Nemesis: Distress - társasból horrorvideojáték

  • Írta: gorien
  • 2020. június 10.
  • Bejelentés
Link másolása
A Nemesis: Distress alapját a Nemesis című, igen népszerű társasjáték adja. Ebben a játékosok közös célja a túlélés egy elhagyatott űrhajón, ugyanakkor mindenkinek vannak titkos szándékai is. Talán a többiek életére törő áruló is lapul közöttük.

A népszerű Nemesis társasjáték egy Alien-szerű sci-fi közegben játszódik. A játékosok egy-egy menet során többnyire összedolgoznak, az a dolguk, hogy túléljék az Intruder néven ismert lények támadását. Ugyanakkor mindannyian rendelkeznek titkos küldetésekkel is, amely gyakran más játékosok hátráltatását vagy elveszejtését jelenti. Ezt az összetett élményt próbálja meg videojátékra fordítani az Ovid Works és az Awaken Realms Digital.

A Nemesis: Distress címre keresztelt adaptáció belsőnézetes, multiplayer horrorjáték lesz. A készítők megtartják a társasjáték sajátosságait: az aszimmetrikusan kigondolt karaktereket (akik egy-egy adott helyzetben jók, másokban viszont gyengék) és a titkos célokat. Az elhagyatott űrhajón felébredő túlélőknek a feladata többféle is lehet: talán meg kell menteniük a hajót, vagy szimplán elmenekülniük róla.

Ugyanakkor sosem tudhatják, van-e áruló a csapatukban, és ha van, mire készül – a titkos feladatokat véletlenszerűen sorsolt küldetések közül választhatjuk ki. Másoknak közvetlenül nem tudunk ártani, nem harcolhatunk a többi játékossal, de vannak más eszközeink a hátráltatásukra: felgyújtani a szobát, téves információkat közölni velük, esetleg épp az orruk előtt becsukni egy ajtót, miközben egy Intruder kergeti őket.

A készítők szerint egy-egy menet olyan negyvenpercnyi játékidőt ölel majd fel. A Nemesis: Distress PC-re fog megjelenni.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...