Belehúz exkluzívok terén a Google Stadia

  • Írta: fojesz
  • 2020. január 20.
  • Hír
A Stadiát rengeteg kritika érte a rajtja után, aligha meglepő, hogy a Google igyekezett elébe menni a találgatásoknak, és már most felvázolta, hogy milyen újdonságokra számíthatnak az előfizetőik a közeljövőben.

Kifejezetten sűrű év vár a Google Stadia előfizetőire: a Google már most belengette, hogy milyen újdonságokra számíthatnak a felhasználóik, igaz, valamivel több konkrétumot azért elviseltünk volna.

A tervek szerint az idei év folyamán több mint 120 játék érkezik a Stadia kínálatába, ezek között pedig számos exkluzívot találunk majd. Csak június végéig több mint 10 olyan játék érkezik, amely elsőként a szolgáltatás előfizetői számára lesz elérhető.

A Google címeket még nem mondott, az ígéretei szerint azonban hamarosan többet is elárulnak a témában. A Stadia jelenleg egyetlen (ideiglenes) exkluzívval rendelkezik, ez a Gylt, illetve készül még a Spitlings és az Orcs Must Die! harmadik része is.

A Google emellett a házon belüli fejlesztőbrigádját is igyekszik megerősíteni: viszonylag friss hír, hogy a cég felvásárolta a hónap végén megjelenő Journey to the Savage Planet készítőit.

A következő három hónap folyamán a Stadia funkcionalitása is bővül: a webes játék már támogatni fogja a 4K-s felbontást és a kontrollerek vezeték nélküli használatát, emellett több androidos telefonon is elérhető lesz a szolgáltatás - jelenleg csak a Pixel-készülékeket ismeri a rendszer.

21.
Kawada
#20: Ne hazudj. Nincs is életed...
20.
Nyarlako
#18: Láttam már életem alatt elég “ez lesz a jövő” terv bukását.
19.
LiquidSnake
Én ezt az egész streaming dolgot az űrutazàshoz tudom hasonlítani. Tudjuk hogy eőbb utóbb bekövetkezik de azt is tudjuk, hogy technológiailag még nem vagyunk elég fejlettek hozzá. A Google egyetlen hibája hogy máris pénzt akar csinálni belőle ahelyett hogy kifejlesztené normálisan ezt a rendszert.
18.
latis666
Előbb utóbb úgyis ez lesz. Ha nem a google csinálja meg akkor majd valaki más. Én szívesen kipróbálnám bár az nekem sem tetszik hogy elveszhetnek a átékok amiért fizettem. De nyilván arra is lehet megoldást találni.
17.
Ultimate
#12: Én fizetnék. Ha nuku exkluzivitás, és a steálamen és egyéb store-ban vett játékaimat tolhatnám vagyis ők adnák a hardvert ha mondjuk a tabletre akarom streamelni, bár az is kitétel hogy a moonlightnál többet mutassanak...
16.
Caleon
Remélem,, besül ez a kísérlet.
15.
hajbel
#14: *ígéretek szerint tudott volna 4K 60 fpst
14.
hajbel
Szvsz ezt le fogja lőni a google, mint sok más projektet. Ha az előfizetéssel rögtön valami gamepasshoz hasonló játékkínálat járt volna, mondjuk még 1-2 nagyobb címmel, és normálisan működött volna technikai oldalon és olyan hardware lett volna alatta ami az ígértekkel ellentétben képes 4K 60fps-el futtatni a játékokat, akkor nyilván sok dagadt amerikai dönt úgy, hogy berendeli ezt, mert kényelmesebb, mint a konzol (ami ha kiszámolod jóval olcsóbb). Így viszont semmi értelme az egésznek. Lesznek indie exkluzívok, szuper.
13.
Kawada
#12: Hát én bármilyen játékot el tudok képzelni, hogy leüljek bármi elé, ha az a játék valóban kibaszott jó és a szolgáltatás működik. De ehhez kurva jó játék kell és flottul működő ketyere. Nekem teljesen mindegy, hogy egy szolgáltatásért frízetek elő egy olyan játékért, ami máshol nem elérhető és érdekel, vagy egy konzolt veszek meg miatta.

Egyszerűen olyan szintű streamingnek amit ők ígérnek, nincs itt az ideje még. De idővel itt lesz és teljesen természetes lesz. A másik, hogy kizártnak tartom, hogy teljesenen ki tudja majd valaha is váltani a klasszikus géming minden formáját. így én nem látok benne veszélyt. Sookal nagyobb veszély a normál játékokra az, hogy idióta mobilos játékokkal és kicseszett mikrótranzakciókkal sokkal többet lehet keresni mint olyan játékokkal, amin 5-6 évig dolgozik 1000 ember.
12.
Neotechtr
Stadia exkluzív... Nem tudom ki, hogy van vele, de én ezt az egész Stadia dolgot látni sem akarom, kipróbálni sem, előfizetni és vásárolni sem. És jelenleg úgy gondolom, ez a jövőben is így marad. Konkrétan nem tudok elképzelni olyan játékot, amiért én akár elméletben is ödaülnék ez elé a dolog elé.

De most komolyan, minek kéne rá jönni, hogy ti ez elé beüljetek halál komolysággal?
11.
delphijos
#9: De erre is azt mondom hogy egy ilyen platformnak nem az ilyen tipusú játékosokra kéne rámennie. Aki exkluzív "ütős" játékokra ízgul, kizárt hogy ne legyen otthon valamije amin amúgy is tud játszani. Akkor meg neki pénzkidobás. ( Ne felejtsd el, ezeket is ugyanúgy KÜLÖN MEG KELL VENNI ). Szerintem, ma ezzel a szolgáltatassal inkább olyanokkal lehetne nagyobb tömeget bevonzani amit az elöbb írtam.....
10.
delphijos
#6: VAGY, lenne egy GP szerű game library. Na akkor azoknak tényleg valós alternatíva lenne, akikre néha "rájön" a játszhatnék, de annyira meg nem érdekli őket hogy konzolt vagy pc-t erre tartsanak. De aki már kiköhögi egy játék 60 eurós árát, az azért nem ilyen....
9.
Duken
#3: Az úgy valóban tuti nem működne. De ha havonta fizetsz a szolgáltatásért, ami még jó is és exkluzív címekkel is szolgál? Gondoljunk bele ha olyan exkluzív címekkel jött volna a stadia a multiplatform játékok mellett mint a sony vagy N játékok és valóban működne a 4k 60 fps ígéretük, mekkora siker lenne.
8.
Duken
#2: Hát mivel csak a szolgáltatásra koncentráltak ex tartalmak nélkül és még az is szar volt, nem csodálkozok hogy nagy bukás lett!
7.
Ultimate
#5: És jobb minőségben játszhatsz az olcsóbb otthoni gépen.... Stadia pc-t is verő 4k-jából kvázi semmi nem lett igaz....
6.
Ultimate
#3: Reméljük.
Ha nem exkluzivitással és oda vehető szarokkal hanem a gépre megvett játékokkal menne talán nem bukna meg.Stadia hamar eltűnik a süllyesztőben, megjelent első napokban tesztek, azóta csend.
Az egésznek akkor lenne értelme ha a az otthoni gépre megvett játékokat lehetne tolni rajta.
5.
adamsfamily
#3: Ez így alapvetően szerintem is szar.Veszel egy hardvert,amihez még fizess egy havidíjat,hogy hqsználhasd és még vegyél hozzá játékot.Nagyjából 1 év alatt ott vagy,hogy vehettél volna egy Ps4-et vagy egy xboxot.
Már megy elvileg idehaza is insider-ként a Project xcloud.Szerintem amellett ez a Google stadia egy bukott produktum.Túl későn jött és túl drágán egy olyan piacra,ahol a bejáratott márkák mellett elég nehéz labdába rúgni,mert az emberek nem szeretik bizonytalan szolgáltatásba fektetni pénzüket.Ha egyszer a google azt mondja,hogy kuka a Stadia,az összes játékot bukta az illető.
4.
manderel
#2: Igen, bár az eddigiekből még kár messzemenő következtetéseket levonni. Az Ouya gyorsan hamvába halt, de itt úgy tűnik hogy a java még csak most jön, előremenekülnek, és mindenképp valós alternatívát akarnak faragni a dologból.
Bár az tény, hogy ehhez finomítani kéne a delphijos által említett üzleti modellen is.
3.
delphijos
Én ugyan hiszek benne hogy nagy jövője van a streaming-nek ( mielőtt valaki nekem esne, nem azt mondom hogy MINDENKINEK ) , de ez a modell, hogy mellette még vedd is meg a játékot teljes áron, szerintem tényleg nem fog működni...
2.
Nyarlako
#1: Kar hogy a Stadia az eddigiek alapján nagyobb bukás mint az Ouya volt.
1.
Duken
Ahogy a konzoloknál úgy a streaming szolgáltatásnál is az exkluzív tartalmak adják el a terméket illetve márkát. Ha támogatják az alkotókat és finanszírozzák a stúdiókat nincs is ezzel semmi baj. Nem homogenizálódik az ipar és a verseny miatt több érdekes játékot kapunk.Üdv a fogyasztói társadalomban. ;)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...