Látványosan meghúzta a Take-Two forgalmát a frissen megvett Zynga

  • Írta: fojesz
  • 2022. augusztus 9.
  • Biznisz
Link másolása
A Take-Two is közzétette a legutóbbi pénzügyi helyzetjelentését: ez volt az első negyedév, amin már a frissen bekebelezett Zynga számai is tükröződnek.

A Facebook-játékairól híressé vált, majd mobilra váltó Zynga május óta tartozik a Take-Two szárnyai alá, és a jelek szerint a kiadó jó lóra tett a fejlesztőcég egyelőre rekordnak számító, 12,7 milliárd dolláros bekebelezésével. A vállalat a minap közzétette a legutóbbi pénzügyi helyzetjelentését, a június 30-cal lezárult negyedéve pedig az első olyan időszak volt, amin már tükröződtek a Zynga számai is.

De még hogy! A Take-Two forgalma 41 százalékkal lőtt ki éves szinten, az úgynevezett ismétlődő költések (ide szokás sorolni a mikrotranzakciókat, az előfizetéseket és a többi DLC-t) pedig 48 százalékkal nőttek a tavalyi év hasonló időszakához képest. Utóbbi egyébként a teljes bevétel 73 százalékát tette ki, javarészt a Zyngának köszönhetően - igaz, az NBA 2K22 és a Tiny Tina's Wonderlands is jól teljesített.

A Take-Two egyébként úgy becsüli, hogy a teljes üzleti évén is alapos nyomot hagyhat majd a mobilos cég - ez 2023 márciusával ér véget. A várakozások szerint a teljes forgalom 45 százalékát köszönhetik majd a Zyngának és a többi mobilos csapatuknak, míg a 2K 37, a Rockstar 17, a Private Division pedig 1 százalékot fog hozni. (A pontosság kedvéért: a Zynga beolvadt a T2 Mobile divízióba, a Take-Two pedig erre hivatkozott főleg, de ez a részleg a felvásárlás előtt jóval kisebb volt, az előző üzleti évben a bevételek 12 százalékáért felelt csak.)

A Take-Two természetesen megemlítette, hogy a slágerjátékai továbbra is jól teljesítettek: az NBA 2K22 már 12 millió leszállított példányt tudhat maga mögött, míg a Grand Theft Auto V 170 millió, a Red Dead Redemption II pedig 45 millió példánynál jár.

Az üzleti jelentésből tudtuk meg, hogy a Marvel's Midnight Suns megjelenését végül elhalasztották.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...