Take-Two: felülteljesített a remasterelt GTA-trilógia

  • Írta: gorien
  • 2022. február 8.
  • Biznisz
Link másolása
Beszámolt a Take-Two a 2021 decemberében záródó pénzügyi negyedévének teljesítményéről. A legjobban szereplő címei között ott van a Grand Theft Auto V, a Red Dead Redemption és az NBA 2K22 - de jól húzott a GTA-trilógia is.

A Take-Two is megtartotta legutóbbi üzleti negyedévének összefoglalóját, amelyből kiderült, hogy 2021 végén 903 millió dollár bevételt könyvelhetett el a vállalat (ami 5 százalékkal több, mint 2020 azonos időszakában), amiből 144 millió dollár volt a nyereség (ez viszont 21 százalékkal kevesebb, mint egy évvel korábban).

A számokhoz ezúttal is nagy mértékben hozzájárult a Grand Theft Auto-sorozat: a GTA V-ből és a GTA Online-ból újabb ötmillió példány talált gazdára a harmadik negyedévben, és Strauss Zelnick vezérigazgató elmondása szerint a Grand Theft Auto: The Trilogy – The Definitive Edition is felülmúlta az előzetes elvárásokat, igaz, ehhez konkrét számokat nem adott meg. A Red Dead Redemption II-ből és az Online-ból újabb négymillió fogyott, az NBA 2K22-ből pedig hárommillió.

A pénzügyi helyzetjelentés kapcsán Zelnick interjút adott a GamesIndustry.biznek, amelyben szóba kerül a felújított GTA-trilógia körüli botrány, a Zynga felvásárlása és az NFT-zés is. Előbbi kapcsán a vezérigazgató elismeri, hogy voltak minőségi problémák a felújítással, és habár azok javát már javították, ők is csalódottak a végeredmény miatt. A Take-Two azonban nem változtat a bejáratott módszereken, továbbra is jellemző lesz, hogy a fejlesztés során bizonyos feladatokat külsős partnereknek delegálnak.

Az NFT-kkel kapcsolatban Zelnick kijelenti: „Hisszük, hogy az NFT-k igaziak, miért ne volnának? Hiszünk a digitális javakban, és régóta árusítjuk is őket. Hiszünk a ritkaságokban, hiszünk a gyűjtésben. A spekuláció az aggasztó. Biztosítani akarjuk, hogy a vásárlóink jó élményben részesülnek, amikor a termékeinkkel találkoznak. Pénzt veszíteni spekuláción nem jó élmény.” A Take-Two épp ezért nem akarja elkapkodni a dolgokat, de nagy lehetőséget lát az NFT-kben.

11.
11.
dcba
#8: A cyberpunk is anyagi siker volt aztan olyan csodalatos termek

Ez a maj kipatchelik hozzaallas amitol hanyni tudnek. Ne patcheljel ki, hanem adjak ki keszen a termeket. Basszus azert egy 20 eves jateknak a remaster verzioja ne legyen mar ekkora gond egy Rockstarnak.
10.
10.
Tsabesz
#9: Isten hozott és kellemes időtöltést : )
9.
9.
Feri899
Újonnan regisztráltként üdvözlök mindenkit, sziasztok.

Az előrendeléssel kapcsolatban egyetértek az előttem szólókkal, vérlázító, amilyen állapotban megjelennek manapság a játékok, tisztelet a kivételnek.
A GTA trilógiát minimális akcióval vettem meg (17 ropi), akkor már kijött az 1.04 patch hozzá, jelenleg a San Andreasnál tartok, minimális mennyiségű buggal találkoztam, ettől függetlenül aláírom, hogy nem oké a termék, igazából a nosztalgiabomba az ami miatt én is megvettem, és gondolom sokan mások is. Összességében hozta azt, amit én elvártam tőle, jó érzés újra száguldozni Vice cityben, megizzadni a GTA 3 szivatós küldetésivel, de nem csodálom, hogy sokan anyáznak miatta, mert sok sebből vérzik a sztori. Az ára sok. Igaz, hogy 3 játékot kapunk érte, de akkor is egy minimálisan felújított csomagról beszélünk, ami 20 éves játékokat tartalmaz, a Mafia 1 DE (ami remake, tehát a nulláról lett felépítve) 12 ezer körül került a piacra. A grafika jobb lett, de azért egy remasterhez képest sem egy nagy ugrás. Viszont, ami engem a legjobban zavar, hogy rohadtul laggol. Oké, hozzáteszem, PS4 slimen tolom, de basszus, egy 20 éves felújított játékokból álló csomagot futtasson már el normálisan (példának felhozhatnám a Far cry 6-ot, ami 30 fps-el simán elfutott).

Szóval, összességében, egy hozzám hasonló GTA fannak nosztalgiabombának tökéletes, mert a hibái ellenére óriási élményt nyújt, de maximálisan megértem azt, hogy valaki sokall érte ennyi pénzt kiadni, azt meg főleg megértem, ha a fiatalabb generációt nem győzi meg az a csomag arról, hogy megnézzék, mit is élveztek a boomerek annak idején ezen annyira.

Csak remélni tudom, hogy a GTA 6 megjelenésekor nem olyan tesztet kell olvasnunk, hogy:
- bugos
- ps6-ra kellett volna kiadni, nem ps5-re
- 1 milliós vidikártya alatt nem fut jól
Stb, stb, stb...
8.
8.
crytek
#7: Ahány ember annyi féle hozzáállás.... Ha olyan moslék szar lenne a GTA trilógia ahogy sokan elsírják az életüket miatta nem lenne sikeres.
Nem mellesleg aki előrendel bármit azt érdekli a game és sok esetben nem akad fent olyan dolgokon amit úgyis kipatchelnek majd.
7.
7.
dcba
#6: Sajnos igen, en evekkel ezelott megtanultam a lecket az Alien Isolation-nel es a Batman AK PC verziojaval, azota nalam rule no 1 soha ne rendelj elo semmit, rule no 2 kurvara soha ne rendelj elo semmit soha soha soha.

A kiadok meg (ahogy irtad pontosan) rajottek, hogy az idiota agyhalott zombik ugyis elorendelnek mindent egy jo trailer utan, aztan max rediten meg twitteren (vagy egy kicsi kis forumon) anyaznak egyet, majd jon a kovetkezo trailer es kb mintha jott volna Will Smith a kislampaval es kitoroltek minden emleket a fejebol az embereknek es mennek rohannak elorendelni a kovetkezo atverest, ami 20gb Day 1 patch-csel jon, 3 hettel kesobb bekerul a mikrotranzakcio (amikor lementek a tesztek), es utana hetekig honapokig jonnek a patchek es az emberek, nemhogy nem mergesek, meg dicserik a fejlesztoket, mert milyen klassz dolog mar, hogy napi 3 patch jon, ezek aztan dolgoznak a jatekon, ahelyett, hogy lekopnek oket (de inkabb a kiadot aki korbaccsal verte oket, hogy legalabb egy alpha verzio legyen kint amit a zombi el tud inditani, a tobbit majd patchelik), hogy felkesz szennyet adnak ki, meg veregetik a vallaukat, hogy mekkora jofejek es javitjak a jatekot es kb 6 honap alatt tokeletesen rendbehoztak amikor is az ingyenes beta tesztelok a.k.a a vevok minden hibat megtalaltak nekik.

Amig az emberek nem szoknak le arrol, hogy minden vackot elorendeljenek, addig sajnos ez lesz.

En nagyon vartam a GTA trilogy-t, de amikor meglattam milyen allapotban van, inkabb hagytam a fenebe. Dying Light 2 is ugy voltam vele, hogy majd ranezek, erre egy bugos vacak, nem erdekel ha kesobb patchelik, adjak ki ugy, hogy mukodik es nincsenek benne eget rengeto hibak (apro bugok elfogadhatoak, de amikor jatek kvazi felkesz 68 millio patch nelkul az elfogadhatatlan).
6.
6.
Pistons00
Meg is értem a fejlesztőket meg a kiadókat. Minek fáradjanak azzal hogy stori, grafika, játékmenet szempontjából minőségit akarjanak alkotni. Elég ha a megjelenés előtt össze dobnak egy fasza trailert a játékról. ( még csak nem is kell, hogy gameplay trailer legyen ) ugy is megveszik -:) nem baj ha félkész és ha gyakorlatilag az első napos patch majdnem akkora mint a fél játék. -:) csinálnak egy jó kis hangulatos videot a megjelenés előtt, aztan az első nap amikor meg játszani akarok vele és meglátom felnézek és a szoba 4 sarkaba keresem a kamerákat mert ugy érzem magam mintha a kész átverés show-ban lennék.
5.
5.
Nothing
Pénz beszél. Sőt, ordít.
És ezek az öltönyös hazudozók nem is hallanak mást.
4.
4.
hedzsooo
Persze, jol bepaliztak a jonep 1 reszet vele, az tuti...XD
3.
3.
honest guy
Ezek után nincs miért csodálkozni azon, ha egy rakás sz.rként jelennek meg játékok.....
2.
2.
Chdz
Hát az NFT-vel, vagy ők, vagy más úgy paliztat be embereket ahogy akarnak, de tőlem nem igen látnak egy forintot sem érte, még a remasterért sem vagyok hajlandó fizetni. A San Andreas-t leszedtem virágboltból, hogy megnézzem, egy fél órát bohóckodtam a bicajjal, de annyi is volt, alig nyúltak hozzá. Ezért pofátlanság annyit kérni, de viszont a mai napig megvan eredetiben. Egy demónak elment, többet nem is nyúlok hozzá.
1.
1.
crytek
Akkor jöhet a Max Payne és a GTA 4 remastered is...
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...