HWSW: Jönnek a 12. generációs Intel Core-procik

  • Írta: fojesz
  • 2021. október 28.
  • Hardver
Link másolása
Újabb fejezetéhez érkezett az Alder Lake kódnevű processzorok története. Bár az Intel bejelentette az egyes termékeket, a piaci elérhetőségre és a független tesztekre további egy hetet kell várni - írja a HWSW.

A chipgyártó összesen hat új, a 12. generációba illeszkedő asztali processzort jelentett be. A termékek LGA1700 tokozást használnak, amelynek megfelelően természetesen új alaplap szükséges hozzájuk. Az x86-os kínálatban mindeddig rendhagyó, hibrid ("big.LITTLE") felépítésű központi egységek egyértelmű feladata az AMD Ryzenek néhány éve tartó, lendületes menetelésének megállítása lesz.

Ahogy azt az Intel korábban már részletezte, az Alder Lake kódnevű fejlesztés keveri a teljesítményre kihegyezett "Golden Cove" (Core), illetve a hatékonyságra fókuszáló "Gracemont" (Atom) magokat. A koncepció elsősorban a hatékonyság növelésére jó, illetve segítségével alacsonyabban tartható processzor üresjárati és alacsony terhelés melletti fogyasztása. A különbség legfeljebb pár wattot, vagy esetenként akár ennél is kevesebbet jelenthet a gyakorlatban, így a Hybrid Technology leginkább az akkus gépeknél, vagyis a notebookoknál lehet hasznos az üzemidő megnyújtásához.

Érdekelnek a további részletek? Olvasd el a teljes cikket a HWSW-n!

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...