A Nintendo Switch eladásai túlszárnyalták a 3DS-ét

  • Írta: gorien
  • 2021. február 1.
  • Biznisz
A japánok friss pénzügyi jelentése alapján egyáltalán nincs okuk szégyenkezni, szinte minden területen nőttek a számaik. Míg máshol konzolgenerációt váltanak, a Switch továbbra is arat – mostanra a Nintendo ötödik legkeresettebb gépe lett.

A Nintendo legfrissebb pénzügyi jelentéséből kiderült, hogy a 2017 óta kapható Nintendo Switch eladásaival megelőzte a 2011-ben piacra dobott 3DS-t, ezzel pedig a japán cég ötödik legkeresettebb konzolja lett. Számokra lefordítva ez azt jelenti, hogy az elmúlt négy évben 79,87 millió Switch került a boltok polcaira – a 154 milliót kellene megdöntenie ahhoz, hogy lehagyja a csúcstartó Nintendo DS-t. A hibridkonzol megjelenése óta 532 millió switches játékot adtak el.

A koronavírus-járvány miatti bezárkózás a japán cégnek is jól jött, az elmúlt kilenc hónapban 36 százalékkal több konzolt szállítottak ki az előző évhez képest: ez 24 millió masinát jelent. A japánok további két és félmilliót terveznek eladni a jelen pénzügyi év, március végéig.

A szoftvereladások is nőttek, méghozzá 43 százalékkal. Százhetvenhat millió játék talált gazdára az elmúlt évben, élen az Animal Crossing: New Horizonsszal, amiből a márciusi megjelenése óta több mint 31 millió példányt adtak el. Jól szerepelt még a Mario Kart 8 Deluxe, a Super Mario 3D All-Stars és a Paper Mario: The Origami King, de a Ring Fit Adventure is változatlanul népszerű. A Pokémon Sword & Shield is a sikercímek között van – ráadásul már 20 millió eladott példánynál jár, amire a szériából legutóbb a Gold & Silver volt képes.

A Nintendo szerint 29 olyan játéka van, ami az elmúlt pénzügyi évben egymillió fölötti eladásokat tudhat magáénak. Ezek között megtaláljuk a Mario Kart Live: Home Circuitet, ami épphogy meghaladja a jeles számot, a Pikmin 3 Deluxe-ot, valamint a Hyrule Warriors: Age of Calamityt, ami 3,5 milliós eladásaival a Warriors-játékok legnépszerűbbje lett.

5.
PapaYeti
#2: Ezt hol mondják az Xbox eladásoknál ??? PS-t a God of war Marvel’s Spider-Man, The Last of Us Part II, Ghost of Tsushima, Horizon Zero Dawn , Final Fantasy VII Remake, Detroit: Become Human, Bloodborne, Nioh miatt vettem. Boxon ami érdekelt Gears Of War 4 (talán) fable ( talán a következő ) és ori (ha már meg kell említeni legalább hármat)... . Ooorky val értek egyet az exkluzivokal kell foglalkozni nem a terra flopokkal meg a HZ-el... .
4.
FekaFOB
Nem értem a népszerüségét, hisz még csak COD sincs rá! :D
3.
Ooorky
#2: Mert máshol vagy nincs exkluzív, vagy van, de a konzoltulajok elenyésző hányada veszi meg, ellentétben az aktuális cod-dal, fifával...
2.
delphijos
#1: Érdekes, “máshol” meg azt hallom mindig hogy senki se exkluzív játék miatt vesz konzolt.
1.
Ooorky
Ennyi, minőségi exkluzívokat kell gyártani.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...