Egy tucat játékkal készült a tegnapi State of Play

  • Írta: gorien
  • 2022. március 10.
  • Bejelentés
Link másolása
Az ígéreteknek megfelelően egy húszperces válogatással készült tegnapi State of Playére a Sony. A főszerepben a PlayStation japán partnerei voltak, a Capcom és a Square Enix is mutatott be új játékot.

Exoprimal

A 2040-es évekre mindennapos jelenség a dinoszauruszinvázió – szerencsére az Aibius Corporation felveszi a harcot az óriásgyíkokkal. Exoruhákkal ellátott ügynököket alakítunk, akik csapatban dolgoznak, de a dinóhordák közepette egy másik csapatot is próbálnak megelőzni a küldetés teljesítésében. A Capcom játékára 2023-ban számíthatunk.

Forspoken

A Luminous Productions játéka ugyan mégsem teljesíti a májusi startot, de a State of Playt azért nem hagyta ki. Az új előzetesben látványos válogatást kapunk abból, miféle varázslatokat használ majd Frey Holland a kalandjai során. A Forspoken október 11-én jelenik meg.

GigaBash

A GigaBashben kaijuk fölött vehetjük át az irányítást, hogy a haverokkal bunyózva bebizonyítsuk, mi vagyunk a legfélelmetesebb óriásszörnyek a vidéken – útközben meg persze a várost is lezúzzuk. Az új előzetes jó alkalmat adott Rawának, a Sárkánykirálynak, hogy bemutatkozzon. A megjelenés még idén várható.

Ghostwire: Tokyo

Közeleg már a Ghostwire: Tokyo megjelenése, nemrég egy vizuális regényt is kapott, de a State of Play is biztosított egy vadonatúj trailert, amelyben kicsit többet látunk Akito és KK egyezségéből, illetve a Tokiót ellepő szellemsereg rémisztő tagjaiból is. Március 25-től szerezhetjük be a játékot.

Gundam Evolution

Ha az óriásszörnyek háborúzhatnak, akkor az óriásrobotok is. A free-to-play Gundam Evolutionben a népszerű franchise ikonikus páncéljaiba bújhatunk, hogy 6v6-os felállásban ontsuk egymásra az ólmot három különböző játékmódban. A megjelenés még idén várható, de április 7-12. között tesztet tart a Bandai Namco, amire már lehet is jelentkezni.

JoJo's Bizarre Adventure: All Star Battle R

A JoJo's Bizarre Adventure ötven különböző karakterét is harcba vihetjük az All Star Battle R-ban, amely a majdnem azonos című, 2013-as verekedős játék remasterelt változoata. Az eredeti alapokat kicsit feldobták, vadonatúj kombókkal és Support Attack harcrendszerrel fűszerezték, a megjelenés pedig idén ősszel várható.

Returnal

Március 22-én érdemes visszanézni a Returnalba, az Ascension elnevezésű, ingyenes frissítés ugyanis alaposan kibővíti a játéklehetőséget. Aki újabb végtelen kihívásokra vágyik, az nekiveselkedhet Sziszüphosz tornyának, de már egy barátot is meghívhatunk, hogy az ő oldalán gyűrjük le a kampány kihívásait. 

Stranger of Paradise: Final Fantasy Origin

A Team Ninja Final Fantasy-előzménye is a célegyenesben van már, és a State of Playen kiderült, ismét tehetünk egy próbát, mielőtt csatlakoznánk Jack Garland küldetéséhez: a legújabb, harcközpontú demó már elérhető PlayStationön és Xboxon is. A teljes játék megjelenése március 18-án esedékes.

Teenage Mutant Ninja Turtles: The Cowabunga Collection

A Konami és a Digital Eclipse jóvoltából tizenhárom klasszikus Tini Nindzsa Teknőcök-játék birtokosai lehetünk a The Cowabunga Collection megszerzésével, amelyek között játékgépes, Super Nintendo-, Sega Mega Drive- és Game Boy-címeket is találunk. A csomag megjelenése idén várható.

The DioField Chronicle

A Square Enix egyik, a State of Playre időzített újdonsága a Lancarse-szal együtt fejlesztett The DioField Chronicle. Ebben Alletain királyságának bajnokait vezetjük, akik egy mindent elsöprő háborúba sodródnak, a küzdelmeket pedig valós időben bonyolítjuk le. A megjelenés még idén várható.

Trek to Yomi

A szamurájfilmeket idéző Trek to Yomiban Hirokit irányítjuk, aki képtelen volt betartani otthonának megvédésére tett esküjét, amiért élet és halál között ragad. Az új előzetes a történet mellett a japán szinkrongárdát is bemutatja. A megjelenés 2022-ben várható.

Valkyrie Elysium

A Square Enix másik bejelentése a Valkyrie Elysium, ami a Valkyrie Profile-sorozat legújabb darabja. Ebben a pörgős akcióra kihegyezett játékban egy fiatal valkűrre hárul a feladat, hogy megmentse az egész világot a Ragnaröktől. Még 2022 folyamán megjelenik.

20.
20.
dcba
#19: Istenem de jo hogy toroltek ezt a paprika jancsit
19.
19.
#18: Az "adjustments" az nem azt jelenti, hogy csökkentettek a nehézségen.
Ezt nem tudom honnan szeded....

A 40 perces végigjátszást elég lehetetlennek tartom. Természetesen haltam meg nem egyszer, de a fix checkpointok miatt hamar vissza lehetett térni az adott ellenséghez.

Első alkalommal a 4. bossnál haltam meg egyébként.
18.
18.
dcba
Itt a patch note

https://www.gameskinny.com/5o5ir/returnal-140-update-patch-eases-difficulty-fixes-trophies

"Balance: Enemies, Weapons, and Bosses - difficulty adjustments in all Biomes for a more balanced gameplay experience"
17.
17.
dcba
#14: Ha tudod mit kell csinalni akkor akar 40 perc alatt is ki lehet porgetni, de azt nekem nem fogja senki beadni, hogy leult eleteben eloszor es 5 ora alatt a vegen volt.

A kommentje alapjan en inkabb azt tudom elkepzelni, hogy jatszott vele 5 orat, meghalt vagy 10x es eladta mert ez szar.
16.
16.
dcba
#13: Igen minden szavad elhiszem, hogy 5 ora alatt kiporgetted, plusz olvass patch note-t a fejlesztok irtak, hogy nerfeltek a nehezseget, tovabba kiporgettem unpatched es patched es hidd el a patch-csel sokkal konnyebb, de a kommented utan nem latom ertelmet veled vitatkozni, gondolom mar az elder ring-et is 3x kiplatinaztad :)
15.
15.
#14: Szerencsésnek kell lenni, jó fegyókat kell kifogni, de én nevetségesen hamar kipörgettem még megjelenéskor.

Természetesen újra lehet pörgetni, más fegyókat próbálgatni, de nem vagyok a híve.
14.
14.
nemfontos
#13: 5 óra? Tényleg ki lehet végezni ennyi idő alatt? Nem néztem utána, de azt reméltem ennél több.
A hangulata tetszik. Tervbe van véve hgoy játszom majd vele.
13.
13.
#12: 5 óra alatt vittem végig és gyorsan el is adtam. Nem éreztem azt, hogy megérte a 23.000 Ft-ot, amit fizettem érte.

Patchek elvileg semmit nem hülyítettek le, csak 21. században használatos funkciókat adtak a játékhoz. De értjük, menő vagy.
12.
12.
dcba
#11: Az totalisan megerte az arat, engem manapsag mar nagyon nehez lenyugozni, en vagyok az akit total hidegen hagy a Horizon meg a Ghost of Tsutsima, jatszottam oket de unalmasak voltak nekem es kb 5-6 ora utan mindkettot ott hagytam, de a Returnal valami fantasztikus volt, meg sem alltam a secret ending-ig. Szigoruan patch nelkul, mert a patchekkel a jatek sokkal konnyebb lesz, teljesen lehulyitettek sajnos patchekkel :(
11.
11.
Még a végén meg fogja érni az árát a Returnal.
10.
10.
dcba
#4: 39 dollar lesz es jon lemezen is, tuti vetel, foleg az Arcade TMNT jatekok miatt is, de en imadom az ilyen kiadasokat.

Returnal coop modra kivancsi leszek, szamomra a Returnal hosszu ido ota az egyik legjobb jatek volt amit jatszottam, egyszeruen csupa nagybetus zsenialitas volt.
9.
9.
GemForge
#5: Azzal még várj sztem. A GPass miatt beszereztem egyet, de a kezdeti fellángolás óta (egy-két jó cím + visszafelé kompatibilitás-60 fps) nem sokat volt bekapcsolva. Vhogy, lehet hogy a GP miatt, az abban érintett címeken kívül minden kicsit drágábbnak tűnik és jóval kevesebb a leárazás is. Akkor kell ezen elgondolkodni sztem, ha majd jönnek az exek... az pedig még nem idén lesz. Úgyhogy maradt a Ps5 az elsődleges platform. A Forza és a Halo motivált főképoen de a Forzát még ki se próbáltam, mert (számomra) ugyanaz, mint az előző 2 rész, a Halo meg csak egyszerűen középszerű. Persze megnyugtató a tudat, hogy a GP-s címeket nem kell megvenni, de kb. ennyi egyelőre.
8.
8.
nemfontos
#1: Szerintem meg tök jó volt... Amúgy meg mit akartok egy State of Play -től? Jobb lenne ha csinálnának valami 3 órás show -t, ahol ezeket a bemutatókat megszakítják semmirevaló beszédekkel arról hogy mennyire "mennyire szeretjük a játékokat"... meg hasonlók?
6.
6.
cyberstaker
Már csak azért is volt extra csalódás, mert minden menő ps5 ös hír hypot kapott, és erre kapun kegy ilyet... Tudják ezek hogy mitől döglik a játékos.
5.
5.
Kamukaze
Egyel több ok, amiért a ps5-öt becserélem xbox-ra.
4.
4.
Nothing
Ha nem lesz túlárazva (úgyis az lesz XD), részemről a Cowabunga Collection is megér majd egy érdeklődő pillantást.
3.
3.
honest guy
2.
2.
XuChi
Returnal-on kívűl mindegyik kuka.
1.
1.
Peat7599
Ez egy rakás szar volt őszintén szólva
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...