TGA 2021: Távol marad az Activision Blizzard

  • Írta: Shifty
  • 2021. december 6.
  • Hír
Link másolása
Az Activision Blizzard körüli botrányok után a kiadó nem képviselteti magát az idei esztendő utolsó nagy játékeseményén, a The Game Awardson. Ezt a műsor vezetője, Geoff Keighley jelentette be a Twitteren.

A The Game Awards házigazdája, Geoff Keighley az Activision Blizzard kirobbant botrányai kapcsán nemrég úgy nyilatkozott a The Washington Postnak, hogy nem foglal állást a kérdésben. Keighley nyilatkozatát komoly felháborodás követte, így a Twitteren tett friss bejegyzése már az őt és a műsort ért támadásokat igyekszik tompítani.

Ugyanis Keighley időközben úgy ítélte meg, mégis érdemes állást foglalnia, és ahogy a Twitteren fogalmazott, az Activision Blizzard biztosan nem vesz részt az idei eseményen. Hogy mi lesz a kiadó azon játékaival, amiket korábban jelöltek valamilyen díjra, az még kérdéses, de nem kizárt, hogy törlik a jelöléseket is. Emellett a döntés azt is jelenti, hogy sem a Diablo IV, sem az Overwatch 2 nem lesz jelen az e heti show-n.

7.
7.
C0m1n65un
#6: Normál esetben én is szkeptikus vagyok az ilyen eseteknél, de ebben az esetben cseppet sem.
Ahol ennyire kollektiven lépnek fel, ott van valami.
PÉNZRŐL ITT MOST NINCS SZÓ, mivel nem az alkalmazottak perelnek, hanem a DFEH (Department of Fair Employment and Housing), ami a Kalifornia állam igazságos foglalkoztatásért és lakhatásért felelős ügyosztálya. Tehát ez egy állami eljárás, nem pedig magánszemélyi.
6.
6.
Straga25
#4: "Amenyiben a tizede igaz ezeknek a vádaknak, akkor ezek nagyon betegek"
Itt a probléma, hogy a metoo óta nem fogod tudni hogy egyáltalán a tizede is igaz-e vagy csak kapzsi szar emberek probálnak pénzt szerezni.
Könnyű 10 évvel később azt mondani hogy valami ami kétoldalú flörtölés volt az csakis kizárólag zaklatás lehetett, főleg ha kapsz érte annyi pénzt hogy többet életedbe ne keljen dolgoznod.
5.
5.
Faint1993
#1: És ezek mellett a cég hárított minden jelentést. Ha valakit zaklattak és jelentette az ügyet, a HR jobb esetbe nem tett semmit, rosszabba meg megsemmisítette a bizonyítékokat.

Amikor kitört a botrány akkor a cég kötelezte az alkalmazottakat hogy belsőleg jelentsék le a panaszaikat a hatóságok helyett, ez után meg gondoskodtak arról hogy a hatóságig már ne jussanak el a bizonyítékok. Iratokat semmisítettek meg, emailes beszélgetéseket töröltek, stb.
4.
4.
C0m1n65un
#1: Itt azért lényegesen többről van szó.
A nők folyamatosan zaklatásnak voltak kitéve. A férfi alkalmazottak, főleg a feletteseik rendszeresen fogdosták őket, szexuális ajánlatokat tettek nekik, nemi erőszakkal kapcsolatos poénokat sütöttek el. Egy nő, akinek néhány héttel korábban halt meg a párja, azt mondta, hogy a felettese próbálta rávenni a szexre, mondván, hogy "biztos szüksége lenne egy kis kikapcsolódásra" a barátja elvesztése után.

Akkor ott van még az a bizonyos ÖNGYILKOSSÁGI eset is, aminek az állt a hátterébe, hogy körbe adogattak egy képet az egyik nő nemű alkalmazottról, aki szégyenében végzett magával. Ki tudja miket tettek még szegénnyel, ha meztelen képük is volt róla.

Alex Afrasiabinak, a WoW egyik feklesztője megjegyezte, hogy ha kell, akkor az összes lányt elveszi feleségül, "mivel ő a Közel-Keletről származik", így ezt megteheti.

Meg lehetne még emliteni azt is, hogy a cég férfi alkalmazottjai rendszeresen alkoholt fogyasztottak munkaidőben, és ilyenkor a lényegesen kevesebb pénzért alkalmazott hölgyek dolgoztak helyettük, akiknek később megvétozták az előléptetésüket, de ez még annyira nem is vészes.

Volt valami szoba is, ahova gyűjtőtték a dögös csajokat, de az nem teljesen tiszta, hogy ez alatt pontosan mit értenek (képeket róluk, vagy oda hurcolták be szegényeket egy "félig-meddig" kölcsönös alapú együttlétre).

Amenyiben a tizede igaz ezeknek a vádaknak, akkor ezek nagyon betegek. El kell őket távolítani, nem pedig védeni őket, miszerint jók voltak valamikor a játékaik, amiket lehet, hogy még teljesen más emberek dobtak össze azonos logo alatt.
3.
3.
FreeKatana
Legyen Chrono Cross a TGA-n, legyen Chrono Cross a TGA-n, legyen Chrono Cross a TGA-n.
2.
2.
Kovbaj
#1: Itt nem csak a zaklatásokkal van probléma, ha nem az emberekkel. Kapzsiság és az embertelenség jellemzi a céget. Nagy adó csaló cég Amerikában. Az embereket kihasználják és átverik legyen az alkalmazott vagy fogyasztó. Jim Sterling nek vannak nagyon jó videói YouTubeon evvel a témával kapcsolatban. Nézd meg majd, tényleg értelmes fazon.
1.
1.
Rókalesőcipő
Mindig csak azt olvasni, hogy zaklatási botrány, zaklatási botrány. Mi történt pontosan? Megdicsértek egy kolleginát mert jól nézett ki? Egy céges bulin letaperolták a női dolgozókat? Valaki pajzán poénokat eregetett? Sose gondoltam volna, hogy ezt a céget néhány megfogott női segg fogja a földbe állítani.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...