Battlefield 2042 - kisebb pályákra van szükség

  • Írta: gorien
  • 2022. március 4.
  • Hír
Link másolása
A DICE, hogy eleget tegyen az átláthatóság ígéretének, bővebb betekintést enged abba, mit tanult a játékosok visszajelzéseiből a Battlefield 2042 kapcsán. Első körben a pályadizájnnal kapcsolatos tanulságokat osztották meg.

A Battlefield 2042 nem sikerült az elvártak szerint – sem a játékosok, sem az Electronic Arts szerint. Az első lényegesebb frissítéscsokorra csak a nyáron számíthatunk, akkor veszi kezdetét a játék első szezonja, de ez nem azt jelenti, hogy a DICE ne dolgozna a háttérben, és ezt a stúdió is szeretné, ha tudnánk. Épp ezért összegyűjtik a kedvünkért, hogy jelenleg min kísérleteznek.

Az első gyűjtés a pályadizájnnal kapcsolatos tanulságokról szól. Amint azt írják, a játékosok visszajelzései alapján több olyan területet is azonosítottak, ami aláássa a játékélményt – és ezek némelyike abból ered, hogy 128 résztvevős meccsekben gondolkodtak. Sok esetben a pályák túlságosan nagyok lettek, ami felesleges kutyagolást jelent, túl sok a nyitott, lapos tér, kevés a fedezék, és mivel nincsenek tiszta irányok, ezért a játékosok úgy érezhetik, hogy mindenfelől éri őket a tűz.

A nagy játékosszám ahhoz is hozzájárul, hogy a sok katona és jármű túlságosan kaotikus szájízt hagy maga után. A Breakthrough játékmód 64 résztvevőssé tétele például jelentős előrelépésnek bizonyult, de szóba került a használható járművek számának korlátozása is.

Ezeket a hibákat a régi és a jövőben játékba kerülő pályáknál is ki akarják küszöbölni. A már játszható térképek közül a Kaleidoscope lesz az első, amit átalakítanak: a Breakthrough módban közelebb kerül a bázis a célpontokhoz, míg Conquest módban több fedezéket igyekeznek nyújtani. További pályákhoz is hozzányúlnak majd a későbbi szezonokban, de egyelőre erre koncentrálnak.

Ami az új térképet illeti, már tudják, hogy a nagyobb nem feltétlenül jelent szabadabbat is. A 128 fős pályákon kevesebb szektor és elfoglalandó pont lesz, de tervben van a pályák alakjának felülvizsgálata is, hogy ezzel segítsék a harctéri történések fókuszálását.

3.
3.
nemfontos
Egy jobb játékra van szükség... :)
2.
2.
shatterhand
Mikor egy 10-12 éves Battlefield is toronymagasan jobb élményt ad...
Mondjuk azok már a bf4nél is jobbak voltak
1.
1.
Balu1989
Köszönjük,már veszem is meg
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...