EA Sports FC lesz a FIFA-sorozat új neve?

  • Írta: Shifty
  • 2021. október 11.
  • Pletyka
Link másolása
Az Electronic Arts elkezdte a felkészülést a FIFA-jogok elvesztése utáni időkre, ugyanis nemrég kiderült, hogy bejelentette védjegykérelmét az EA Sports FC-re. Valószínűleg ez lesz a sorozat új neve.

Ahogy arról múlt héten beszámoltunk, Cam Weber, az EA Sports vezetője egy nyílt levélben számolt be a FIFA-sorozat jövőjéről. Ebben nem csak száraz adatokat láthattunk, de az is kiderült, az EA jelenleg azon van, hogy feltérképezze annak a lehetőségét, hogy átnevezzék a FIFA-sorozatot.

Azóta kiderült, hogy a kiadó már október elején védjegybejelentést nyújtott be az Egyesült Királyság és az Európai Unió szellemi tulajdonokkal foglalkozó hivatalánál, mégpedig azért, hogy levédesse az EA Sports FC nevet.

Hogy a FIFA-licenc elvesztése pontosan mivel járna, egyelőre nem világos, de Weber legutóbb rámutatott arra, hogy az EA Sports tisztában van vele, hogy egy globális franchise évek óta tartó építésekor elengedhetetlen, hogy hiteles élményt kapjanak a játékosok. Weber elárulta, hogy sok energiát ölnek abba, hogy a különböző bajnokságokkal, játékosokkal és stadionokkal és más partnerekkel önálló licencszerződéseket kössenek. Ennek köszönhető, hogy jelenleg több mint 300 partnerük van, akik 17 ezer sportolóhoz, 700 csapathoz, 100 stadionhoz és 30 ligához biztosítanak nekik hozzáférést, és ehhez jönnek még hozzá az ikonikus bajnokságok jogai, mint például a Bajnokok Ligája.

Éppen ezért az EA Sports magabiztos, és Weber állítása szerint a széleskörű partnerségek és a licencelt tartalmak ökoszisztémája lehetővé teszi számukra, hogy most és még sok éven át páratlan hitelességet biztosítsanak a rajongóknak.

7.
7.
momant
#5: a fanyalgóknak szántam csak a kommentet. eszméletlen milyen lényegtelenségeket tudnak emberek folyamatosan kritizálni.
6.
6.
momant
#5: gondolom nekik nem mindegy a fifa szervezetével való azonosulás vagy a köztük lévô szerzôdés miatt. engem mint játékost abszolút nem érdekel, nem tudom miért kellene. nem lesz tôle más a tartalom. lehet call of duty is, maximum mosolygok rajta egyet.
5.
5.
l4cyk4
#4: Ha mindegy lenne, akkor nem kellene váltani, hívhatnák Call of Duty-nak és te sem írtad volna meg ezt a kommentet. ;)
4.
4.
momant
nem tök mindegy hogy hivjak papiron? nem a kutyád neve lesz. büntit sem kapsz ha ezentúl is másképp hívod.
1.
1.
Daniel21
Remélem mire váltanak, meggondolják magukat mert ez a név elég bénán hangzik. :D
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...