15 millió eladott példánynál jár a Persona-sorozat

  • Írta: gorien
  • 2021. július 1.
  • Biznisz
Link másolása
Az Atlus lezárta az egyébként márciusban véget ért pénzügyi évét, és nyilvánosságra hozta az adatokat. Ezek egyik fontos megállapítása, hogy a Persona-sorozat túllépte már a tizenötmillió eladott példányt is.

Az Atlus büszke lehet a Persona-szériára, annak népszerűsége ugyanis továbbra is töretlen: mind az észak-amerikai, mind az európai, mind az ázsiai piac túlszárnyalta a cég elvárásait. Legfrissebb pénzügyi jelentésében, amely a 2021 márciusában végződő pénzügyi évet elemzi, nyilvánosságra hozta, hogy huszonöt éves fennállása óta a Persona-játékok összesen 15 millió példányban keltek el.

A legfrissebb játékok számait pontosították is, így tudjuk, hogy a Persona 5 Royalból 1,8 millió talált gazdára a 2019-es megjelenése óta, a nyugatra és PC-re is eltaláló Persona 5 Strikersből pedig 1,3 millió. A tavaly a PC-t is birtokba vevő Persona 4 Golden épp tegnap lépte át az egymilliót az új platformján, míg a PS Vitán 1,5 millió fogyott belőle.

A Segánál már többször felmerült, hogy más korábbi Atlus-játékokat is portoljon PC-re, míg a jövőbeli megjelenéseknél már eleve a többplatformos kiadást célozzák.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...