Kojima Productions: nem hagyjuk cserben a PlayStation játékosait sem

  • Írta: szlav
  • 2022. június 13.
  • Hír
Link másolása
Hideo Kojima csapata lepaktált a redmondiakkal, az Xbox Game Studios közreműködésével készül a japán stúdió következő alkotása. A játéktervező azonban azt ígéri, hogy nem hagyják cserben a PS-es tábort sem.

Tegnap este beigazolódtak a pletykák, Hideo Kojima tényleg a Microsoft közreműködésével készíti a következő játékát. A japán játéktervező neve hosszú évtizedeken át egybecsengett a PlayStation konzoljaival, hiszen sokáig a Metal Gear-széria, a közelmúltban pedig a Death Stranding is a Sony exkluzívja volt. Az Xbox Game Studios által kiadott, a Microsoft felhős rendszerét használó új projekt azonban a szemközti tábor címeit erősíti majd, érthető tehát, hogy a régebbi rajongók egy része cserben hagyva érezte magát a tegnapi bejelentés hallatán.

Az internet népe természetesen ennek hangot is adott, így a Kojima Productions hamar rákényszerült a magyarázkodásra. A stúdió Twitteren üzente a következő sorokat: "Miután bejelentettük a Microsofttal való partnerségünket, sokan kérdeztek bennünket a Sony Interactive Entertainmenttel való kollaborációnkról. Arról szeretnénk biztosítani mindenkit, hogy továbbra is kiváló a PlayStationnel való partneri kapcsolatunk."

Habár a Kojima Productions játékait egyelőre sűrű homály fedi, szinte egészen biztos, hogy jelenleg is több projekt készül a stúdió falai mögött. Norman Reedus elszólása nemrég gyakorlatilag leleplezte a Death Stranding 2 érkezését, Tom Henderson pedig a saját szemével látta a stúdió Overdose című horrorjátékát. Nem kizárt, hogy ezeken a címeken kívül is tartogat még meglepetéseket az őrült játéktervező, az viszont egészen biztos, hogy a Kojima Productions mostantól két különböző malom irányába hajtja a vizet.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...