Érdekes infók a Microsoft Xbox Live-ról

  • Írta: Myko Alto
  • 2007. május 23.
  • Érdekesség
Link másolása
A Reuters hírügynökség gondolt egyet és leásott a méltán népszerű és milliókat megmozgató Xbox Live ügyeinek mélyére!

A Reuters hírügynökség gondolt egyet és leásott a méltán népszerű és milliókat megmozgató Xbox Live ügyeinek mélyére!

A Reuters hírügynökség egy igen érdekes kis történettel állt elő ma. Fogták magukat és nagyító alá tették az Xbox 360 konzollal kapcsolatos játékbevételeket és annak összetételét. Ez magába foglalja magát a játékot, a Live árát és az egyes extra letölthető anyagok tarifáját is. Sok szép beszédes szám és adat következik!

- Világszerte több mint 3 millió Xbox Live előfizető perkálja le rendszeresen az 50 dolcsit azért, hogy online őrületet vihessen végbe. Emellé még számolhatunk másik 3 millió felhasználót, akiknek nincs rendszeres vagy semmilyen előfizetése.

- Az Xbox Live-on keresztül az előfizetők esetenként letölthetnek bizonyos játékokhoz kiadott ingyenes pályákat, térképeket és egyébb más finomságokat, viszont sok esetben ezekért már fizetni kell, méghozzá olyan 10 dollár körüli értéket. Így ha összerakjuk a játék végleges árát (egyszeri ár plusz esetenkénti extrák), akkor az 80-100 dollár körüli értékre is nőhet!

- Egyes értesülések és számítások szerint a Microsoft 30%-os részesedést kap minden egyes fizetős letöltésért, azaz a minden 10 dolcsiból 3 az MS zsebébe jut, míg a kiadóknak a maradék 7 dolcsi jut.

- Persze nem mehet minden zökkenés mentesen! Állítólag a Microsoft és az Epic Games igen nagy és heves vitát folytatott a Gears of War Hidden Front Map Pack extrájával kapcsolatban, ugyanis a fejlesztők mindezt ingyen szerették volna a felhasználók részére biztosítani, míg ellenben a Microsoft ezért 800 Microsoft pontot akart elkérni!

- Ha még mindez nem lett volna elég, rengeteg Gears of War játékos felháborodott azon is, hogy míg az első map pack ingyenesen volt hozzáférhető (ezzel hozzávetőlegesen 1.5 millió letöltést generálva a Live-on), a második csomagért, ami nélkül a játékosok már nem tudtak volna egymással játszani - csak ha mindenkinek megvan -, már kötelezően 10 dollárt kellett fizetni érte!

- Mark Rein, az Epic Games elnöke megemlítette egy a 1up.com oldalnak adott interjúban, hogy ők hiába ellenezték az extrák pénzért árulását, sajnos erről a Microsoftnak volt joga dönteni, hiszen ők a kiadó.

Azt hiszem ezen az egészen nincs mit csodálkozni. Valahol ez egy jól bevett séma alapján működik, hiszen ha látom, hogy egy szolgáltatás ingyenesen több millió embert mozgat meg, akkor biztos lehet mindenki abban, hogy abból előbb-utóbb fizetős szolgáltatás lesz, hiszen egy klasszikust idézvén: „pénz beszél, kutyaszar táncol” (Vincent Benedict, azaz Denny DeVito, IKREK c. film).

12.
12.
Pukhi-zik
Dzsekk félre értesz ,lejjeb irtak oylasmit h ez nem igazán fer asszem.

Erre irtam h ma enek igy kell lennie.Amugy ez egy korrekt hír.
11.
11.
Myko Alto
Guppi, nagy a család, sok az éhes jacht és magánrepülő! :D:D:D
10.
10.
Guppi
Ahoz képest hogy Bill bácsi a leggazdagabb ember a világon :)))
9.
9.
huszti
hát igen, vedd meg a játékot, havonta fizzes a online gamért, fizess a letöltésért (ami nélkül nem megy a game onlineon), lassan a frissitésért is fizess, mert anélkül nem indul a box, és havonta az áram, plusz lassan TV-díjat fognak szedni: Sima Tv havi 5000, HDTV havi 3000, ezzel arra kényszerítve, hogy azt is vegyenek...Mire a MS elkezdt HDTV-t gyártani, és kizárólag azon fog menni az új xbox, de aTV ára 2x annyi mint az xboxé...szóval folytathatnám a végtelenségig.
8.
8.
Pukhi-zik: ez nem gond, csupán egy érdekesség..

höö: gondolom a kötelező olvasmányokról már ne is beszéljünk, ha már ez megárt.. :)
7.
7.
höö
ez olyan hosszú hogy nem tom elolvasni, megazt nincs is kedvem
6.
6.
Pukhi-zik
hol itt a gond? ennek igy köll lennie..
5.
5.
zentym
Ha ingyen adták volna akkor se ingyenes lenne.. Epic se hülye pc-és dolgot probálták livera hozni ,hogy "ingyen extrákal" csábitsák a nagyobb tömeget az onlline gamingre, és ezzel több game vásárló.

+ persze játszhatják hogy ők milyen rendesen hogy ingyen adják marketing az egész.

De hát ms hatalmas veszteségei miatt nem csoda ,hogy mindekit sarcol mindenért :D
4.
4.
Leadran
Mennyi??30!!!okééé:D
3.
3.
Rod
Nem kell kiakadni, egy olyan kiadót sem lehet találni a földön aki mindent ingyen akar a felhasználóknak adni...

Közületek ki szeret ingyen dolgozni? Az jöhet hozzám, felveszem napi 12 órába :D
2.
2.
Myko Alto
Drága Lead ecsém, 30%, nem 3% :)
1.
1.
Leadran
Naigen..MSéknek biztos nem telik új magánrepcsire..kell az a 3% bizony mondom néktek.:D
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...