Cyberpunk 2077 - optimalizációs gondok?

  • Írta: Shifty
  • 2020. január 23.
  • Pletyka
Egy lengyel bennfentes, Borys Nieśpielak nemrég egy podcastben vendégeskedett, ahol elárulta, hogy tudomása szerint azért csúszik a Cyberpunk 2077, mert a csapat sokat küzd a játék konzolos optimalizálásával.

Egy héttel ezelőtt jelentette be a CD Projekt RED, hogy kénytelen elhalasztani a Cyberpunk 2077 megjelenését. A stúdió vezetője szerint az öt hónapos csúszás azt is jelenti, hogy komoly  túlórázások várnak a csapatra, ráadásul ez a késés a játék korábban beharangozott multiplayer módjának megjelenési időpontjára is hatással van.

A halasztást azzal indokolta a lengyel csapat, hogy több időre van szükségük a polírozásra, a hibák kijavítására. Egy lengyel bennfentes, Borys Nieśpielak szerint azonban csak arról van szó, hogy a jelenlegi generációs konzolok teljesítménye egyszerűen kevés ahhoz, hogy megfelelő minőségben fusson rajtuk a játék. Nieśpielak külön kihangsúlyozta, hogy a legnagyobb gond az Xbox One alapkiadásával van, amelyen a játék legutóbbi változata alig akart elindulni, amikor pedig sikerült működésre bírni, borzasztó élményt nyújtott.

A CD Projekt RED pedig nem szeretne egy The Witcher 3-hoz hasonlóan botrányos rajtot elkövetni, ezért inkább úgy döntöttek, mindent elkövetnek azért, hogy optimalizálják a játékot.

A Cyberpunk 2077 2020. szeptember 17-én jelenik meg PC-re, PlayStation 4-re és Xbox One-ra.

Ezek is érdekelhetnek

91.
manderel
#90: Igen, ebben egyetértek. Meg néha olyan érzése is volt az embernek, mintha folyamatosan ilyen böszme szél lenne, és mintha soha nem akarná abbahagyni.
90.
Nyarlako
#89: Az sokszor el is van túlozva úgy meghajlanak.
89.
manderel
#84: "ahogy fùjja a szèl a fàk lombkoronàjàt. Ahogy hajlanak a fàk àgai"

Ez mondjuk kifejezetten látványosan meg volt animálva a Witcher 3-ban. Ha ennyiszer végignyomtad, gondolom tudod. Azt nem mondom, hogy ebben nincs nála jobb, mert a konzolexkluzívokhoz nem volt szerencsém. De pont ezt kiemelni gyengeségnek, összehasonlítási alapnak, elég meredek.
88.
Ultimate
#87: "lazán előzve a konzol exeket a sandboxok között"

Látom az olvasás sem az erősséged. Nincs kifogás, UC4 sosem volt sandbox, sosem írtam azt amit te állítasz, tanulj meg olvasni. Lefosom mit kértél a képek magukért beszélnek, a többi csak mellébeszéd egy olyantól aki képes összevetésnek tévéről lőtt fotót beközölni, ahogy írtam viszlát, úgysem lesz akár csak egy hasonló képed vagy ellenérved ami a lentebbi grafikai minőséget hozza hasonló volumenű sandbox alkotásból, szóval nagyon nincs miről beszélni, de csak röhögj tényleg, viszlát,majd ha sikerül érdemben mutatnod valamit talán összehozzuk a beszélgetést bár tényleg sok értelme nincs,már bizonyítottál a múltkor az olvasni is kínos volt főleg utána a csendet HZD grafika témakörben. :)
87.
Vis Major
#85: Összehanonlìtàst kèrtem nem pedig kizàròlag W3 kèpeket, valamint videòkat.
Azt ìrtad lazàn előzi a konzol exeket valamint a sandbox jàtekokat is. Most pedig a kifogàs pèldàul; az UC4 nem Open world. XD.
86.
Ultimate
#85: Ha jól emlékszem Zolika vagy mi a fene néven szaladtál és akkor is habzó szájjal triggerelődtél mert a Horizon grafikája volt leszólva, akkor kapátl attól az embertől egy rakás képet is a mesés Horizonból, aztán néma csend lett akkora beégés volt pláne mikor előkerült a best vízeffekt meg az npc-k kidolgozottsága és a 100 méteres látótáv ami után egy paca van a képen. Beugrott. Na én ebbe a továbbiakban bele se megyek mert tényleg felesleges szájkarate...Te a legnagyobb Witcher fan..az....Csak kár hogy pc-n semmi közöd nem volt hozzá,na viszlát.
85.
Ultimate
#84: Atyaisten, most esik le te vagy aki szerint a Horizon vízeffektje az egyik best,és aki annó győzködött itt valakit hogy a Horizon látótávja szuper meg az egész szebb mint a W3, majd ugyan ezekkel a baromságokkal jöttél neki és végül jól beégtél...:D
Aztán jöttek a tévéről fotózott képeid mint cáfolat ami valljuk be egy összevetésben ritkaröhej..:D
UC4 nem OW, Horizont ez lenyeli DG-t szintén FC5 ne röhögtess, RDR2 az ami elötte van de ugye top3-ról van szó így lehetnek elötte is.
Én ebbe ha nem gond nem megyek bele, inkább hagyok itt pár képet aztán majd ha sikerül valamelyik konzolexből (mert nyilván ez fájt ennyire) ilyen részletességű képeket lőni amiben hasonló méretű terepek látótáv objektumok npc-k vannak hasonló kidolgozottságú totál mellékkarakterekkel (mint a Horizonban a ritka nevetséges városlakók és őrök kidolgozása), majd szólj beszélgetünk,bár felesleges...


https://i.postimg.cc/HxFZqVKk/witcher3-2017-08-18-13-32-12.jpg
https://i.postimg.cc/pXfGSVBP/witcher3-2017-08-18-13-35-48.jpg
https://i.postimg.cc/kg71PrjK/witcher3-2017-08-18-19-42-09.jpg
https://i.postimg.cc/vZXPQPjj/witcher3-2017-08-19-14-51-19.jpg
https://i.postimg.cc/CKQm8Rws/witcher3-2017-08-19-14-53-44.jpg
https://i.postimg.cc/nr82dNjs/witcher3-2017-08-19-18-08-49.jpg
https://i.postimg.cc/mrDmhYWr/witcher3-2017-08-19-18-12-06.jpg
https://i.postimg.cc/FRkGVhR5/witcher3-2017-08-27-19-14-46.jpg
https://i.postimg.cc/BbxgRNHm/witcher3-2017-09-10-13-31-18.jpg
https://i.postimg.cc/v89318k5/witcher3-2017-09-10-20-04-49.jpg
https://i.postimg.cc/PrjK1sn9/witcher3-2017-09-16-15-03-24.jpg
https://i.postimg.cc/GhxKQ7c2/witcher3-2017-11-19-15-25-38.jpg
84.
Vis Major
#83: "Mr. Pc version". A W3(modokkal!!!) vs RDR2, Days Gone, Horizon zero down, UC4, sőőt Far cry 5.... lőj màr pàr screen shot-ot egymàs mellè tève őket a növènyzetről, a fàkròl, a fàk kèrgèről. Valamint egy videòt ahogy fùjja a szèl a fàk lombkoronàjàt. Ahogy hajlanak a fàk àgai, ahogy mozog az avar ès mozog a fű. De vàrok videòt arròl is ahogyan esik az eső. Sőt a ködről, pàràròl is. De akàr a karakter mozgàsàròl , irànyìthatòsàgàròl is.
83.
Ultimate
#82: "pc verzió"

Nyilván sok közöd nem volt hozzá pc-n.
82.
Vis Major
#79: Hààt, nàlam aligha van nagyobb Witcher "fan", ha màs nem akkor itt az oldalon. A fő storyèrt 2X fizettem kb 60eurot. Egyszer 2015-ben egyszer pedig a game of the year edition-èrt. Plusz megvettem a kèt dlc-t külön. Plusz külön megvettem a The Witcher 3 wild hunt official collector's edition strategy gueid book-ot.
Valamint a The world of the witcher art book-ot, ami együttesen kb 80euro volt.

4X vittem ki a fő storyt ès 3X a kèt dlc-t anno.
1hònapja ùjra elővettem, nullàròl kezdtem.

Èn mint elfogult Witcher "rajongò", mèg ekkora böszmesèget nem olvastam hogy 2020-ban ott van a top 3ban làtvàny tekintetèben lazàn előzve konzol exeket ès sandbox jàtèkokat
81.
adamsfamily
#55: Akkor valamit nagyon rosszul csinálsz.Nekem jó ha 300-ban volt a gépem,amikor vettem és FHD-ban 50-55 fps-eket ultrán simán produkál a gépem,pedig 2017 elején raktam össze.Ráadásul csak egy 8gb-os rx480 van benne,16 gb memóriával és egy i5 7600k-val.Az első játék,amin néhány beállítást ultráról le kellett venni high-ra a Sw Jedi:Fallen order volt.
80.
Oldman
Ultimate! 78#
Ok, kicsit tùloztam na. :)
Kèsve kezdtem jàtszani a Days Gone-t ( amùgy nagyon tetszik ) meg lassan is haladok vele direkt. Az első pàlyaszakasza ( Copeland ) összessègèben rendben van làtvànyilag, a Vas Mikis az sokszor recèzik, illetve mintha kidolgozatlanabb lenne, aztàn pàr napja a kràter-tó vilàga megint a szebb kèpèt mutatja. Mind szìnekben, kidolgozottsàgban, ès fps terèn is. Nyilvàn van rà magyaràzat, sejtem is mi. Szòval nem nyùjt egyenletes összhatàst a game, viszont szàmomra meglepően jòl jàtszhatò, sokat dob a jàtèkon. Gyors beszèdnèl mikor a szereplők közbevàgnak egymàsnak, olyankor a szemem jön ki a helyèből, a feliratok sebessège/ugràlàsa...na az kihìvàs, hogy el tudjam olvasni, jobban leizzadok, mint mikor a Zùzòval viaskodok.
79.
Ultimate
#77: Ha bevesszük a pc verziókat az összképbe Witcher 3 máig ott figyel a top3-ban látvány tekintetében lazán előzve a konzol exeket a sandboxok között. Hát még ha a modokat is alápattintjuk..
78.
Ultimate
#76: Nyilván van ami valamivel szebb, de hogy mérföldekkel...Mindben látható a durva kompromisszum az alapgépeken (is).
Simán lehetne folytatni ezt a konzolgenerációt a félgenerációs gépekkel a ps5 érában. Ahogy Ps4 - Pro / One -One X szinten minden jön úgy simán jöhetne Pro - Ps5 / One - One X szinten....csak akkor vajon mennyien vennék a nagy nextgent... De erőltetni ilyen játékokat az alapgépekre lassan olyan lesz mint a jelen gen játékait erőltetni switchre....
77.
Nyarlako
#76: És tegyük hozzá arcokban a Witcher 3 megeszi reggelire az RDR2t.
Gyönyörű volt a Red dead de azokban nem volt a toppon.
76.
Oldman
73#
Ne felejtsd el, hogy a Witcher 3 egy sok èves jàtèk, ne hasonlìtsuk össze mostani, netàn AAA-s nyitott vilàgù jàtèkokkal. A Witcher 3 kèt dlc-je nagysàgrendekkel szebb ( főleg a Blood and wine ) mint pl a Days gone, az utòbbi mèg a mozgàsokban is csak kicsivel nyùjt többet max. A Witcher ràadàsul ùgy szebb, hogy a làtòtàv is nagyobb. Persze a RDR 2 viszont egy màsik kategòria rèszletgazdagsàg/mozgàsok, làtvàny szempontjàbòl. Igaz, ott viszont a làtòtàv olyan amilyen. Nèha semmilyen.
75.
Ultimate
#73: "Tehát érdekes módon rengeteg címen, amelyek nagyrésze szintén openworld, vagy esetleg rohadt nagy pályák vannak benne, bizony mérföldekkel szebbek, mint a Witcher 3. "

Jót nevettünk. :)
74.
Ultimate
#68: Nincs csak megint hazudik mint a multkor mikor már vagy öten írtuk hogy baromságokat állít..Ha jól emlékszem akkor az volt hogy a 1080p-ről 4k-ra váltásalig eszik..Fingja sincs az egész pc dologról csak random dobálózik adatokkal. Milyen érdekes hogy nálam 4k-ban megy a legtöbb játék 60fps-el és csak pár játék van ahol minimum kompromisszumot kell kötni 1-1 játékban hozzá...És messze nem 600k a pc-m...Rdr2 neki most az örök példa holott amellett hogy szerinte a látvány nem indokol pedig a legszebb játék perpill sandbox szinten, van 2 beállítás amit felesleges ultrára rakni mert zabál. Ha azokat mediumon vagy highon használod bőven kapod amit kell....
73.
Aang
#57: Ja csak az tudom hogy XY játék biza k.rva jól néz ki, a sima ps4-emen. Tehát érdekes módon rengeteg címen, amelyek nagyrésze szintén openworld, vagy esetleg rohadt nagy pályák vannak benne, bizony mérföldekkel szebbek, mint a Witcher 3. De persze ott ugye a xar konzol a hibás, és az olcsó hardvere. A többi címnél, meg valami varázslatos hókuszpokusz a titok hogy mégis alleejtős a látvány. Vagy hogy a Sony annyi pénzt nyomnak bele az exkluzív címbe, és kb 800 embert alkalmazva, a NASA titkos algoritmusait használva varázsolnak a gépben, mindenki számára elérhetetlen dolgokat. Értem:)
Vagyis inkább rohadtul nem.
72.
Ultimate
#55: És megint a faszság...ne kezd megint..;)
71.
delphijos
#68: Vagy 5000x élsimitás van bekapcsolva :D
70.
delphijos
#64: Persze, az is. De egy 128G-s ősrégi SSD-vel majd 10%-al kevesebb volt a gyorsulás. ( ugyanazzokkal ) . Utána jött a 2x akkora akkor elég “csúcs” Samu.
68.
manderel
#55: Ha egy 600.000-es PC-n, Full HD-ban, kompromisszumokat kell kötnöd a látványt illetően, valami nagyon el lett szúrva a komponensek összeválogatásánál.
67.
GAMEROD
#60: Nem hinném hogy kamu, mert közismert shop-oknak is vannak videóik a műveletről.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...