A Switch már a Wii eladásait is lenyomta

  • Írta: szlav
  • 2022. február 3.
  • Biznisz
Link másolása
Hiába tart már az életútja felénél, továbbra is erősen zakatol előre a piacon a Nintendo Switch. A 2021-es ünnepi szezon után a hibridkonzol már beérte a Wii eladásait is, amivel elnyerte a legnépszerűbb otthoni Nintendo-konzol címét.

Miközben a chiphiány alaposan betesz a vetélytársaknak, újabb erős évet tudhat maga mögött a Nintendo 2017-es hibridkonzolja. A tavalyi év ünnepi időszaka alatt (vagyis októbertől decemberig) 10,67 millió Switch talált gazdára, ami azt jelenti, hogy a konzolcsalád összesítve már több mint 103,54 millió eladott példánnyal büszkélkedhet. Ez pedig hivatalosan is rekordnak számít, eddig ugyanis a Nintendo Wii volt a japán játékcég legnépszerűbb otthoni konzolja a maga 101,63 milliójával. Érdekesség gyanánt érdemes hozzátenni, hogy a Nintendo mindenkori listáját toronymagasan vezetik a handheldek: a Nintendo DS 154,02 milliós eladással büszkélkedhet, amit a Game Boy és a Game Boy Color követ az összesített 118,69 milliós darabszámmal.

Mivel idén már az ötödik éve lesz piacon a Nintendo Switch, nem csoda, hogy évről évre csökkennek a konzol eladásai. A tavalyi összesítéshez képest 8 százalékot esett a Switchek kereslete, ez a szám pedig valószínűleg magasabb lenne, ha nem nem került volna nemrég piacra a Switch OLED. A Nintendo saját előrejelzései azt mutatják, hogy 2022-ben tovább csökkenhet a Switch-modellek összesített eladása: novemberben még azt jósolták, hogy 24 millió konzol találhat gazdára az idei üzleti évben, mára azonban 23 millióra becsülik az eladásokat. Erre persze továbbra is igen büszke lehet a vállalat, főleg akkor, ha a komoly logisztikai problémákkal küzdő PlayStation 5 eladásaihoz viszonyítjuk az adatokat: a Sony csupán 3,9 millió példányt szállított le a tavalyi év végén az újgenerációs konzoljából.

Az exkluzív játékok terén is tisztességesen teljesített a Nintendo. A Pokémon remake-párosa, a Brilliant Diamond és Shining Pearl közel 14 millió darabszámot mozgatott meg, a Mario Party Superstars pedig 5,43 millió felett jár. Eközben a The Legend of Zelda: Skyward Sword HD 3,85 milliós eladással büszkélkedhet, míg a jóval szűkebb közönséghez szóló Metroid Dread is felkeltette legalább 2,74 millió játékos érdeklődését.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...