Elhunyt a Syberia-sorozat atyja, Benoît Sokal

  • Írta: fojesz
  • 2021. május 31.
  • Gyászhír
Link másolása
A múlt héten hosszú betegséget követően elhunyt a Syberia-sorozat megálmodója, Benoît Sokal. A művész a halálát megelőző hónapokban is a kalandjáték-széria következő felvonásán dolgozott.

Május 28-án elhunyt Benoît Sokal, belga képregényrajzoló és a Syberia-sorozat atyja. A művészt 66 éves korában érte a halál, a Microïds közleménye szerint hosszú betegséget követően.

Sokal a hetvenes évek végén kezdett el képregényeket rajzolni az À Suivre magazin számára, az első sikersorozata az Inspector Canardo volt egy detektív kacsával a főszerepben. Innen emelt át egy történetet az első kalandjátékához, a Microïds kiadásában megjelent Amerzone-hoz, amelyben egy újságírót kísérhettek el a játékosok a Dél-Amerikába, hogy bebizonyíthassa egy kihaltnak hitt madár létezését.

Sokal áttörését végül a 2002-ben indult Syberia-sorozat hozta meg, amely annak ellenére lett sikeres, hogy a kalandjátékok műfaja igen sokat veszített a népszerűségéből azokra az évekre. Az úriember pályafutását innentől kezdve a Syberia határozta meg: noha volt egy kitérője, és alapított egy saját fejlesztőcsapatot (ez volt a White Bird Productions), 2017-ben elkészülhetett a Syberia nem túl jól sikerült harmadik része, és a halálát megelőző hónapokban is az újabb folytatáson, a Syberia: The World Before-on dolgozott.

Nyugodjon békében!

5.
5.
Extol
Szomorú a befejezetlen cél
4.
4.
Grabowsky30+
Rip. Syberia 1-2 nagyon magával ragadó játék volt, köszi!
3.
3.
Lizard0828
Köszönjük eme remekműveket.
Nyugodjon bèkèben tisztelt Benoit úr!
2.
2.
csoki0619
Nyugodjon békében!
Syberia 1-2 életem meghatározó játékai. Top 10-es listámba mindig ott lesz a helyük!
1.
1.
sinister
Ejjj... Sajnálom. Nem mellesleg a Canardo olvasható magyarul is a fekete-fehér Kockás képregénymagazin hasábjain. Detektív-noir a csirkeólban. zseniális.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...