Mennyiért adta az Activision a streamjogait?

  • Írta: gorien
  • 2020. február 18.
  • Biznisz
Link másolása
Az elmúlt két évben a Twitchen követhettük nyomon az Overwatch vagy a Hearthstone bajnokságait, az Activision Blizzard azonban átvitte a YouTube-hoz a játékait. Vajon mennyit kaptak érte?

Közel egy hónapja érkezett a hír, hogy lejárt az Activision Blizzard és az Amazon streamingszerződése, előbbi pedig a Google-nek adta el játékainak közvetítési jogát. Ez három rendezvénysorozatot érint: az Overwatch Leauge-et, a Call of Duty League-et, valamint a Hearthstone esportbajnokságait. A szerződés a következő három évre vonatkozik, az idei szezonok pedig már kezdetüket is vették.

Az Esports Observer forrásai pontos összeget is tudni vélnek: 160 millió dollárt ért a közvetítési jog. A játékok közötti megoszlást nem ismerni, de a legtöbbet az Overwatch League-ért fizethettek – az Amazon két éve 90 milliót adott érte. A Call of Duty a második legértékesebb, míg a források állítása szerint a Hearthstone gyakorlatilag ingyenes bónusz volt az Activision Blizzard részéről.

A közvetítői szerződés egy átfogóbb partnerség része, amelyhez hozzátartozik például az is, hogy a kiadó a Google felhőalapú szolgáltatását, a Google Cloudot fogja használni. Feltételezhető, hogy ez az oka annak, hogy a GeForce Now-ból nemrég eltűntek az Activision játékai – habár a cég sem erre, sem a vételáról szóló információkra nem reagált.

Az NVIDIA egyébként a kezdeti értetlenség után azzal magyarázta a játékok eltávolítását, hogy félreértés történt: a GeForce Now bétafázisára szerződtek csupán az Activisionnel, amely a szolgáltatás startja utáni időszakra már nem vonatkozott.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...