SGF 2022: Játéközön a Future Games Show műsorán

  • Írta: szlav
  • 2022. június 11.
  • Rendezvény
Link másolása
A Future Games Show adása sem szűkölködött a játékokban. Az előadás néhány nagyobb bejelentéséről már külön is beszámoltunk, de tartogatott még más érdekesebbnél érdekesebb újdonságokat is a műsor.

Idén a The Witcher-trilógia álompárja, Geralt és Yennefer konferálta fel a Future Games Show játékait. Az expó rengeteg kisebb és nagyobb újdonságot vonultatott fel, legyen szó akár az eddig sosem látott játékok leleplező bemutatóiról vagy más, készülőben lévő címek új trailereiről és gameplay-felvételeiről. Külön már bemutattuk az Outpost, a Morbid Metal, a The Entropy Centre, a Sunday Gold, a Lost in Play és a Bright Memory: Infinite látnivalóit, de a teljes lista ennél jóval hosszabb.  A Future Games Show teljes, vágatlan adását itt nézhetitek vissza, mi pedig már kezdjük is az összesítést.

Luto

A Broken Bird Games egy hátborzongató pszichológiai horrorjátékkal köszönt be. A Luto egy kísértetjárta házba vezet bennünket, minket pedig már a trailer alatt is elkapott a frász.

Nightingale

A napokban már láthattuk párszor az Inflexion Games különös túlélőjátékát, de Aaryn Flynn most ismét mikrofon elé állt, hogy jobban is megismertessen minket a játék kártyás módosítóival. A Nightingale az év végén indítja a korai változatát.

Tray Racers

A Phogs fejlesztőbrigádja egy elképesztően cuki versenyjátékkal készült a show-ra. A Tray Racers lurkóit nem zavarja a világvége, hiszen így szabadon csúszkálhatnak a forró homokdűnék közt. A játék 2023-ban érkezik PC-re és Switchre.

Kwalee montázs: Wildmenter, Robobeat, Scathe és Die by the Blade

Az előadás első montázsában a Kwalee által kiadott újdonságokat láthattuk. A Wildmender és a Robobeat 2023-ban, a Die by the Blade és a Scathe (augusztus 31.) pedig idén látnak napvilágot. 

Turbo Golf Racing

Ki mondta, hogy az autókkal csak focizni lehet? A Rocket League farvizén érkezik a Hugecalf Studios golfozós-autós játéka. A játék augusztus 4-én kerül early accessbe, de a bétáját már most eléritek Steamen vagy Xboxon.

American Arcadia

Újabb látnivalóval, ezúttal némi gameplay-felvétellel jelentkezett az American Arcadia. A Call of the Sea alkotóinak legújabb játékában két főszereplő szemszögéből élhetünk át a Truman Show-szerű szituációt.

Alaskan Truck Simulator

Öltözzetek melegen, érkezik az Alaskan Truck Simulator! A PC-re és konzolokra is befutó nehézjárművek az év végén hagyják el a garázst, de a demóba már most belekukkanthatunk a Steamen.

Játékok Ukrajnából: Puzzles for Cleff, Zero Losses, This Rain Will Never End, Farlanders, Through the Nightmares

A háború miatt sajnos nincs könnyű dolga az ukrán fejlesztőknek. Így különösen fontos, hogy minél több szem tapadjon a kitartó indie csapatok alkotásaira. Lássuk hát őket!

Brewmaster: Beer Brewing Simulator

A Brewmaster söreire még Ríviai Geralt sem tudott nemet mondani. Az évek során rengeteg jó (és kevésbé jó) szimulátorjátékot láttunk, de az Auroch Digital játéka már csak a témaválasztás miatt is megér egy misét. A sörfőzde PC-n és konzolokon is nyit, a steames demó pedig már mindenki számára elérhető.

Bramble: The Mountain King

A Bramble: The Mountain King előzetese az északi folklór egy újabb szörnyetegére, a Näckenre fókuszált. Az ígéretes túlélő-platformer hamarosan PC-n és konzolokon is tiszteletét teszi.

Enemy of the State

Be kell vallanunk, minket könnyen meg lehet vásárolni egy jó gengszterszimulátorral. Habár az Enemy of the State egyelőre nem sokat mutatott magából, kíváncsian várjuk a 2024-es premiert.

Kilenc játék, amit már most kipróbálhattok

A "Virtual Show Floor" színpadára kalandozva kilenc olyan játékkal ismerkedhettünk meg, amelyek demóit már megtalálhatjuk a Steamen. A játékok listája: The Tarnishing of Juxtia, ORX, A Twisted Tale, Power Chord, Reptilian Rising, Potion Permit, Once Upon a Jester, Bail or Jail és Melatonin.

Do Not Open

Egy újabb hátborzongató horrorjáték, ezúttal VR-ra. A Nox Noctis és a Quasar Dynamics játéka még az idei évben megjelenik, mi pedig csak óvakodva mennénk a közelébe.

The Last Faith

Bloodborne 2D-s pixelgrafikával. Ennél ugye nem is kell többet mondanunk? A The Last Faith még idén megjelenik PC-n és konzolokon.

Team 17-montázs

Kilenc játékot láthattunk a Team 17 villámgyors összeállításában. Képernyőre került a Thymesia, az Autopsy Simulator, a The Unliving, a Ship of Fools, a Sunday Gold, a Sweet Transit, a Batora: Lost Haven, a The Knight Witch és a Killer Frequency.

Tinykin

A Splashteam Pikmin-szerű játéka egy végtelenül cuki mikroszkópikus kalandnak ígérkezik. A jó hír pedig, hogy a premier sincs messze: a Tinykin augusztus 30-án érkezik PC-re, PlayStation- és Xbox-konzolokra, valamint Nintendo Switchre.

Serial Cleaners

Gameplay bemutatót kapott a Serial Cleaners, a 505 Games és a Draw Distance játéka. Érdekelt titeket, hogy milyen lehet a Ponyvaregényből ismert Mr. Wolf egy átlagos napja? Nos, szeptember 22-én PC-n és konzolon is megtudhatjátok.

Airport Sim

A szimulátorjátékok rajongói jövőre komplett reptereket vehetnek menedzsment alá. Íme, a PC-re és Xbox-konzolokra is megjelenő játék trailere:

Ones to Watch montázs

Habár külön szekciót egyenként nem kaptak, bőven akadnak még játékok, amelyeket érdemes szemmel tartani. Gyorstüzelésben nézhető a Fueled Up, a Dinkum, a MultiVersus, a Mythbusters: The Game, a Shadows of Doubt, a Last Time I Saw You, az Instinction és a Beyond Sunset.

Phonopolis

A Machinarium készítői egy varázslatos előzetessel leplezték le a következő feladatmegoldós kalandjátékukat. Íme, a Phonopolis:

Being and Becoming

A földalatti roguelike trailere egy igazi audiovizuális csemege volt - reméljük, hogy maga a játék is hasonlóan remek lesz! Habár pontos dátumot nem kaptunk, az ígéretek szerint nincs már túl messze a PC-s premier.

Arctic Awakening

A The Long Dark veteránjai jól tudják, hogy milyen félelmetes tud lenni a fagyos hideg, ez pedig nincs másképp az Arctic Awakening világában sem. Még szerencse, hogy a balsorsú főhőssel tart a saját terápiás robotja! A játék premierje 2023-ban várható.

F1 Manager 2022

A Future Games Show adásán is megmutatta magát az F1 Manager 2022, mégpedig némi játékmenettel. A PC-re és konzolokra is befutó menedzsmentjáték augusztus 25-én csábítja el a motorsport szerelmeseit.

Divine Knock Out

A Hi-Rez Studios új brawlerével folytatódott az adás. Habár a Divine Knockout hősei nem tűnnek olyan félelmetesnek, mint a Smite istenei, mégis hiba lenne alábecsülni őket.

Planet of Lana

A Wishfully gyönyörű oldalnézetes platformerében egy fiatal lány kalandját ismerhetjük meg egy vad, de mégis szemkápráztató vidéken. A PC-re és Xboxra készülő Planet of Lana még idén megjelenik.

Deadly Premonition 2

SWERY egy indokolatlan plüssmajom társaságában mutatta be a Deadly Premonition 2 legújabb kedvcsinálóját. Megjött a kedvetek? Ha igen, akkor van még egy jó hírünk: a játék máris megjelent PC-n!

Snufkin: Melody of Moominvalley

A fantasztikus izlandi post-rock banda, a Sigur Rós adja a 2023-ban érkező Snufkin aláfestését. Érdemes lesz szemmel tartanunk ezt a mesésen szép, zenés kalandjátékot.

PalWorld

A PalWorld nempokémonjai egy újabb előzetesben menekültek a lőfegyverek elől. Továbbra sem tudjuk eldönteni, hogy a koncepció felháborító vagy zseniális-e, de mivel a játék még idén megjelenik, szerencsére hamar ítéletet mondhatunk felette.

ILL

A Team Clout vérfagyasztó horrorjátéka, az ILL kapta a show utolsó önálló slotját. Ha erős a gyomrotok és bírjátok a body horrort, akkor csekkoljátok le az előzetest:

Future Games Show zárómontázs

Ennyi volt tehát a Future Games Show 2022-es nagy nyári expója. Rengeteg játékot láttunk, de záróakkordként még íme, egy utolsó villámmontázs:

Ez a hír a Summer Game Fest-közvetítésünk része. Ha lemaradtál valamiről, irány az aloldalunk, ahol egy helyen találod meg az összes bejelentést és látnivalót az eseményről!

4.
4.
felegyi
#3: Hát időm már nekem sem... rengeteg játék van aminek neki sem merek kezdeni, most a Cyberpunk megy ps5-n de 2 hét alatt még a bevezetőn sem vagyok túl. Mondjuk ha kijon a Ragnarök megoldom h legyen időm kotlani a konzol előtt :)
3.
3.
crytek
#2: Nem kell mindennek tech csodának lennie.. Csak ebben a pár napban vagy 60 játékot tettem a wishlistre steamen...több mint 1000 már van ott.. szóval nagyon sok game van csak sajnos idő nincs mindegyikre :(
2.
2.
felegyi
#1: Agyeldobós? Vannak gyöngyszemek, de ezek nagyrészt indie játékok. Nem sok AAA-t hozott eddig a show! Azért egy tíz évvel ezelőtt tényleg kapkodtam a fejem az E3-on, ez most valamiért nem nyújtja azt... lehet tényleg sok idő a nextgen játékok fejlesztése, ezért sem látunk belőlük meg sokat, talán jövőre.
1.
1.
crytek
Agyeldobós döbbenet. Annyi game van már hogy az embernek kb 100 élet se lenne elég mindent végigjátszani.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...