Az Epic Games felvásárolta a Harmonix csapatát is

  • Írta: fojesz
  • 2021. november 24.
  • Biznisz
Link másolása
Szorgalmasan bővítgeti az Epic Games a stúdiógyűjteményét, a minap a Guitar Herót kitaláló és a Rock Bandet is jegyző Harmonixot is felvásárolta a vállalat. A csapat maradhat a kaptafánál, de most már a Fortnite-ban kell kreatívkodnia.

Az első szivárgásokat követően az Epic Games hivatalosan is megerősítette, hogy meg nem nevezett összegért felvásárolta a Harmonix csapatát. A cég szorgalmasan bővítgeti a stúdiógyűjteményét, hiszen korábban olyan fejlesztőbrigádokra csapott le, mint a Psyonix vagy a Mediatonic.

A felvásárlásról szóló blogposztban az Epic megpendíti, hogy a célja a metaverzum megépítése (mi más?), ehhez pedig újra kell gondolniuk azt, ahogy a zenét készítik, terjesztik és megélik. Hogy ez mit jelent majd a gyakorlatban, azt nem tudjuk, mindenesetre a Harmonix innentől kezdve "zenei kalandokat és mechanikákat" szállít a Fortnite-ba, és a korábbi játékait is támogatni fogja: jönnek még DLC-k a Rock Band 4-hez, várhatóak újabb Fuser-események, és az ígéretek szerint a steames változatokat sem távolítják el az Epic Games Store-megjelenés kedvéért.

A Harmonixot még 1995-ben alapították, a stúdió a Guitar Hero-sorozat kapcsán vált ismertté, aminek az első két részét fejlesztette, mielőtt az Activision átvette volna a projektet. A csapat később a Rock Banddel rukkolt elő, és más fejlesztései kapcsán is maradt a zenés koncepció mellett: nekik köszönhetjük a Dance Centralt, legutóbb pedig a Fusert dobták piacra.

2.
2.
crytek
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...