Phil Spencer: a Google és az Amazon a konkurencia

  • Írta: szlav
  • 2020. február 5.
  • Biznisz
Link másolása
Egyre világosabbá válik, hogy a Microsoft a felhőben látja a videojátékok jövőjét. Az Xbox feje, Phil Spencer elárulta, hogy a Sony és a Nintendo helyett a későbbiekben a Google és az Amazon lehetnek a Microsoft valódi konkurensei.

Érdekes álláspontot hirdetett Phil Spencer, a Protocol néven futó, frissen létrehozott techmagazin interjújában. A Microsoft videojátékos divíziójának feje az Xbox jövőjéről beszélt, s elárulta, hogy a redmondiak álláspontja szerint a későbbiekben nem a Sony vagy a Nintendo, hanem a streamingplatformokat építő Google és Amazon jelenthet majd igazi konkurenciát a gamer szférában.

"Ha a Sonyról vagy a Nintendóról van szó, mélyen tiszteljük mindkét vállalatot, de úgy gondoljuk, hogy a jövőben a Google és az Amazon lesznek a valódi vetélytársaink" - magyarázta Spencer, majd nyilvánvalóvá tette, hogy szerinte a hagyományos videojátékos vállalatok nem állnak készen a jövőben érkező nagy váltásra. "Megpróbálhatnák lemásolni az Azure infrastruktúráját, de mi az évek során több tízmilliárd dollárt költöttünk a felhő fejlesztésére."

Spencer szavai alátámasztják a Microsoft hosszútávú terveit, amelyek az eddig hallottak alapján leváltanák a hagyományos, egymást felülíró konzolgenerációk modelljét. A vállalat egyelőre még nem áll készen arra, hogy mindent egy lapra, vagyis a Project xCloudra tegyen fel, de a hírek szerint már a Series X megjelenésekor sem lesz hatalmas a szakadék a két generáció között - a legújabb játékokat évekig elérjük majd Xbox One-on is, az xCloud pedig nem váltja le, sokkal inkább kiegészíti majd a Series X-et.

Ami pedig a Microsoft és a Sony több évtizedes párharcát illeti: könnyen meglehet az is, hogy a jövőben egymás keze alá dolgozik majd a két vállalat. Nem lenne ez meglepő, hiszen a japánok és a redmondiak tavaly partnerséget kötöttek a cloudtechnológia terén, így a Sony jövőbeli felhős próbálkozásai is a Microsoft Azure rendszerére épülnek majd.

86.
86.
Duken
#85: Áh dehogy nem kell ide pony felvonulás. Épp elég szórakoztató ahogy az ms-nek sztriptizelsz. Tessék még dugok is egy ezrest a bugyidba te kis! XD
85.
85.
ADMlN
#84: Na, már alakul a dolog, még megvárjuk kamgecam alregjeit és utána tarthattok egy Sony Pony felvonulást. XD
84.
84.
Ps fanboy
#66: Akad itt még egy ember aki egyetért a komával. Mindent elmondtál mehetünk haza. :) +1
83.
83.
ADMlN
#82: A második bekezdéstől a #80-asnak szól.
82.
82.
ADMlN
#79: Szerintem egyik cég sem csinál semmit emberbaráti szeretetből, pláne nem az MS. Ez csak üzlet, a jelenlegi konzolpiaci részesedése mellett az Xbox-nak szüksége van a Sony és a Nintendo felhasználókra, hogy életben tartsák a játékok online közösségeit.

Elolvastam a többi részét is, és leírtam miért nem értek vele egyet. Az, hogy te ehhez nem tudsz hozzászólni, és csak egy 4 éves cikket szajkózol, ami végig csak azt ismételgeti, hogy talán meg lehet az a te problémád, nem az enyém.

"Egyébként bájos a szelektív angol fordításod, a "might be" mint találgatás és a "large part of it" mint legfőbb kérdés :D"
Te jó ég, alacsonyak veled kapcsolatban az elvárásaim, de mindig sikerül magad alul múlnod... Egyrészt nem tükör-fordítani akartam a részeket, másrészt azok a részek tényleg azt jelentik amit leírtam.
A "might be" és a "could be" (ami szintén szerepel abban a szakaszban) szó szerint azt jelenti, hogy "talán" és "lehet". Azt pedig amikor valaki azt mondja, hogy "talán ez vagy lehet az volt valaminek az oka" azt úgy hívjuk, hogy találgatás.
A "large part of it" kifejezés pedig azt jelenti, hogy "[valaminek] a nagy része". Tudod ha azt mondjuk, hogy 'A' nagyrészt 'B' miatt történt akkor az szinonimája annak, hogy 'A' bekövetkezésének legfőbb oka 'B'.
Pfú, mintha egy óvodással beszélgetnék...

"Sajnos nem vagyok pszichoterapeuta."
Ami ennél sokkal szomorúbb, hogy a jelek szerint érettségizett sem vagy...
81.
81.
Gamelord
Jó irány ez az MS-től, ha legyőzni nem tudja a vetélytársait, akkor ki kell szállni és más úton haladni. Ideje volt belátni ennyi év után.
79.
79.
delphijos
#78: Azért nem hiszem hogy azt gondolod hogy ez az "emberbaráti szeretetből" fakadt.... azért grál lovag se legyen már az MS-ből :)
73.
73.
ADMlN
71.
71.
delphijos
#70: Egy dologban biztos vagyok, hogy minden fronton az Azure felé terelik az embert. Hol gyorsan hol lassan. Mi fejlesztőkörnyezetben már Azure DevOps-ban megyünk, a gaming se kerülheti el a sorsát. Egy generáció még van a konzolban, de a cloud szolgáltatásban van az igazi pénz. És nem kell hw-vel “szarakodniuk”, mert azzal csak nyűg van.
70.
70.
ADMlN
#66:
01: Ez teljesen egyértelmű, az elmúlt 1-2 évben azért vettek meg 6 játékfejlesztő céget és alapítottak egy újat, hogy így mostmár 13 stúdió főzzön nekik kávét...

02: Még jó, hogy több nyilatkozatban is kijelentették, hogy a Series X-et és a PC-t tartják a fő irányvonaluknak, a streaming csak egy kiegészítő szolgáltatás azoknak akik igényt tartanak rá.

03: Az a cikk már több mint egy éves... akkoriban a Game Pass alig egy éve volt jelen a piacon csak Xbox One-ra volt elérhető és feleannyiba került mint az akkor már 5 éve kint lévő PS Now. Az lett volna a durva ha az nem termel több bevételt...

"még jobban erősíti majd a PC szektort"
Nem tudom feltűnt-e de az elmúlt években az MS tudatosan erősíti a PC piacot.

"még ha veszteséget is termel ( a gaming részleg )"
Kár, hogy a gaming részleg összeségében évről évre profitot termel.

"a 360 """""sikere""""" többszörösen bizonyítottan a törhetőségen alapult..."
Az megvan, hogy a 360 eladásia alig hoztak profitot? Viszont a 360 idejében az MS rekord bevételt termelt játékeladásokból és főleg a Gold előfizetésekből. Tudod, ezek azok a dolgok amikre nem költenek a tört konzolosok... De mondjál még ilyen vicceseket, mert roppant szórakoztató. :D

Szerintem a szomorú tény az az, hogy neked a sorokig nem sikerült ellátnod, nemhogy mögé...
66.
66.
user101
Gyerekek lássatok a sorok mögé és ne csak a felszínt kapargassátok:

Amit mondott a következőt jelenti:

#01 : nem lesz saját exkluzív tartalmuk, amivel fel tudnánk venni a versenyt a Sony-val vagy a Nintendo-val, csak olyan amit a Google is meg tud szerezni: _multiplatform_.

#02 : erőltetik gaming fronton a streaminget, így több pénzt tudnak levasalni az emberekről, mert a béka segge mögött kullognak a szar áruházukkal és a Steam + Epic + GOG elorroz minden hasznot...

#03 : a Game Pass rohadtul pörög, csak épp kevesebb bevételt hoz, mint bármi más ( lusta vagyok linkelni, keress rá magad cikk: 'a playstation now több bevételt termelt, mind az összes többi együttvéve ( !!! )'

Konklúzió: Az ms nem fog konkurálni ( gaming ) szinten senkivel, mert már most is egy rakás szar a teljesítménye...*

Várakozás: Az ms bénázása és a streaming erőltetése még jobban erősíti majd a PC szektort ami már most is többszörös bevételt termel, mint az 'X'-es és hardcore gaming terén közel azonos a PS-el, minden mást beszámítva azt is többszörösen veri!!!

Szomorú tény: a vállalat ereje és presztízs kérdés miatt is, az ms marad... még ha veszteséget is termel ( a gaming részleg ), mert egyszerűen nem fog fájni nekik... :(((

*: Az ms összes konzolja kvázi bukás volt, a 360 """""sikere""""" többszörösen bizonyítottan a törhetőségen alapult... Az egy kalkulált veszteség volt, ami a brand " látszat erejét" volt hivatott növelni... A következő generációban meg is mutatkozott mekkora kamu is volt valójában... :/
64.
64.
ADMlN
#61: Az megvan, hogy ő már csak a One után vette át a vezetést? Gyakorlatilag az ő nevéhez fűződik minden ami jelenleg jó az Xbox-ban: One X, backward compatibility, Gamepass, xCloud, crossplatform-play, nyitás a PC felé, új játékstúdiók felvásárlása...

#63: Egy éve vettem egy LG OLED-et a hálóba, és azóta jobban szeretek ott TV-zni mint a nappaliban. :D Döbbenetesen jó a képe, a webOS rendszerük meg szerintem jelenleg a legjobb okos-tv platform a piacon.
61.
61.
kexiaxel
Ezt a palit már rég kirúgtam volna.
360 után indul a lejtőn lefelé a microsoft.
59.
59.
Őrnagy
Van két haverom. Az egyik kung-fu, a másik aikido "mester".
Őket szoktuk azzal basztatni:
-Na, eldölt már, melyik harcművészet a jobb? :D
Na, itt hasonló szintű vita folyik rendszeresen.
55.
55.
53.
53.
Valamit ki kell próbálnom, hogy működik-e.

TbOaWpv.jpg”
39.
39.
Duken
Céges szinten egyértelmű hogy az ms a nagyobb. Az xbox illetve playstation divizió szintjén, gaming sznten viszont egyértelmű hogy a sony az erősebb.
32.
32.
adamsfamily
#23: Szerintem nem csak a gaming piacra gondolt,hanem úgy összességében.Anyagilag és erőforrásban a Sony nincs egy súlycsoportban a Microsoft-al.Pláne,hogy az utóbbi években a Sony-t szerintem egyedül a PS húzta.A telefonjaik jó ideje nem számítanak akkora névnek,a Bravia dettó.A fej-,fülhallgatóik például túlárazottak és szarok.Egyedül gaming fronton tud labdába rúgni a Sony,az összes többi termékét már rég rongyosra verte valamelyik másik konkurens.
28.
28.
tsulok
#14: A billion magyarul milliárd, nem billió.
24.
24.
delphijos
#22: Mint cég, természetesen a Sony meg a Nintendo a kanyarban sincs, ezt nem tudom mégis ki vitatná. Lehet van akinek az a meglepő hogy Phil-től inkább a "gaming világgal" összefügggésben várnának nyilatkozatot, a közeljövőről. Hosszú távon ha a cloud gaming "mainstream" lesz, akkor meg igaza van....
23.
23.
Obi Wan Kenobi
#22: Majd kiderül. Jelenleg a gaming piacon nem a Sony a pehelysúlyú.
19.
19.
ADMlN
Nem tudom mire fel itt a nagy megrökönyödés, Phil csak mondott néhány céget amikkel az MS jelenleg egy súlycsoportba tartozik. Tudom, hogy ez valamiért sokaknak fáj, de a Sony nem ilyen.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...