Final Fantasy XIV - két hetet késik az Endwalker

  • Írta: gorien
  • 2021. november 6.
  • Csúszás
Link másolása
Az elmúlt hónapokban duzzadó játékostáború Final Fantasy XIV következő nagy dobása az Endwalker kiegészítő lesz. A stúdió azonban úgy látja, időre van még szüksége, ezért két héttel eltolja a megjelenését.

Ugyan a Final Fantasy XIV startja egy évtizede botrányos volt, és ezért teljesen újra kellett gondolni, azóta már megtalálta a játékosbázisát – sőt, a nyáron rohamléptékben kezdtek záporozni az új játékosok, nem olyan rég pedig már 24 millió főnél járt a számláló.

A nagy siker azonban nagy felelősséggel is jár, Naoki Yoshida rendező épp ezért nem akarja tönkretenni az MMORPG renoméját egy kedvezőtlen kiegészítőpremierrel. A várva várt Endwalker startját, amely az eddigi legnagyobb kiegészítőnek ígérkezik, elcsúsztatják két héttel, azaz az eredeti november 23-i dátum helyett december 7-én jelenik meg, a korai hozzáférés pedig december 3-án veszi kezdetét.

Yoshida szerint ez a halasztás biztosítja, hogy a lehető legjobb állapotban induljon az Endwalker, amely nemcsak megannyi újdonságot hoz magával, de egy méretesebb történetszálat is lezár. A kiegészítő a Final Fantasy XIV minden platformjára egyszerre fut be, azaz PC-re, PlayStation 4-re és PlayStation 5-re is a megadott dátumon számíthatunk rá.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...