Cross-gen játék lesz az új Watch Dogs

  • Írta: fojesz
  • 2019. október 31.
  • Bejelentés
Habár a Ubisoft a múlt héten elébe ment a dolgoknak, így a legfrissebb pénzügyi helyzetjelentése semmilyen sokkoló információt nem tartalmazott, azért így is akadtak érdekes részletek.

A Ubisoft múlt héten előre közölte a rossz hírt: a Ghost Recon: Breakpoint és a The Division 2 vártnál rosszabb eredményei miatt úgy döntött, hogy három nagy megjelenését is elhalasztja, így a Watch Dogs Legion, a Rainbow Six Quarantine és a Gods & Monsters sem jelenik már meg a 2020 márciusával záruló üzleti évében.

A kiadó a pénzügyi helyzetjelentése kapcsán pedig azt is megerősítette egy befektetői kérdésre, hogy mindhárom játék, sőt a következő üzleti évben érkező másik két, még be nem jelentett címe is cross-gen anyag lesz, vagyis a PlayStation 4 és az Xbox One mellett a PlayStation 5-ön és a következő Xboxon is tiszteletüket teszik majd.

Yves Guillemot, a Ubisoft vezérigazgatója szerint ezek a játékok már mind kihasználják az új generációs konzolok képességeit és funkcióit, ennek megfelelően a játékosok jobb framerate-re és gyorsabb töltési időkre számíthatnak majd. Hogy ebből persze mi igaz a valóságban, az már más kérdés, csodákra azért valószínűleg nem érdemes számítani, elvégre a cross-gen címek nem feltétlenül arról híresek, hogy megizzasztják az új masinákat.

Az Assassin's Creed és a Rainbow Six húzta a félévet

A múlt heti hírek után talán nem meglepő, hogy a kiadó az üzleti jelentésében inkább az Assassin's Creed: Odyssey-t és a Rainbow Six: Siege-et emelte ki húzócímként. Utóbbi az elmúlt (szeptemberrel záruló) negyedévben rekordot döntött a havi szinten mért aktív játékosszámot illetően, összességében pedig elérte az 50 millió regisztrált játékost.

A kiadó emellett kiemelte, hogy PC-n erős időszakot tudhatott magáénak, amit nem kis mértékben a Uplaynek köszönhet, és miközben hangsúlyozta, mennyire fontosak a korábban megjelent slágercímei a portfóliójában, kitért az ázsiai és a mobilos növekedési lehetőségekre is - mint nagyjából minden konkurens cég manapság.

A kiadó árbevétele 697,5 millió euró volt az üzleti év első felében, ami 9,1 százalékos visszaesést jelent éves szinten, az üzemi eredmény azonban még látványosabban szakadt be: a 90,1 százalékos csökkenés mindössze 9,3 millió eurót jelent. A bevétel oroszlánrészét a digitális értékesítések tették ki, a szegmens forgalma 537,1 millió euró volt.

Keresztplatformos játékot mindenhová!

Októberben a Ubisoft Brawlhalla című játéka megkapta a keresztplatformos játék lehetőségét, Yves Guillemot pedig leszögezte, a céljuk az, hogy idővel az összes PvP-játékukban egymásnak eshessenek a különböző platformok játékosai. A vezérigazgató szerint a munkálatok jelenleg is folynak, de a Brawlhallán kívül egyedül a Just Dance World Dance Floor módja támogatja ezt a funkciót egyelőre.

1.
Ultimate
Ebben semmi meglepő nincs nagyjából minden újabb játékra igaz lesz. Az új gwn már csak egy"pc upgrade".
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...