A 505 Gameshez került a Puzzle Quest-sorozat

  • Írta: gorien
  • 2022. július 4.
  • Biznisz
Link másolása
A Puzzle Quest új gazdára talált a 505 Games személyében. Az olaszok tavaly még csak a franchise eredeti alkotóstúdióját vették meg, de már övék a teljes franchise is.

A Puzzle Quest-sorozat a Warlords-játékok mellékágaként kezdte 2007-ben a Puzzle Quest: Challenge of the Warlordsszal, de hamar önálló franchise-zá nőtte ki magát ez az RPG-elemeket és match-3 vonásokat társító cím. Az elmúlt tizenöt évben több folytatást is megélt, illetve saját spin-offokat is kapott, hiszen a Marvel, az Adventure Time és a Magic: The Gathering világába is belekóstolt. 

Legutóbb tavaly jelent meg epizódja, miután a 505 Games felvásárolta az eredeti alkotóstúdiót, az Infinity Plus Two-t: a Puzzle Quest 3 free-to-play játékként látott napvilágot mobileszközökön és PC-n. Az olasz kiadó azonban láthatóan nem végzett még a sorozattal, nemrég ugyanis a D3 Go!-t (ami eddig felelt a Puzzle Questek kiadásáért) is megvette a Bandai Namcótól, azzal együtt pedig egyedüli jogtulajává lett a franchise-nak.

Hogy milyen terveket dédelget a 505 Games, azt még nem tudni, de azt megígérték, hogy az így megszerzett játékok továbbra is üzemelni fognak, és új tartalmakat is kapnak.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...