Grand Theft Auto V - túl a 130 millión

  • Írta: fojesz
  • 2020. május 21.
  • Biznisz
Link másolása
A Take-Two is előrukkolt a legfrissebb pénzügyi helyzetjelentésével. Habár a kiadó nem számít túl erős évre az új megjelenések terén, bízik benne, hogy a korábbi címei elviszik majd a hátukon az évet.

Remek üzleti évet tudhat maga mögött a Take-Two, a március 31-gyel zárult tizenkét hónapos időszakban a bevétele 2,99 milliárd dollár volt, ami szerény növekedés az előző év 2,93 milliárdjához képest, míg a nyeresége 334 millióról 404 millió dollárra nőtt. A teljes forgalom 82 százalékát hozták a digitális eladások.

Az utolsó negyedévben volt igazán látványos a növekedés, itt a forgalom éves szinten 49 százalékkal 729 millió dollárra nőtt, míg a nyeresége 123 millió dollár volt a tavalyi 57 millió dollár után. Itt már a bevétel 92 százalékát adták a digitális csatornákon történt vásárlások, a különböző mikrotranzakciók pedig 61 százalékot hasítottak ki maguknak a teljes tortából - a kiadó szerint ez a járványnak is köszönhető.

A Take-Two a játékai eladási számairól is elárult ezt-azt: a Grand Theft Auto V már 130 millió leszállított példánynál jár, míg a Red Dead Redemption II 31 millió kópiával büszkélkedhet. A The Outer Worlds esetében 2,5 millió, az NBA 2K20-nál 12 millió, a Mafia III-nál 7 millió, míg a Borderlands 3-nál 10 millió darabnál állt meg a számláló.

A cég az aktuális üzleti évre 2,55-2,65 milliárd dolláros bevételre számít, vagyis gyengébbre, mint az elmúlt esztendő volt. Az NBA 2K, a GTA Online és a Red Dead Online várhatóan továbbra is húzni fognak, de a következő hónapok mindenképpen gyengébbek lesznek az új megjelenések szempontjából. Ebben közreműködik vélhetően, hogy idén nem lesz WWE 2K-játék, és a Kerbal Space Program 2 is kicsúszott az üzleti évből.

Persze nem lesz ez mindig így: a kiadó a következő öt évben 93 játékot tervez kiadni, ezek közül pedig 46 új cím lesz.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...