Microsoft Surface - a jövő már itt van

  • Írta: tjames
  • 2007. május 31.
  • Hír
Link másolása
A Gamekapocs Jövőbe tekintő sorozatának akár külön cikktémája lehetne akár a legújabb Microsoft-fejlesztés, mely a Surface nevet viseli.
A Gamekapocs Jövőbe tekintő sorozatának akár külön cikktémája lehetne akár a legújabb Microsoft-fejlesztés, mely a Surface nevet viseli.



A tízezer dolláros PC gyakorlatilag egy asztal, hatalmas érintőképernyővel a tetején, így billentyűzet, egér és más kiegészítők nélkül navigálhatunk. A gép valódi érdekessége a videókban mutatkozik be: érdemes őket meglesni mind!

17.
17.
Mr 14
bitbandita!egy csöppet élénk a fantáziád nem gondolod?vagy ennyire előre gondolkodsz?
16.
16.
bitbandita
ezt sasoljátok meg: http://www.youtube.com/watch?v=s-sx02eiysg ha a Microsoft cucca tetszett, ez is fog...

Adama a zongoráról jutott eszembe :)
15.
15.
bitbandita
Dzsekk: kicsit szűk a látóköröd, már bocs. Játszani? Ezen? Fps-t? Minek? Miért? Kizárt dolognak tartom, hogy a Microsoftnál amikor ezt fejlesztették bármilyen szinten is a cucc "játszhatósága" motiválta őket. Ezer más területen felhasználható ez a cucc. Ahogy a legtöbb helyen már alap az ingyenes net hozzáférés -benzinkutak, áruházak, éttermek, gyorskajáldák, kocsmák, szórakozóhelyek, stb- csak a jövőben nem kell majd odacammogni a sarokban felállított géphez, hanem ott lesz előtted az asztalban (a látott hihetetlen új funkciókkal megspékelve). Vagy pl a hajók hídján a műszerfal helyett hasonló cucc virít majd. Vagy az iskolában a tanulók ilyen aztalok előtt ülve töltik az óráikat. Mennyi előnnyel járna, hihetetlen: a gyerek digitális tollal jegyzetel, azóra végén elmenti és ha kell a neten hazalövi a jegyzetét - így füzetre nem is lesz szükség. Természetesen a fali tábla is ugyan ilyen elven működik és hálózatba lesz kötve az asztalokkal, így amit a tanár oda felír /a rengeteg egyéb szemléltető információkkal -képek, videók stb/, ugyan úgy megjelenik az asztalokon, amit a diák szintén el tud menteni magának. Ezer és ezer felhasználási módot el lehet képzelni, de az hogy mennyire tud ez a nagyszerű technológia elterjedni egy dologtól függ: hogy mennyire tudják lenyomni a gyártási költségeket. Persze biztos lesz rá játék is mint ahogy a mobiltelefont sem játékra találták fel, de amint a technika lehetővé tette egyből megjelentek rá a játékok. Hű ez hosszúra sikeredett, bocs!
14.
14.
fojesz
Az se megoldhatatlan. :)
13.
13.
fojesz
Ez nem FPS-eknek való. Gondoljatok bele: pár év múlva ez akár fel is válthatja a hagyományos táblajátékokat! ;)
12.
12.
Guppi
Ha felpakolod a falra akkor lehet vele fps-t is jáccani.
11.
11.
battlefield2
érdekes és biztos jo mondjuk foto,meg munkai célokra ,de játékra szeritem nem .( lehet nem is arra tervezték )
10.
10.
És ki akar ezzel FPS-t játszani?! Ezen max a Sims lehetne jó (aki szereti), csak egyszerűen beletenyerelnek azt várják, h mikor áll fel az a szerencsétlen sims a budiról.. :D
9.
9.
nicknamemd
Ez a mobilos mutatvány azért nagyon durva! A poharasat meg már láttam valahol csak az nem egy bazi nagy érintőképernyő volt hanem egy projektor egy tükörrendszerrel (nagy rendszer összvisz egy tükör volt), tetején vékonyabb átlátszó plexivel (vagy valami hasonló) és egy két okos érzékelővel (nem emlékszem már milyennel hasonló mint az infravörös érzékelők) és az egésznek a hajtóereje a vvvv volt (ha valaki ismeri)
8.
8.
aakee
Én is már láttam youtubon :)

Nagyon ötletes kis szerkezet, de kicsit dárga :D

mondjuk mo-n nincs olyan ember ílletve kevés aki ilyet venne! :)

Na majd 10-20 év múlva ezen fognak a gyerekek fps-ezni! :D:D:D:D
7.
7.
Myko Alto
ezt a technologiát már rég bemutatták, youtubeon volt több video is róla... jópofa egyébként... amikor asztalnak használják és rendelni lehet róla... kb 5 éve terveztünk ilyet egy helyre, de olyan lébe került volna, hogy leszakadt volna a fejünk :)
6.
6.
StoryTeller
az apple iPhone-ja is hasonlóképpen működik. 5letes 5letes na meg drága. Majd jó 10 év múlva már talán mindenki 1 ilyen felett fog görnyedezni! :)
5.
5.
Pukhi-zik
eza jövö.óriási lehetőségek vannak benne pl kint az utcán.(m.o.-on majd 100 év mulva :D )
4.
4.
huszti
nagyon kemény! net emg ilyesmi van rajta, vagy még csak teszt állapotban van?
3.
3.
Guppi
Hát 10.000$ talán nem is sok egy ilyen komoly gépért.
2.
2.
Domasi
kifáradhat az ember keze :-))
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...