindult erre az előregisztráció. Ez azonban nem az egyetlen cím, amivel a stúdió meghódítaná a mobilpiacot! A League of Legends: Wild Rift a LoL játékmenetét némileg leegyszerűsíti, teljesen új, könnyen hozzáférhető irányítási sémát ad alá, majd az egészet átköltözteti mobilokra és konzolokra egyaránt! A fejlesztőcsapat kihangsúlyozta, hogy nem egy összeeszkábált portról van szó - ez egy teljesen önálló játék lesz, ami a tervek szerint tökéletes LoL-élményt nyújt majd az új platformokon. Az Google Playen történő előregisztráció itt is megkezdődött, de a kapuk hamarosan megnyílnak az iOS-es felhasználók előtt is.

A következő címünk a Legends of Runeterra. Ez az ingyenesen játszható taktikai kártyajáték a Hearthstone-hoz vagy a Magic: The Gatheringhez hasonló játékmenetet ígér, a kártyák hősei azonban nem lesznek ismeretlenek a LoL-játékosok számára. A Legends of Runeterra egyik különlegessége, hogy jókora hangsúlyt kapnak benne a hőslapok, akiket a meccs során folyamatosan fejleszthetünk - csakúgy, mint egy MOBA-ban! Ahogy azt a hasonló játékokban megszokhattuk, különböző témák szerint állíthatjuk majd össze a paklinkat, legyen szó akár a jég hátán is megélő freljordiakról, vagy Piltover feltalálóiról. A játékra itt regisztrálhattok.

Nem csak a videojátékok terén újít a Riot csapata. Jövőre érkezik ugyanis az Arcane, a League of Legends univerzumában játszódó animációs sorozat, ami Piltover steampunk városába, valamint Zaun sötét alvilágába kalauzol el bennünket. Egy rövid előzetest már most megtekinthetünk a látványos projektből, melyben néhány ikonikus hős, név szerint Ekko és Jinx is feltűnik.

Ezen felül egy teljes értékű dokumentumfilmet is kapnak majd a MOBA rajongói. A League of Legends Origins az Oscar-díjra jelölt Leslie Iwerks munkája, aki részletesebben is elmerül abban, hogy miként vált a LoL igazi világszenzációvá.

Ezen felül több korai projektet is bemutatott a stúdió - némelyikük a League of Legends világában játszódik, mások viszont teljesen új irányvonalat vesznek. A legérdekesebb közülük a Project A kódnevet kapta, és ez az a cím, amely teljesen önállóan elrugaszkodik Runeterra világától. A Project A ugyanis egy hero-shooter, egy olyan hősökre alapuló lövöldözős játék, ami leginkább az Overwatch vagy a Paladins koncepciójához hasonlítható. Teljesen eredeti karaktereket láthatunk majd itt, hiszen a helyszín a mi Földünk lesz, csak éppen a nem túl távoli jövőben. A játékmenet során komoly hangsúlyt kap majd a karakterek egyedi képessége, a taktikus játékmenet és a gyors, dinamikus gunplay. Az első bemutató során nyilvánvalóvá válik az is, hogy a Riot a kompetitív közönséget célozza meg a fejlesztés során.

Térjünk is vissza Runeterra világába, hiszen a Project L visszatér a League of Legends által lefektetett gyökerekhez. A Riot már az EVO 2019 során megszellőztette, hogy bunyós játékot fejleszt, ennek pedig most láthatjuk a kézzelfogható eredményét. A livestream során egy rövid ízelítőt láthattunk, amely során Ahri és Darius csapott össze a hagyományos, oldalnézetes környezetben.

A játékok sorát a Project F zárja, hiszen ez az a projekt, amire a legtöbb fejlesztés vár még. Egyelőre nem sok konkrétumot tudhattunk meg a korai állapotban lévő címről (még a címét sem), viszont abban biztosak leszünk, hogy Runeterra ad otthont majd ennek a játéknak is. A korai pletykák és a livestream alatt elhintett képsorok azonban arra utalnak, hogy egy Diablo-szerű akció-RPG készülhet a Riot konyháján, ezt azonban egyelőre senki sem erősítette meg.

Az előadás során a Riot egy menedzsmentjátékot is bemutatott, amely a League of Legends Esports Manager címet kapta. Ahogy azt a név is sugallja, a játék során a saját profi LoL-csapatuk útját egyengethetjük majd az esportok kíméletlen világában.

A teljes, több mint 5 órás streamet itt tekinthetitek meg:

7.
7.
SLi
#5: már a streamerek játszhatnak egy nagyon korai verzióval és a látványtól eltekintve eléggé különbözik ráadásul nem a csomagnyitogatós üzleti modelt követik, szerintem van annyira érdekes egyedi az irány amibe vinni akarják hogy egy esélyt mindenképp megérdemel
6.
6.
#3: Amíg ilyen rajzfilmszerű shooterrel jönnek, addig nem fog menni, okádék kinézete van a design-nak.
5.
5.
Firsttime
#3: Az a baj hogy olyan területre lépnek amit már nehéz lefedni. Hearthstone és overwatch ellen nehéz most bármit is indítani.
3.
3.
warrior1991
Próbálkoznak a mobán kívül mással is . Kíváncsi vagyok ,hogy jön be majd népnek .
2.
2.
FrankStark
#1: hát azért lássuk be hogy nem
1.
1.
user101
Hat azért lássuk be, hogy aki nem lol-ozik, annak ez erősen konvergál a nullához. :l
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...