További felvásárlásokat tervez a PlayStation

  • Írta: Shifty
  • 2022. április 4.
  • Hír
Link másolása
A Sony Interactive Entertainment jelenlegi elnöke, Jim Ryan az Official PlayStation Podcastnek elárulta, a Bungie és a Haven felvásárlása után sem állnak meg, és további stúdiók felvásárlására készülnek.

Amikor a Microsoft felvásárolta az Activision Blizzardot, a Sony nem sokkal később bejelentette, hogy ők sikeresen lecsaptak a Halo- és Destiny-sorozatért felelős Bungie csapatára. Pár hete pedig hivatalossá vált, hogy a PlayStation-részleg bekebelezte a Havent, Jade Raymond stúdióját.

A japánok azonban nem szeretnének itt megállni, ezt maga az Sony Interactive Entertainment jelenlegi elnöke, Jim Ryan árulta el az Official PlayStation Podcastnek. Állítása szerint nem csak az elmúlt években, de most is nagyon jó helyen vannak a PlayStation Studiosszal. Mint mondta, a belsős csapatok által fejlesztett játékok rendre elnyerték a kritikusok és a rajongók kegyeit is, így nem meglepő módon komoly anyagi sikerként könyvelhetőek el.

Később hozzátette, hogy növekedni azonban csak akvizíciókkal lehetséges. Tavaly öt különböző stúdiót vásároltak fel, de további terveik is vannak, vagyis nem a Bungie és a Haven stúdiója volt az utolsó bekebelezett csapat - ezek közül messze a Bungie volt a legnagyobb skalp, akikért 3,6 milliárd dollárt fizettek a japánok. Jelenleg 18 házon belüli csapattal rendelkezik a PlayStation.

9.
9.
crytek
#8: Pláne úgy hogy ha pl a capcomot nézzük aki ezer éve csak a resident evilekkel házal szinte... Nekik kb nem is kéne más..

Itt is ha a silent hill szériát akará csak részenként remake-elnék sok sok sok évik bőven hozná a zsetont..Metal Gear szintén,de pl a Castlevaniával is lehetne mit kezdeni..
8.
8.
PapaYeti
#7: Nem hiszem hogy konami. Úgy tudom , hogy a konami sokkal inkábba japánban még mindig nagyon menő arcade játéktermek üzemeltetésében érdekelt nem hiszme hogy a sony- ebbe bele szeretne menni. Jó lesz a Microsoft nekik ;)
Egyébként komolyra fordítva a szót ha már két nagy cím van egy studiónál az már nem kevés és valóban érdekes lenne egy telejs sony támogatást élvező exkluziv from soft :)
Annak ellenére, hogy egyértelműen látszik egy játékon az exkluzivitás előnyei én nem örülnék neki ha a Box és a PS elkezdeni maga alá gyűrni a kiadókat... .
7.
7.
zoli12i
Remélem a FromSoftware lesz az és akkor egy elég kemény bázist magukhoz kötnének souls játékokkal. Bár nem tudom mennyi esély lehet erre.

A Konami meg olyan mehh kategória, most van ott 2 ismert cím és annyi.
5.
5.
PapaYeti
#4: Ugye hogy! és lehetne soulslike Excel Eger billentyűzet nélkül :)
4.
4.
Őrnagy
#2: Végre akkor lenne értelmes PS játék...
(csak viccelek, nehogy megöljetek!)
3.
3.
Zisten
#1: Konamiról pletykálnak mostanság.
2.
2.
PapaYeti
Vagy Microsoft és akkor lehetne a gépen alapból passziánsz és akna kereső!
1.
1.
DarkCrash
Komani pl. Aztán jöhet a Silent Hill és egy Metal Gear is.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...