Így fest a Star Wars: TIE Fighter rajongói remake-je

  • Írta: gorien
  • 2021. július 6.
  • Letöltés
Link másolása
Rajongóknak hála új életre kelt a űrhajós Star Wars-játékok egyik nagy veteránja, a Star Wars: TIE Fighter. A csapat az X-Wing Alliance már létező modját használva alkotta újra, és szépítette meg látványosan az eredeti alkotást.

Bőven a Star Wars: Squadrons előtt, más játékokban is megélhettük a Star Wars-féle pilótaéletérzést. Ezek egyik klasszikus példája az 1994-es Star Wars: TIE Fighter, amelyben az előddel, az X-Winggel ellentétben nem a lázadók, hanem a Birodalom oldalán mutattuk be, mit tudunk a pilótafülkében. Egy csapat rajongó a TIE Fighter: Total Conversion elnevezésű projekt keretében most modern technikákkal alkotta újra a játékot.

Ez a remake nem önálló alkotás, hanem egy mod, amely az X-Wing Alliance-re, valamint annak a tartalmi és vizuális javításokat tartalmazó modjára, az X-Wing Alliance Upgrade Projectre épít – hogy miként tudjuk telepíteni a felújított TIE Fightert, ahhoz a készítők összedobtak egy kis videosegédletet. Az első lépés ehhez, hogy egy, a Steamen vagy a GOG-on beszerzett, jogtiszta példányra van szükségünk.

A TIE Fighter rajongói kicsinosítása nemcsak grafikailag teszi látványosabbá a klasszikust. Mivel az X-Wing Allience-en belül az alapoktól építették újra a játékot, a készítők éltek a lehetőséggel, hogy kicsit felturbózzák a rendelkezésünkre álló 37 küldetést, és kicsit a csaták méretét is feljebb tekerték. Emellett a zenét is újravették, és VR-támogatással is ellátták, bár ha szeretnénk, mind a küldetéseket, mind a hangzást visszaállíthatjuk az 1994-es eredetire.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...