Véget érhet a Call of Duty éves megjelenési ciklusa?

  • Írta: szlav
  • 2022. január 21.
  • Pletyka
Link másolása
Komoly változtatásokat hozhat a Microsoft és az Activision Blizzard dealje. A Bloomberg értesülései szerint a Call of Duty fejlesztőstúdiói szívesen lassítanának a 2005 óta futószalagon érkező széria megjelenési ciklusán.

Benjamin Franklin szerint csak a halál és az adóztatás biztos ezen a világon, de mi a mai napig ide soroltuk volna a Call of Duty éves megjelenését is. A 2005-ös Call of Duty 2 óta a sorozat minden évben újabb epizóddal jelentkezett, de ha a United Offensive-et is teljesértékű megjelenésként számoljuk, akkor ez a trend egészen a széria első részéig vezethető vissza. Több alkalommal is tapasztalhattuk már, hogy ez a feszes gyártási ciklus nem minden esetben szolgálja a végtermék javát, arról nem is beszélve, hogy az évek során az Activision mára jóformán az összes stúdióját behajtotta a lövölde alá.

Az Infinity Ward, a Treyarch, a Sledgehammer és a Raven mellett a Beenox, a Demonware, a High Moon Studios, a Radical Entertainment, a Toys for Bob és a Vicarious Visions is szolgált már a széria támogatóstúdiójaként, az pedig egyre világosabb, hogy a fejlesztők sem érzik a végtelenségig tarthatónak ezt a tempót. Így tehát nem is olyan meglepő a Bloomberg riportja, amely szerint számos magas pozícióban lévő fejlesztő afelé hajlik, hogy el kéne engedni a széria éves kiadását.

Világos, hogy az ingyenesen elérhető és folyamatosan frissülő Warzone megjelenése óta jócskán megváltozott az önálló epizódok megítélése (erről árulkodnak a Vanguard alulteljesítő eladásai is), a fejlesztők számára pedig egyre nagyobb problémát okoz a live service sínen tartása. Úgy tűnik tehát, hogy eljött a változtatások ideje - a kérdés csupán az, hogy a Microsoft megengedheti-e majd magának és a hamarosan felvásárlásra kerülő stúdióinak, hogy megtörjék a Call of Duty éves ciklusát.

9.
9.
godach
#8: Hát, majd ha bekerül esetleg gamepassba és ledaráltad őket, kíváncsi leszek mit mondasz.
Én nem mondom, hogy megutáltam a codot csak nem nyújt már annyit számomra, mint rég. Egy két jó jelenet van bennük, de azért pl egy MW2 Cliffhanger pályát míg végignyomtam 50x addig már a bo2-t meguntam 5 perc után és még csak nem is éreztem, hogy el kellene indítanom utána. Bár most az utolsó codokkal már nem is játszottam.
8.
8.
crytek
#7: Dehogy fáradt el.. ugyanaz a pörgés akciózás mint régen..

(És továbbra sem kell egy játékkal játszani. Milliárd gameplay untig elég ezt eldönteni) De mint írtam nem sok fps jelenik meg így nem is nagyon van kivel harcolnia..Mondjuk ha lenne se igen lenne azoknak sok esélye..Halot tudom felhozni mint fps-t de azt hagyjuk a szempillámban több az akció meg a pörgés mint abban
7.
7.
godach
#6: "bőven ver minden fps-t"
Melyik coddal játszottál legutoljára? Mert nem először olvasom ezt tőled, de szerintem igencsak elfáradt a sorozat. Még az MW részeket imádtam, aztán a BO1-et is, de a kettőt több év alatt, sokadik nekifutásra sikerült lepörgetnem.
Nem olyan az már mint régen.
6.
6.
crytek
#3: MS nélkül is "tarol" mindig a multija.. MS-al sem lesz másképp. Aki eddig mindig tolta az aktuális részt eztán is fogja.

Engem csak a single érdekel az meg pörgésben akcióban bőven ver minden fps-t. (No nem mintha naponta jelennének meg single player fps játékok így nem nehéz lealázni őket.)

A lényeg sikeresen lezáruljon a felvásárlás és ott legyenek a game passban más nem lényeg
5.
5.
zozo76hun
felolem meg is szuntethetik, banja a fene...
4.
4.
Neo1989
Felőlem lehet 3-4 évente is kiadva. Csak az MW-k minősége alá ne menjenek.
3.
3.
Kolompár Tarzan
Az MS általi felvásárlástól várjátok, hogy minőséget fognak újra gyártani? Nem pont fordítva lesz? Fejőstehén játék, talicskázzák ki a pénzt, tartalom nulla.
Jönnek az NFTk meg P2W.
Ezzel szándékosan ki is lehet nyírni egy IP-t. Miután kifacsarták belőle a lóvét
átviszik a fejlesztőket Xbox tartalmat fejleszteni és gudbáj CoD.
2.
2.
Ooorky
Kapjuk vissza a régi Raven-t, lécci lécci lécci.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...